Zniesienie Bulding Up Time
Re: Zniesienie Bulding Up Time
@up: Tak! niech żyje anarcha, j**ać zasady!!!!!!11oneoneeleven
Zasady są i będą. Koniec kropka.
To mają być rozgrywki na walkę a nie kto więcej i bardziej się ocampi - jak to było kiedyś.
Myślę, że dwoma zdaniami byłem w stanie obalić tezy wyżej mówiącej, i rozpisującej się nie wiadomo jak osoby.
Zasady są i będą. Koniec kropka.
To mają być rozgrywki na walkę a nie kto więcej i bardziej się ocampi - jak to było kiedyś.
Myślę, że dwoma zdaniami byłem w stanie obalić tezy wyżej mówiącej, i rozpisującej się nie wiadomo jak osoby.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
-
- Soldier level 1
A jak to skomentujecie?Dehumanizer wrote:Ranking ma wyłonić najlepszych. Chyba nie powiesz, że zasady powstały po to, by chronić weteranów przed porażką z rąk noobów, nie?

- DrShadowrun
- Soldier level 4
Świetnie, temat od zniesienia builda w temat o zniesieniu zasad (!!!) przechodzi. Czas chyba będzie zwijać ten interes...
// "Lubię TO"
Proponuję, żebyś poszedł sobie grać w W3 albo SC - i ludzi dużo do grania, i builda nie ma, i umiejętnościami radzenia sobie w każdej sytuacji będziesz mógł się popisywać, i nie będziesz musiał porównywać Owara do innych RTSów (dla większości tutaj [wszystkich?;)] Original War > W3/SC/czy inny typowy RTS), i nie będziesz musiał cymbała na forum z siebie robić. Same plusy.Dehumanizer wrote:Build-up time, to jest najbardziej sztuczna rzecz, jaka może istnieć w OFICJALNYCH zasadach. Come on, nie kojarzę innego RTS'a, gdzie istnieje coś takiego. Grałem w sporo ich (Warcraft 3, Company of Heroes, Dawn of War I i II, Starcraft...), i skillem gracza, było nie tylko przygotować się do magicznej 10-tej minuty jak tutaj (a jeśli to AB, a to w 99% gier jest AB, to właściwie mamy raz za razem to samo), ale umiejętność poradzenia sobie w każdej sytuacji, nawet takiej, której nie przewidzieliśmy.
// "Lubię TO"
a co jest niejasne w OCW? Jesli czegos nie wiesz to pytaj.Przeman_17 wrote:Można grać bez builda, czy ktoś komuś tego zabrania? To, że ludzie chcą grać ograniczone gry to ich wybór, osobiście nie podzielam builda, ale poza pomysłem na dodatek od broni, nic innego mi nie przychodzi do głowy, nie wiem czy sprzeczanie sie czy build powinien być czy nie ma sens, jeśli sie nie daje konkretnej alternatywy. Osobiście 5-cio minutowy build mógłby pozostać w większości zasad, bo zawsze sie trafi jakiś chętny by sie zabawić rushując w 1-szej minucie. ocw miało do tego troche nawiązywać, ale i tak jest dość zacofane i zbyt niejasne.
Co do kolegi Dehumanizer: chlopie, sa rozne zasady gry, np. w wyzej wspomnianym OCW gra sie bez bt i jest jedno ograniczenie czasowe, przed 10 min nie mozesz wejsc/wjechac do bazy wroga, mozesz walczyc o srodek, atakowac jednostki znajdujace sie poza baza etc. Ponadto pograj troche, a z czasem docenisz zasady takie jak cb, uwierz, ze po 10 min mozna takze zaskoczyc wroga, stosujac nietypowa taktyke. Jak dla mnie temat jest do zamkniecia, nie ma o czym dyskutowac z osoba, ktora dopiero zaczyna swoja przygode z ta gra. Tak wiem, to jest forum i kazdy ma prawo do wlasnej wypowiedzi, ale jak widzisz Twoje postulaty sa negowane przez zdecydowana wiekszosc osob, ktora po prostu gra znacznie dluzej

-
- Soldier level 1
Akurat kampienie = przegrana, bo prędzej czy później mu się surowizna w bazie skończy kiedy Ty kontrolujesz resztę mapy. Więc nic nie zbiłeś.Antitheus wrote: To mają być rozgrywki na walkę a nie kto więcej i bardziej się ocampi - jak to było kiedyś.
// Ty w ogóle masz pojęcie o multi? Zrób sobie 3k spowów + koszary + wiezyczki na RU i powiedz mi czy to "przegrana"
Ależ ja bardzo lubię OW, dlatego do niego wróciłem. Szkoda tylko, że nie mogę się ruszyć z bazy przez 10 minut na większości rozrywek, co zabija cały urok rtsowania dla mnieDrShadowrun wrote: Proponuję, żebyś poszedł sobie grać w W3 albo SC - i ludzi dużo do grania, i builda nie ma, i umiejętnościami radzenia sobie w każdej sytuacji będziesz mógł się popisywać, i nie będziesz musiał porównywać Owara do innych RTSów (dla większości tutaj [wszystkich?;)] Original War > W3/SC/czy inny typowy RTS), i nie będziesz musiał cymbała na forum z siebie robić. Same plusy.

Nie spotkałem się żeby ktoś to grał, a wśród tak małej sceny, to znaczy, że chyba długo nie spotkamPamel wrote:Co do kolegi Dehumanizer: chlopie, sa rozne zasady gry, np. w wyzej wspomnianym OCW gra sie bez bt i jest jedno ograniczenie czasowe, przed 10 min nie mozesz wejsc/wjechac do bazy wroga, mozesz walczyc o srodek, atakowac jednostki znajdujace sie poza baza etc.

Dzięki za docenieniePamel wrote:Ponadto pograj troche, a z czasem docenisz zasady takie jak cb, uwierz, ze po 10 min mozna takze zaskoczyc wroga, stosujac nietypowa taktyke. Jak dla mnie temat jest do zamkniecia, nie ma o czym dyskutowac z osoba, ktora dopiero zaczyna swoja przygode z ta gra.

Część ludzi i tak się zgadza, i to się dla mnie liczy.Pamel wrote:Tak wiem, to jest forum i kazdy ma prawo do wlasnej wypowiedzi, ale jak widzisz Twoje postulaty sa negowane przez zdecydowana wiekszosc osob, ktora po prostu gra znacznie dluzej.
Dehumanizer wrote:Nie spotkałem się żeby ktoś to grał, a wśród tak małej sceny, to znaczy, że chyba długo nie spotkamI ja nadal chcę móc wjechać do bazy i mu podprowadzić skrzynki z magazynu na przykład
No to juz Twoj problem, ze nie miales okazji.
Co do podkradania surowcow z bazy, dajesz tylko dowod na to, ze jestes wylacznie rasowym noobem.
Po raz kolejny udowadniasz, ze w du**e byles i gowno widziales.Dehumanizer wrote:Dzięki za docenienieTa, tym, że na CB AB zrobiłem 7 HG?
Nie pogram, bo mnie siedzenie w bazie zwyczajnie nudzi...
Dehumanizer wrote:Część ludzi i tak się zgadza, i to się dla mnie liczy.
Keep fighting, don kichot

// poprawiłem cytaty
-
- Soldier level 1
Wybacz, nie jestem typem człowieka, który będzie siedział na irc i błagał każdego "zagraaaajmy bez bt". Jak jest gra, to wchodzę, czasem nawet kicka dostanę, bo "noob jestem".Pamel wrote:No to juz Twoj problem, ze nie miales okazji.
Co jest noobowskiego w zwykłym podkradnięciu surowców? Jak ktoś nie broni bazy przed ninja-komorą, to ja jestem noobem, że wykorzystałem lukę?Pamel wrote:Co do podkradania surowcow z bazy, dajesz tylko dowod na to, ze jestes wylacznie rasowym noobem.

I dlatego stwierdziłem, że w tej du**e nie warto siedzieć i zacząłem szukać alternatywPamel wrote:Po raz kolejny udowadniasz, ze w du**e byles i gowno widziales.

BTW, zaczynam wyczuwać rosnącą agresję w moim kierunku

- Gothuk
- Site Administrator
No tak pograj sobie am/ar na okampionego ruska, na pewno z nim wygrasz, zwlaszcza jak bedzie mial nawalone spowow i innych broni. Nie zdazysz podjechac, a twoje pojazdy zostana rozwalone...Dehumanizer wrote:Akurat kampienie = przegrana, bo prędzej czy później mu się surowizna w bazie skończy kiedy Ty kontrolujesz resztę mapy. Więc nic nie zbiłeś.
Przez wszystkie swoje gry, naprawde widziales wszystko, nie? A grasz od kiedy? IIRC sam napisales ze grasz od kilku dni. Nie wypowiadaj sie wiec na tematy ktorych nie znasz.Dehumanizer wrote:Nie spotkałem się żeby ktoś to grał, a wśród tak małej sceny, to znaczy, że chyba długo nie spotkamI ja nadal chcę móc wjechać do bazy i mu podprowadzić skrzynki z magazynu na przykład
To nie graj, nikt ci nie broni tego.Dehumanizer wrote: Nie pogram, bo mnie siedzenie w bazie zwyczajnie nudzi...
Ciekawe, ja widze tylko same negatywne opinie co do twoich pomyslow.Dehumanizer wrote: Część ludzi i tak się zgadza, i to się dla mnie liczy.
I jeszcze jedno, nie bedziemy zmieniac zasad, bo jedna osoba, ktora gra kilka dni, bo tak ona chce.
Tak jak Szadow napisal OW to nie W3, SII czy inne tego typu gry.
[ Added: 15:00, 07-02-2011 ]
BTW. Oprocz usuniecia zasad i BT, usunmy tez mapy, co? Przeciez to też ograniczenie, lol.
Grajmy bez ograniczeń
<anarchia mode off />
Oj chlopie, skoncz pier**lic glupoty. Troche za malo istniejesz na tej scenie, zeby w ogole cokolwiek wskorac w kwestii zmiany zasad. Niestety na tym lobby obowiazuja dosc brutalne reguly. Najpierw wyrob sobie marke, zapoznaj wiecej ludzi, wkrec sie bardziej w ten klimat, potem probuj wysuwac propozycje (kiedy juz ludzie zaczna Cie kojarzyc i brac na powaznie) bo poki co w oczach wiekszosci sie osmieszasz
. I nie wynika to tylko z tego, ze jestes stosunkowo nowy, a glownie z Twoich postulatow, ktore nie maja po prostu racji bytu, a weryfikuja to osoby znacznie bardziej doswiadczone, ktore czestokroc przechodzily ten etap.
Co do kradniecia surowcow to jest to zwykle frajerstwo, a nie znakomity element zaskoczenia, po prostu nie wjezdza sie na terytorium wroga przez okreslony czas, w przypadku OCW 10 min. Za to wymaganym wrecz elementem jest odciecie rywala od surowcow, poprzez uniemozliwienie wyjazdu z bazy (zreszta, pograj to sie przekonasz, bo poki co naprawde nie znajdziemy wspolnej plaszczyzny porozumienia, pisze tak, bo zaczynalem swoja przygode z multi w 2004 r.)
Co do CB z bt to nie jest tak, ze sa te jedyne zasady, ktore uznaje. Po prostu dostrzegam wiele plusow, azeby je grac, no i zdaje sie, ze nie tylko ja-sa to najczesciej grane zasady.
Czytajac Twoje riposty odnosze wrazenie, ze jeszcze duzo czasu minie, zanim znajdziesz biale swiatelko w tej osranej, czarnej du**e.

Co do kradniecia surowcow to jest to zwykle frajerstwo, a nie znakomity element zaskoczenia, po prostu nie wjezdza sie na terytorium wroga przez okreslony czas, w przypadku OCW 10 min. Za to wymaganym wrecz elementem jest odciecie rywala od surowcow, poprzez uniemozliwienie wyjazdu z bazy (zreszta, pograj to sie przekonasz, bo poki co naprawde nie znajdziemy wspolnej plaszczyzny porozumienia, pisze tak, bo zaczynalem swoja przygode z multi w 2004 r.)
Co do CB z bt to nie jest tak, ze sa te jedyne zasady, ktore uznaje. Po prostu dostrzegam wiele plusow, azeby je grac, no i zdaje sie, ze nie tylko ja-sa to najczesciej grane zasady.
Czytajac Twoje riposty odnosze wrazenie, ze jeszcze duzo czasu minie, zanim znajdziesz biale swiatelko w tej osranej, czarnej du**e.
-
- Soldier level 1
Się więc chyba nie dogadamy 
Nic to, dziękuję tym, którzy podjęli rzeczową polemikę, dziękuję tym, którzy nie podjęli rzeczowej polemiki, do zobaczenia (albo nie?) w grze. Dyskusja się zdegenerowała na tyle że nie warto jej prowadzić dalej. Buildup zostaje, bo tak chce lud, trudno... Przynajmniej próbowałem podyskutować o jego sensie
BTW. usunięcie AB nie byłoby głupie
żarcik, żeby ktoś nie pomyślał sobie za dużo 

Nic to, dziękuję tym, którzy podjęli rzeczową polemikę, dziękuję tym, którzy nie podjęli rzeczowej polemiki, do zobaczenia (albo nie?) w grze. Dyskusja się zdegenerowała na tyle że nie warto jej prowadzić dalej. Buildup zostaje, bo tak chce lud, trudno... Przynajmniej próbowałem podyskutować o jego sensie

BTW. usunięcie AB nie byłoby głupie

Przyzwyczaisz się w końcuDehumanizer wrote:Dyskusja się zdegenerowała na tyle że nie warto jej prowadzić dalej.

-
- Soldier level 1
Czytając niektóre tematy faktycznie można odnieść wrażenie, że to reguła 

Chlopie, rzucasz propozycje, ktorych nie potrafisz sensownie uargumentowac. Ponadto nie mozesz ich podeprzec doswiadczeniem, bo po prostu go nie masz. Ja odpowiedzialem na Twoje riposty w paru przypadkach(pominalem te, ekstremalnie glupie, na ktore szkoda komentarza) podajac jakies powody oraz przyklady. A to, ze probowales wplatac jakies ironie w swoje wypowiedzi, no coz, to jest bardzo specyficzna scena i predzej czy pozniej ktos sprowadzilby Cie w podobny sposob na ziemie.
To wcale nie jest pozytywne, ale co ja tam wiem. Dehumanizer - proponuję po prostu nie grać na AB. To najlepsze wyjście, bo rzadko się zdarza, żeby jakiś cymbał próbował zasady z AB forsować na sensownych mapach, na których gra się w tę grę rzeczywiście przyjemnie.to jest bardzo specyficzna scena
- Witcher
- Soldier level 7
Czy Tobie czasem sufit na łeb się nie spadł? Jak już Anti chyba pisał napierdolisz sobie kilkadziesiąt spowów, 5 bazook, parę hg i masz defe jak się patrzy.Dehumanizer wrote:
Akurat kampienie = przegrana, bo prędzej czy później mu się surowizna w bazie skończy kiedy Ty kontrolujesz resztę mapy. Więc nic nie zbiłeś.
1) Spowy w wieżyczce nie zżerają energii, co za tym idzie nie potrzebujesz wielu elektrowni i nie tracisz ropy na energie, jeżeli grasz na elektry z ropą.
2) Co z tego, że z taką kampą jak ja, Anti i paru innych opisaliśmy wyżej, przeciwnik (Am, Arab) będzie sobie jeździł po mapie i napierdoli HG bądź rakiet, skoro jeden nieudany HG/Rocket Rush i masz z głowy 30 HG.
3) za ten czas opisany w pkt 1 i 2 do bazy spadnie Ci minimum 666 skrzyń.

___
Jeżeli chcesz pograć pisz na GG.