Najgorszą rzeczą w tworzeniu tekstur do OW jest to, że trudno znaleźć właściwy obiekt pasujący do naszego wyobrażenia danego terenu, ja jak tworzyłem tekstury to starałem się edytować i zmieniać pewne "wycinki", bo nie oszukujmy się, każdy kto przeszedł dogłębnie kampanie OW odrazu odkryje z jakiej to mapy są tekstury. Niestety nie zawsze się taka edycja udaje bo(znowu wracamy do tego samego lamentu) mamy mało materiału. Kilka rzeczy tak mi się udało i jestem z tego bardzo dumny, najchętniej bym wam pokazał moją największą chlubę, która zajęła mi najwięcej czasu, ale nie mogę. Myślałem kiedyś jak stworzyć swoje tekstury, ale takie swoje z krwii i kości a nie kopiowanie z gry(to troche frajerskie potem mówić, że samemu się stworzyło,(no offence)) ale niestety nie wiem co jest w stanie wyrenderować takie widoki terenu, mozę ktoś wie? Niestety chyba tylko panowie z Altaru. No ale wiem, że taka karma i że trzeba kopiować tekstury z kampanii albo multi, gdy już tak robicie, próbujcie coś zmieniać, coś poprzerabiać, a nie np gdy wjazd jest zrobione w grze jako wiazd dolny wy go odwracacie i macie górny(

). Duży potencjał ma również pewien malutki pliczek colors.txt.