Tak wygląda kod który mi ostatnio wysłał Xander bo mu nie działał.
Moje oczy krwawią.
Nefarem wrote: Tak wygląda kod który mi ostatnio wysłał Xander bo mu nie działał.
Moje oczy krwawią.
Creative wrote:Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)
A co do saila to przecież sam muszę wklejać.
oczywiście do prymitywnych kodów nie wlicza się komend ComEnterUnit.... ta komenda jest domeną CreativaSzulce wrote:[ps4 This is for the players]![]()
Ogólnie to nie wiem, po co te całe spiny z kodami. Wiadomo, że nie każdy jest wirtuozem SAIL' a i nie potrafi skleić profesjonalnego kodu. W tym wypadku ratowanie się "prymitywnym kodem" (jak to ktoś ładnie nazwał) jest najlepszym rozwiązaniem.
Creative wrote:Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)
Jedna z podstawowych. Dobra na początek przygody z SAIL' em.Xander wrote:oczywiście do prymitywnych kodów nie wlicza się komend ComEnterUnit.... ta komenda jest domeną Creativa
Czy może:Szulce wrote:
Dobra na początek przygody z SAIL' em.
Podstawowa komenda nie oznacza, że jest ona dla ułomów. Jeżeli ktoś nie ma pojęcia o modowaniu, albo wie co nie co, ale nic innego nie przychodzi mu do głowy to takie są dla tego kogoś najlepsze. Jeżeli ktoś już w tym siedzi, to doskonale wie, jak zastąpić jakąś prostszą linijkę kodu czymś bardziej wyszukanym, aby 100 razy nie wstukać tego samego.MarkedOne wrote:Poprosiłbym o spis podstawowych i niepodstawowych komend, ponieważ nie chciałbym pisać podstawowych modów.
Z góry dziękuję.
CenterOnXY(x:integer y:integer)Creative wrote:Mam taki jeden kod "CenteronUnits(A1);" czy da się to zrobić zamiast identów kordynaty x i y ?
Myślę że do czegoś to zobowiązuje.Creative wrote:
Jak chcesz mogę ci pomóc. Jestem doświadczonym modderem, zrobiłem 2 mody i 3 w drodzeKontakt PW.