I would to present new tournament of Original War! . . .
Tu moja znajomość angielskiego się niestety kończy. Pozwólcie zatem, że dokończę po polsku:
Związku z tym, że ni ch**a się nie dzieje, pomyślałem, że zorganizuje turniej, który będzie wymagał od wszystkich graczy - zarówno starych wyjadaczy jak i nowych wąchaczy. Będziecie musieli porzucić stereotypowe myślenie, taktyki rodem z Aliens Base, wysilić swoje szare komórki i wymyśleć coś całkiem innego. W innym przypadku zostaniecie zniszczeni.
No dobra, do rzeczy: walki turniejowe będą się odbywać tradycyjnie na mapie Aliens Base (Baza Obcych), lecz na trybie Wydobądź Syberyt. Parę osób pewnie nie wiedziało, że takie coś istnieje. Ale wracając: wymagana liczba syberytu to 200 bryłek. Jedyne złoża znajdują się na środku planszy, tak więc przygotujcie się na ciągłą walkę. Oto ustawienia:
Pomyślałem też o paru ograniczeniach, a mianowicie:Poziom Bazy: Tylko skład
Liczba postaci: 12
Poziom umiejętności: Mało doświadczeni
Zasoby początkowe: Średnio
Częstotliwość zrzutów: Średnia
Dodatkowe złoża ropy: Normalne
Wspólne pole widzenia: Tak
Wpływ flag na morale: Wolno się zmniejszający
Wykrywanie syberytu: Przebadane
Pojawianie się postaci: Rzadko
Liczba Małpoludów: Średnio
Bomba syberytowa: Dozwolona
Czas na rozbudowę: 5 minut
Na koniec parę słów jeszcze: gówno mnie obchodzi czy jest balance czy nie. Może Rosjanin jest trochę pokrzywdzony ze względu, że najbardziej potrzebuje tego surowca, jednakże, 200 to dość duża liczba, której nie da się osiągnąć w 10 minut. Jeżeli wg. Was któraś ze stron jest pokrzywdzona - nie graj nią. Easy.Maksymalnie 2 wieże
Maksymalnie 2 koszary
Nie muszę też przypominać, że musi się zapisać 8 bądź 16 osób?
Edit: Aha. Zapisy w tym dziale prowadzę.
Edit2: Dodaję regulamin:
Termin: po zapisach wymaganej liczby osób ustalimy wspólnie. Dobry pomysł?1. Każdy gracz, który zapisze się na ten turniej, jest ku**a zobowiązany załatwić walkę ze swoim oponentem. Zgłaszając się, klnie się na swoje dobre imię, imię swej matki i imię najświętszego Jezusa Chrystusa.
2. Jeżeli już dwoje dżentelmenów dojdzie do porozumienia, to bardzo fajnie by było, aby poinformowali mnie (sędziego) o tym na PW. Oczywiście podając przy tym wszystkie omówione szczegóły
3. Każda walka turniejowa obowiązkowo ma się toczyć na modzie Radzia: MultiExtended 5.5. Link dla leniwych znajduje się pod regulaminem. Możecie sobie grać bez moda, ale jak po przegranej przeciwnik będzie płakał, że nieuczciwa walka, to pretensje miejcie do siebie samego.
4. Po wygranej walce proszę o przesłanie mi screenshotów na PW. Oba screeny. Chyba że chcecie, aby przeciwnik was w ch**a zrobił. Za to nie odpowiadam.
5. Jeżeli coś wyjdzie nie tak, z przyczyn niezależnych od was, to przed olaniem przeciwnika, należy narobić mu spam na wszystkie możliwe komunikatory. Najlepiej dwa razy. Dla organizatora wystarczy jedna wiadomość na PW.
6. Dozwolone są wszelkiej maści rashe, rushe etc. Jedyne co nie możecie zrobić do złamać zasad (ograniczenie dot. wież i koszar)
7. Walki odbywają się bez sędziego.
8. Każdy uczestnik turnieju, podczas swojej walki, musi być także w tym samym czasie na kanale original-war na IRC. Powinno to wstrzymać oszustów od zabawy z wtyczką.
9. Komunikatory typu syfiaste GG, należy wyłączyć przed rozpoczęciem walki. Doszły mnie słuchy, że w modzie stało się wysyłanie linków do stronek, wywołujących errora.
10. Inne, niepotrzebne programy, zaczynając od przeglądarek, kończąc na explorer należy wyłączyć. Mam nadzieję, że zrozumieliście przenośnię..
11. Tabelka z wynikami, udokumentowanymi wszystkimi screena, będzie znajdowała się na oddzielnej stronie.
LINK DO MODU: http://original-war.net/me/55.zip
Edit: Pomyliłem się z liczbą syberytu. 200 wymagane.