szukam pomocy przy tworzeniu mapy

Wszelkie pytania na temat SAIL'a i modowania OW.
Post Reply
wojtar12
Soldier level 0
Soldier level 0

szukam pomocy przy tworzeniu mapy

Post by wojtar12 »

Witam chciał bym stworzyć moda o nazwie Bohater mapę bym sam zaprojektował ale w sailu jestem ciemny

Planuje dodać nową nacje Polskę która ukaże się w 8-9 misji z technologiami arabów i amerykanów

również planuje długie ciężkie misje

będzie 20 misji

-15 misji będzie walka o główne złoże syberytu

-16-17 misji Arabowie podpiszą pokój z Amerykanami

-18 misja by polegała na tym ze Polacy zakatują główne złoże syberytu i rozbiją 2 bazy

-20 misji będzie wielka wojna polegała na zbuntowanie się Ameryki
Rosja Polacy przymierze i ameryka rozbija nowe bazy koło głównego złoża syberytu i każda nacja będzie walczyła araby będą musiały obronić główne złoże syberytu

na końcu 20 misji Araby wygrają wojnę i podpiszą z Polakami oraz pozostałymi oddziałami Rosji Przymierza Ameryki rozejm
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Re: szukam pomocy przy tworzeniu mapy

Post by Antitheus »

Radziłbym na dobry początek cokolwiek zrobić a dopiero później zapowiadać. Znam z doświadczenia jak to się kończy.
Tworzenie mapy od podstaw nie jest proste - oprócz narysowania jej w edytorze, dodania obiektów i tekstur w programie musisz jeszcze ją oskryptować. W tym wypadku przydałaby Ci się znajomość Delphi lub Pascala - kod misji piszesz w Sailu. Jest to sprawa czasochłonna, trudna i zagmatwana.
Aby napisać tyle dłuuuuugich, cięęęęęęężkich misji musisz na prawdę posiadać spore umiejętności skryptowania - i nie wątpię że takie posiadasz.

I nie, nie mam zamiaru Cię zniechęcić - wskazuję jedynie na fakt, na prawidłowość. Tworzenie moda jest fajne - ale trudne. Tak czy siak powodzenia.
Ozi
Soldier level 4
Soldier level 4

Re: szukam pomocy przy tworzeniu mapy

Post by Ozi »

forum jest do twej dyspozycji i wszelkie poradniki :)
a ludzie tu obecni napewno pomoga ci ( moze nie tak jakbys chcial, no ale w zyciu trzeba sobie radzic sam) :p
Proszę o szacunek w stosunku do mojej osoby :)
Pozdrawiam wszystkich
Post Reply