Edytor OW/SAIL - Poziom trudności misji

Wszelkie pytania na temat SAIL'a i modowania OW.
User avatar
Odyseusz
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 180
Joined: Wed Jan 24, 2007 12:37 pm
Location: Wygwizdowo Dolne

Post by Odyseusz »

No skoro jest u ciebie komenda function trudnosc w której ustalasz co się zmienia na mapie zależnie od poziomu trudności to musisz ja wyeksportować na początku kodu. Pisałem o tym w pierwszym poście moim, w tym topicu :wink:
User avatar
NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 372
Joined: Sat Oct 14, 2006 4:52 pm
Location: Tuszyn, Polska
Contact:

Post by NNPlaya »

Code: Select all

export liczba_ludzi, soldat1, soldat2, soldat3;

export function trudnosc;
Begin
liczba_ludzi=[1,2,3][Difficulty];
If liczba_ludzi=1 then
Begin
uc_side=0;
uc_nation=1;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_apeman_soldier;
soldat1=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,Area88,false);
end;
If liczba_ludzi=2 then
Begin
uc_side=0;
uc_nation=1;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_apeman_soldier;
soldat1=CreateHuman;
soldat2=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,Area89,false);
PlaceUnitArea(soldat2,Area89,false);
end;
If liczba_ludzi=3 then
Begin
uc_side=0;
uc_nation=1;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_apeman_soldier;
soldat1=CreateHuman;
soldat2=CreateHuman;
soldat3=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,Area89,false);
PlaceUnitArea(soldat2,Area89,false);
PlaceUnitArea(soldat3,Area90,false);
end;

Starting
Begin
end;
Jeśli was dobrze zrozumiałem, to tak powinno to wyglądać.
Last edited by NNPlaya on Tue Aug 28, 2007 10:00 am, edited 2 times in total.
User avatar
Blashix
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 375
Joined: Sun Apr 29, 2007 8:23 am
Location: Polska

;]

Post by Blashix »

No wszystko jest niby git ale 'end' or command expected but 'export' found!
próbowałem dodać end; bo jedengo brakuje ale to nic nie daje ....
:?: :?: :?:
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland
Posts: 2898
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

Post by Radzio »

Bo powinno tak wygladac:

Code: Select all

export liczba_ludzi, soldat1, soldat2, soldat3;

export function trudnosc;
Begin
liczba_ludzi=[1,2,3][Difficulty];
If liczba_ludzi=1 then
Begin
uc_side=0;
uc_nation=1;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_apeman_soldier;
soldat1=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,Area88,false);
end;
If liczba ludzi=2 then
Begin
uc_side=0;
uc_nation=1;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_apeman_soldier;
soldat1=CreateHuman;
soldat2=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,Area89,false);
PlaceUnitArea(soldat2,Area89,false);
end;
If liczba_ludzi=3 then
Begin
uc_side=0;
uc_nation=1;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_apeman_soldier;
soldat1=CreateHuman;
soldat2=CreateHuman;
soldat3=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,Area89,false);
PlaceUnitArea(soldat2,Area89,false);
PlaceUnitArea(soldat3,Area90,false);
end;
end;

Starting
Begin
End;
User avatar
Blashix
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 375
Joined: Sun Apr 29, 2007 8:23 am
Location: Polska

:P

Post by Blashix »

Wiedziałem że coś mi nie pasuje w export a starting.
NNplaya wprowadził mnie w bład tym "starting".
Już działa z mała poprawką.

Code: Select all

If liczba ludzi=2 then

Code: Select all

If liczba_ludzi=2 then
8) 8) 8)
User avatar
NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 372
Joined: Sat Oct 14, 2006 4:52 pm
Location: Tuszyn, Polska
Contact:

Post by NNPlaya »

Sorry, przekopiowałem od Ciebie i nie zwróciłem uwagi 8)
User avatar
Blashix
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 375
Joined: Sun Apr 29, 2007 8:23 am
Location: Polska

:P

Post by Blashix »

Code: Select all

export liczba_ludzi, soldat1, soldat2, soldat3;

export function trudnosc;
Begin
liczba_ludzi=[1,2,3][Difficulty];
If liczba_ludzi=1 then
Begin
uc_side=3;
uc_nation=nation_russian;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_soldier;
soldat1=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,poziom_2,false);
end;
If liczba_ludzi=2 then
Begin
uc_side=3;
uc_nation=nation_russian;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_soldier;
soldat1=CreateHuman;
soldat2=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,poziom_2,false);
PlaceUnitArea(soldat2,poziom_1,false);
end;
If liczba_ludzi=3 then
Begin
uc_side=3;
uc_nation=nation_russian;
hc_skills=[2, 1, 2, 0];
hc_class=class_soldier;
soldat1=CreateHuman;
soldat2=CreateHuman;
soldat3=CreateHuman;
PlaceUnitArea(soldat1,poziom_2,false);
PlaceUnitArea(soldat2,poziom_3,false);
PlaceUnitArea(soldat3,poziom_1,false);
end;
end;
I niby wszystko ok jak zmienię poziom to i tak jak nie było tak ich nie ma :evil:
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland
Posts: 2898
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

Post by Radzio »

A wywolales ta funkcje kiedykolwiek w kodzie? Skoro nic sie nie dzieje najprawdopodobniej nie zrobiles tego, bo kod jest poprawny.
Wystarczy w glownej czesci (tam, gdzie przygotowujesz misje, ustawiasz swjego ludka etc. - czyli najpewniej starting, begin end) wpisac komende:

Code: Select all

trudnosc;
a kod sie wykona :D
Post Reply