Am 12 brak najemników

Wszystko o patchach i bugach w OW.
Post Reply
Matt_lublin
Soldier level 0
Soldier level 0

Am 12 brak najemników

Post by Matt_lublin »

No to tak: kiedyś jak grałem w tę misję, to normalnie najemnicy się pojawiali. Obecnie odpieram atak za atakiem i... nic. Nikt sienie pojawia, aby mi zaoferować neutralność. Tak, w misji 6 puściłem tego gościa wolno. Wersja 1.11
Mateusz
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Re: Am 12 brak najemników

Post by Nitek »

Próbowałeś zacząć misję od nowa? Zaraz sprawdzę w kodzie misji od czego zależy pojawienie się najemników.
Sprawdziłem: najemnicy pojawiają się 4 minuty i 35 sekund po wybudowaniu składu. Wychodzi na to, że albo nie wybudowałeś składu, albo coś się popsuło i rozpoczęcie gry od nowa powinno naprawić problem.
Matt_lublin
Soldier level 0
Soldier level 0

Post by Matt_lublin »

Coś się popsuło. Wiem, bo w poprzedniej wersji (1.09) zdarzało mi się mieć ten sam problem.

Zbudowałem skład i od razu przerobiłem go na magazyn. Może nie rozpoznaje magazynu?

Przy okazji: ma znaczenie, w jaki sposób rozpocznę misję od nowa (z menu kampanii lub z menu opcji)?
Mateusz
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Code: Select all

every 0$20+4$15 trigger filterallunits([[f_side,am],[f_type,unit_building],[f_btype,b_depot]]) do
Nie rozpoznaje magazynu. Jest to błąd misji. Wyślę do Radzia poprawioną wersję i w następnym patchu będzie to poprawione. Póki co, nie ulepszaj składu do magazynu przed przybyciem arabów.
Post Reply