Już od jakiegoś czasu mi chodzi po głowie ta myśl, bardziej ciekawość niż cokolwiek innego.
Coś małego i coś większego.
Co do mniejszego, to ta gra raczej części z was jest znana na wylot z technicznego punktu widzenia. Więc jakie faktycznie benefity daje czołganie w tej grze? Nigdy go nie używałem właściwie, bo nie rozumiem, lub po prostu nie wiem, gdyż mechaniki nie są za bardzo wyjaśniane. Może większa absorbcja obrażeń, czy coś? I stąd też przejdę do trochę większego tematu.
Wiem, że wszystkie zakładki tematyczne o budowlach, technologiach, jednostkach, etc. były pisane lata temu, bo de facto już lata temu je czytałem, i triki w kampanii nie zmieniły się nadal, choć zostały spatchowane. Tylko czy przy badaniach na przykład biorąc wiem, że na przykład pojazdy zużywają mniej paliwa. Jakie są liczby za tym? Co znaczy jednostka w sumie przy czasie badania? Jakie są faktyczne zasięgi broni, jaką ilość HP mają budynki, jak przeliczają się obrażenia od jednostek, przy atakowaniu budynków? Może już trochę się rozpędzam, bo ta gra żadnym e-sportem nie jest gdzie taki min-maxing jest potrzebny, to pytanie bardziej z ciekawości, zawsze byłem ciekaw co tam się pod tymi badaniami chociaż kryje. Rozwinięcie technologii przyspiesza konstrukcję budynków? Jak obliczana jest ta prędkość tak jak badania? Dobra, znów się rozpędzam, już się uspokajam, ale mam nadzieję rozumiecie o czym mówię? No tylko pozostaje mieć nadzieję :V
Pozdrawiam