Generals Mod v.0.2.0 by Nitek

Opisy i linki do modów tworzonych przez scenę, jak i również opinie na ich temat.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Jeronimo wrote:Pierwsza misja jest bardzo dobra ;P
Tylko trochę nie pasuje mi to (ale to jest tylko moja opinia),że on jest pułkownikiem już gdy wchodzi do Eona.Ciekawie by było gdybyś pokazał jego "drogę do władzy" xD
BTW.Świetne dialogi ;) W porównaniu do innych modów to są super.

Ocena 1 misji
4,5/5
Wcześniej się trochę nad tym zastanawiałem. Myślałem żeby go zrobic majorem, ale w sumie jest on tam tylko trochę dłużej niż JMM. Musiałbym też zrobic jakieś wydarzenie, po którym dostaje awans na pułkownika. Jeżeli jeszcze jedna osoba napisze, że lepszy by był major - zmieniam jego stopień na majora.
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

Mógłbyś go dać na majora po tym jak dociera do bazy alfa ratując przy tym trochę ludzi , a awans pułkownika dopiero po tej całej akcji z Macmilanem

[ Dodano: Wto Cze 23, 2009 5:28 pm ]
Nitek wrote:
sAtUrNo wrote:Ciekawy mod , w ogóle ciekawa fabuła mam nadzieje że będzie więcej misji :)
fajnie by było zobaczyć Powella , który dociera do bazy Alfa xD
Zobaczysz ;p w drugiej misji, ale nic więcej nie powiem xD
Chcę pokazac, że Powell nie jest wcale taki zły, miał ciężkie życie i to sprawiło, że jest taki jaki jest. Mozecie byc pewni, że zobaczycie minimum 5 misji (mam taki pomysł, który mi osobiście się bardzo podoba) nie wiem za ile, ale zobaczycie (jeżeli starczy mi sił, dotrwam do końca xd)
Aha , cieszę się ze zrobisz następne misje :D to fakt Powell mógł być w sumie spoko gościem ale los , sytuacje życiowe mogły go zmienić , ale w sumie w ostatnich misjach Amerykańskich w kampani był w porządku przeprosił Johna przyznał się do winy i w ogóle , dlatego podoba mi sie mod , jeżeli chodzi o misje i o pomysł na ten temat , napisz do mnie mam kilka koncepcji ale jesli chodzi o sail to nie bo nie znam sie na tym ;/
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Tak się zastanawiam, czy aby nie zrobic Alfy dopiero w 3. misji :D
Birkart
Soldier level 2
Soldier level 2

Post by Birkart »

Mógłbyś go dać na majora po tym jak dociera do bazy alfa ratując przy tym trochę ludzi , a awans pułkownika dopiero po tej całej akcji z Macmilanem
Powell jest już pułkownikiem jak sie JMM pojawia
Mod jak narazie zapowiada się bardzo dobrze
Fajne dialogi
i wielki punkt za to że jest to chyba pierwszy znany mi mod w którym pojawiają się fakty z oryginalnego o-wara
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

W 3 misji już ? Troszkę za szybko chyba , chociaż rób jak chcesz byle było ciekawie , jeśli chodzi o dialogi mogę pomóc :D
Birkart
Soldier level 2
Soldier level 2

Post by Birkart »

nieee xP
chodzi o to że Powell nie może dostac pułkownika po akcji z JMM bo w/g fabuły o-wara jest już pułkownikiem jak się Macmilan pojawia
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

No masz racje , to w sumie Powell może dostać awans na Pułkownika jak dotrze do alfy :D
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Tylko, że nie mam pomysłu na to w jaki sposób Powell dostaje awans na pułkownika. W pierwszej misji można uratowac Foxa lub olac go ciepłym moczem, więc nie wydaje mi się, aby awans za uratowanie ludzi jest dobrym pomysłem. Misja z alfą będzie najpóźniej w trzeciej misji, ponieważ w piątej misji będzie misja związana z jedną z większych baz (którą będziemy odwiedzac w miarę tak często [do czasu] jak JMM Gammę), a nie chcę aby mod był monotonny.
Chcę zachowac jak największe podobieństwo do oryginalnej fabuły. W misji 12a AM Gladstone mówi, że zawdzięcza życie Powellowi, więc pomyślałem, że mógł go uratowac w przeszłości (a, że w 5. misji AM, Gladstone pokazuje Macmilanowi gdzie skryły się małpoludy - to jest miejsce gdzie mieszkał Gladstone).
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

Może za przeprowadzenie sprawnego ataku na baze wroga i odbicie ważnych naukowców itp.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Do minimum piątej misji nie będzie "ważnych" akcji w wykonaniu Powell'a, chyba, że wprowadzę jakieś zmiany(ale nie wiem jeszcze jakie :/). Jeżeli chcecie coś napisac, to piszcie. Mam mały mętlik w głowie :)
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

Ja pomyśle do jutra co by tu dać w misjach ciekawego
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Image
Póki co robię menu główne :) Co myślicie o tym? Pasuje wg Was na tło w menu?
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

W sumie tak , dorobić tylko nazwę moda albo coś jeszcze i gitara :]
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

sAtUrNo wrote:W sumie tak , dorobić tylko nazwę moda albo coś jeszcze i gitara :]
Tyle, że chwilowo nazwy moda brak :D
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

Może dać nazwę związaną z Powellem , historia Pułkownika Powella itp xD
Locked