Darmowe OW

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia

Re: Darmowe OW

Post by Serpent »

Dobrze mówisz, podam przykład starej gry w którą ciągle ludzie grają b ona ma to coś,a chodzi mi o CSa.Cs ciągle jest ulepszany więc nie widzę problemu by ulepszać ow.Zbiliżają sie wakacje więc będę mieć czas aby coś robić(obecnie robie moda z kampania i mapy multi -OWR).

Co do podpisów moge zebrać z 5,są to osoby które grały/grają w OW więc nie będzie problemów.Wszystko zależy od was :wink:
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Incantatoris
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Incantatoris »

Serpent, wiadome jest, że coś tam się znasz na moddingu etc. ale bez kodu źródłowego to ty możesz sobie mapki oraz tryby porobić i nic więcej. OW jest tak napisane, że nawet "Wczytaj Grę" nie dasz rady przenieść do Głównego Menu, ponieważ jest to "Its not possible". Tutaj trzeba poprawić to co najbardziej dokucza, a mianowicie: bugi. Już teraz jest ponad 6 bugów, które można wykorzystać w grze. Jeżeli "przypłynie" fala ludu, to będzie to nie do opanowania. Ważniejsze są bugi, które przeszkadzają w grze. Tak jak wspomniałem w poprzednim poście: różnego typu errory.
@Zone: Z tymi podpisami to nie wiem czy to byłby problem.. wierzę Tobie, że robiłeś już tego typu akcje i była mała frekwencja, ale tym razem może się to udać. Ja osobiście jestem za i pomogę tylko jak będę mógł.

@down: Nie, to nie jest możliwe, ponieważ sam próbowałem i pytałem Stukacza o to. Wyżej włąsnie jest cytat jego wypowiedzi
Last edited by Incantatoris on Thu Apr 29, 2010 6:48 pm, edited 2 times in total.
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Image
Czerpię wiedzę z Internetu. Krzywdzę sam siebie.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Incantatoris wrote:OW jest tak napisane, że nawet "Wczytaj Grę" nie dasz rady przenieść do Głównego Menu, ponieważ jest to "Its not possible".
Zły przykład podałeś, bo to akurat da się przenieść do głównego menu :disco:
Maniek
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Maniek »

Jak już to OW byłoby całkiem darmowe, moi mili panowie a nie tylko część. Nikt na tej grze aktualnie kroci nie zarabia, teraz chyba tylko sprzedawana jest na GOG.com i jeszcze jakieś stronie z cyfrową dystrybucją. Myślę, że przychody ze sprzedaży OW aktualnie są takie małe, że bardziej opłacałoby się oddać w ręce użytkowników całą darmową gra a nie bawić się w płacenie ludziom za dzielenie, naprawianie, itp. już starej gry. To byłoby chyba najlepsze wyjście, chyba że zaczęto by jakąś reklamę po serwisach internetowych i wydano jakby taki remake OW(dodać nieskończoną kampanię Arabską, zrobić nowe menu z większą rozdzielczością, może zwiększyć rozdzielczość w grze jeżeli nie byłoby to czasochłonne i kosztowne, ogólnie takie kosmetyczne zmiany, a do tego ogarnąć mocno multiplayer), i wydać pod jakąś nazwą, np Original War: Siberit Battle i sprzedawać za jakieś 19.99 w normalnych sklepach. Oczywiście by to zrobić Altar musiałby ruszyć swoje zady, a pewność przedsięwzięcia nie byłaby stu procentowa, więc raczej to nierealne, bo wątpię by chciało im się wracać do przeszłości, już dawno zamkniętego rozdziału tejże firmy. Także wg. mnie najprawdopodobniej jak już, to bysmy dostali pełne ow za darmo, tak samo jak GTA i GTA2 od Rockstara, ale pewno znowu im się też nie opłaca dawać nam gry za darmo, bo może wpadnie jakiś pieniążek za zakup jakiegoś jegomościa na GOG lub innej stronie, a tak to nie osiągną nic poza tym że uszczęśliwią jakieś 100 osób z Polski. Bo gdybyśmy nawet rozsławili to darmowe OW to na tym nie zarobią, chyba że planowaliby po takim rozwoju sytuacji wydanie drugiej części, wtedy renoma jedynki wśród internautów by się przydała. Także wątpię żeby w tym temacie się coś ruszyło, bo to im się po prostu nie opłaca.
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator

Post by zoNE »

Nikt nie da Ci OW za darmo. Tutaj wchodzi licencjonowanie i prawa autorskie. Stworzenie reklamówki typu demo/multiplayer version jest mniej restrykcyjne (szczególnie, iż takie już wychodziły) niż wypuszczenie za darmo do sieci gry.

Jeżeli znów chodzi o wydanie do sklepów zmodowanej wersji. Po pierwsze potrzebny byłby wydawca, a po drugie nikt się tego nie podejmie. Dlaczego? Bo kto Ci wyda taką starą grę z wprowadzonymi niewielkimi zmianami!? I do tego grę, która nie miała w ogóle reklamy, więc gdzie sprzedaż była słaba. To by było zupełnie bez celu.
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post by Anarchy »

I jak, temat umrze śmiercią naturalną, czy podejmujemy jakieś działania?
Mezrox
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by Mezrox »

Rzucam hasło "wykupić prawa", ale zastanawiam się ile może to kosztować (stara gra może mało), -zdaję sobie sprawę że mało to realne, lecz burza mózgów może coś zdziałać...
Gogeta103
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Gogeta103 »

I kto się niby złoży??
Nie myśl sobie, że ci ktoś to sprzeda
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post by Anarchy »

@Mezrox
Jeśli nie jesteś szefem Altaru, albo nie masz znajomości w czeskim rządzie, to nie masz co marzyć o prawach do gry..
Mezrox
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by Mezrox »

Tak myślałem, wynika z tego że jedyne co możemy zrobić to reklamę i mody, a mimo iż powstają nowe mody, a i reklamujemy gdzie tylko można to niewielu graczy zyskaliśmy tym sposobem, więc jeśli Altar się do akcji nie włączy to nic większego nie zyskamy, tak myślę...
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Mari »

Moim zdaniem jest pewna szansa,że Altar zacznie współpracować,chociaż jak dobrze wiemy ten projekt można powiedzieć,że został delikatnie mówiąc zepchnięty na bok.
Przepraszam,że oto pytam bo być może Stucuk wypowiadał się w tej sprawie już ale chciałbym wiedzieć jakie jest jego zdanie co do tego wątku.Jeżeli ktoś mógłby zacytować jego słowa lub coś powiedzieć o jego zdaniu to z góry bardzo dziękuje.
Co do darmowego ow to można próbować ale pamiętajcie,że jedynie kto może nam pomóc to można powiedzieć,że Stucuk i ewentualnie Altar jeżeli zgodzi się w ogóle rozmawiać z nami.
Do you not know that you are a temple of God and that the Spirit of God dwells in you?If any man destroys the temple of God, God will destroy him, for the temple of God is holy, and that is what you are. 1 Kor 3,16-23
19MC94
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by 19MC94 »

Myślę, że ten pomysł mógłby przejść jeśli interface będzie zmieniony (ktoś już o nim wspominał, że jest tragiczny lecz na 2001 był znakomity). Co tyczy się kampanii to zamiast niej mogliby wstawić serię filmików np. tych Macmillana. W filmikach tych mogłyby być przedstawione najważniejsze wydarzenia z podstawowej wersji gry przykładowo rywalizacja Macmillana i Burłaka, wkroczenie arabskich wojsk, utworzenie przymierza itd. Byłby to taki zarys fabuły głównej, a multiplayer mógłby być przedstawiony jako ciąg wydarzeń po pierwszej części OW.
Homo homini lupus est
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Mari »

19MC94 wrote:Myślę, że ten pomysł mógłby przejść jeśli interface będzie zmieniony (ktoś już o nim wspominał, że jest tragiczny lecz na 2001 był znakomity). Co tyczy się kampanii to zamiast niej mogliby wstawić serię filmików np. tych Macmillana. W filmikach tych mogłyby być przedstawione najważniejsze wydarzenia z podstawowej wersji gry przykładowo rywalizacja Macmillana i Burłaka, wkroczenie arabskich wojsk, utworzenie przymierza itd. Byłby to taki zarys fabuły głównej, a multiplayer mógłby być przedstawiony jako ciąg wydarzeń po pierwszej części OW.
Ogółem rzecz biorąc pomysł dobry ale, pamiętajmy,że to nie temat o zmianach jakie można by wprowadzić tylko o tym,czy ow mogłoby być darmowe w wersji jedynie z multiplayer.
Bo rozumiem,że to miało by być zamiast kampanii ale wg mnie lepiej dać sam multi.
Moje zdanie jest takie,że nie mamy za bardzo wpływu na to co będzie dalej z ow jedynie możemy rozmawiać ze Stucuk'iem i ewentualnie Radziem o tym jak to dalej będzie przebiegać.Chociaż nie mówię,że to niemożliwe bo można próbować ale na scenie musi być w takim razie jakaś charyzmatyczna osoba typu Antiego,która pokieruje tym wszystkim.
Do you not know that you are a temple of God and that the Spirit of God dwells in you?If any man destroys the temple of God, God will destroy him, for the temple of God is holy, and that is what you are. 1 Kor 3,16-23
19MC94
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by 19MC94 »

Więc zostaje nam "gdybanie" ... Gdyby Altar Interactive chciało odsprzedać prawa autorskie do OW to myślę, że wszelkimi dostępnymi środkami my użytkownicy forum i wieloletni fani gry odkupilibyśmy je, lecz to tylko "gdybanie" ...
Homo homini lupus est
Raginis
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by Raginis »

Zaiste pomysł zacny. A byłby jeszcze zacniejszy, gdyby dodano kampanię arabską.

A wykupienie praw autorskich jest nierealne bo :
a) spora część sceny nie posiada własnych źródeł dochodu
b) to nie będzie 100 albo 200 zł ...
Porządny obywatel nie powinien wiedzieć dwóch rzeczy : jak się robi parówki i jak się uprawia politykę. - Otto von Bismarck
Post Reply