Sniper Mod
Re: Sniper
Zagrałem już 6 misji i powiem mod jest fajny ale niestety ma swoje wady (jest za krótki) 

Osoby które chcą mi pomóc przy naprawianiu moda, proszę pisać jaki jest błąd i co należy zmienić np.
pisze południe -> zmienić na północ itd. Pisać tutaj albo na PW.
pisze południe -> zmienić na północ itd. Pisać tutaj albo na PW.
Last edited by Creative on Mon Aug 10, 2015 9:32 pm, edited 1 time in total.

- Serpent
- Soldier level 10
Sory ale ty nie grałeś w swojego moda że nie wiesz co należy poprawić? Pozdro.Creative wrote:Osoby które chcą mi pomóc przy naprawianiu moda, proszę pisać jaki jest błąd i co należy zmienić np.
pisze południe -> zmienić na północ itd.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Tego chce się dowiedzieć od grających w mojego moda...Serpent wrote:Sory ale ty nie grałeś w swojego moda że nie wiesz co należy poprawić? Pozdro.Creative wrote:Osoby które chcą mi pomóc przy naprawianiu moda, proszę pisać jaki jest błąd i co należy zmienić np.
Jak np. ludzie robili wiedźmina 3 to sami w niego grali i go odbugowywali czy dopiero jak wydali tą grę i gracze znaleźli błędy to dopiero wydali patche.

- Serpent
- Soldier level 10
Creative wrote:Tego chce się dowiedzieć od grających w mojego moda...Serpent wrote:Sory ale ty nie grałeś w swojego moda że nie wiesz co należy poprawić? Pozdro.Creative wrote:Osoby które chcą mi pomóc przy naprawianiu moda, proszę pisać jaki jest błąd i co należy zmienić np.
Jak np. ludzie robili wiedźmina 3 to sami w niego grali i go odbugowywali czy dopiero jak wydali tą grę i gracze znaleźli błędy to dopiero wydali patche.
Dobra ale błędy typu "idź na południe" a trzeba iść na północ no to ku**a tylko ślepy by nie znalazł

Epickie teksty:
Podałem tylko przykład, chodzi mi o inne błędy jakie grający znajdą,których ja nie znalazłem.

Ahahaha! Jestem obecnie na 3 misji i mam taką bekę, że nie mogę. Nie przypuszczałem, że można wydać moda komediowego. Fabuła, postacie no istna komedia w najlepszym wydaniu! Dobra robota Blackmen! 
Plus za poprawienie mi humoru na wieczór (+) a co tam więcej plusów (++++++++++)
EDIT:

Plus za poprawienie mi humoru na wieczór (+) a co tam więcej plusów (++++++++++)
EDIT:
Spoiler:
Xander wrote:to tylko 4 misje, możesz mi powiedzieć... W CO JA ZAGRAŁEM? XDSpoiler:
TUTAJ MASZ niecałe 40% błędów Twojego moda, najlepiej to go zrób od nowa. xD
oraz zatrudnij kogoś kto umie pisać fabułę... i saila.... bo Ty z tego moda nic nie zrobisz xD
PSS. Gdzie mój hajz za zagranie w tego moda? Bo chyba nie powiesz, że za darmo w takie coś inni mają grać? xD
Creative wrote:Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)
A co do saila to przecież sam muszę wklejać.

https://trello.com/b/QkpOj7p7/nefarems-history
Błędów kilka
Ogólne:
- W misji 1 rozumiem że ta amunicja nasenna była, nie wiem po co ona była skoro w pozostałych misjach nie można z niej skorzystać.
- Poziomy postaci są lekko przesadzone, nasza postać dosyć powolnie leveluje.
- Błędy dialogowe, i kontekstowe.
- Dyslekcja obejmuje wiek 20+ lat?
- Są czasy teraźniejsze a i tak skrzynki spadają.
- W prawie każdej misji postacie są po za budynkami, nie chciało się spamować X linijek ComEnterUnit ? ;>
Misja 1:
część 1:
- Poszedłem odrazu zabić Amerykanina i GG.
część 2 :
- Kopia misji 1 cześć 1, czyli zniszcz (jak że to wspaniale brzmi) kolejne zastępy amerykanów.
- Ten 2-gi snajper znika tak nagle, może ma moduł teleportacji?
- Czemu na cutscenie Rosjanie stoją przed budynkami?
- Zabiłem dowódce Amerykanów, kilku żołnierzy zostało i GG.
Misja 2:
- Ten Alexej znowu zniknął tak samo jak sie pojawił.
- Dlaczego wcześniej miałem usypiającą amunicję a teraz nie mam ?
- Super scena dowódca mówi 'Złodzieju zapłacisz mi za to" po czym sobie idzie sobie pod skład.
- Nie pokonałem wszystkich Amerykan a i tak medal dostałem.
Misja 3:
- Widać foga Amerykanów.
- Kompletnie nie ogarniam tej misji, gdy by nie edytor nie wiedziałbym gdzie iść żeby skończyć misję.
- Nie trzeba nawet odwiedzać ani jednek bazy by czekać na rozwój wydarzeń, wystarczy poczekać 5 min i pojawią się Amerykanie reszta też jest oparta o komende wait.
Misja 4:
część 1:
- Pytania takie same jak w poprzedniej misji.
część 2:
- Zginąłem i pojawiło się tylko "Przegrałeś".
- Arabowie nie są w budynkach.
- Znalazłem zabiłem alkaida i nic się nie stało.
- Aha, musiałem na wzgórze wejść, logiczne xD
- Kolejny z modułem teleportacji.
- Super że znamy warunki zakończenia misji, są tak logicznie napisane.
Misja 5:
część 1 :
- Hmm, w jednym z odpowiedzi dowódca mówi "Wy" ale potem okazuje się że tylko "Ty".
część 2:
- Aha... Wlazłem se od tak do bazy, wszyscy po za budynkami (bo jak inaczej) załącza się dialog tego snajpera "Są tu jakieś papiery" ? a potem randomowy Arab gada "Nie ma" i nagle z dupy Dimistrij ogarnia że ma te papiery i GG misja.
Misja 6:
część 1:
- Wszyscy po za budynkami bo jak że inaczej.
część 2:
- Jeszcze kilka misji wstecz byłem wrogiem Amerykanów a teraz nagle wielka przyjaźń ?
część 3:
- Musiałem sobie zrespić sobie syberytówki bo nie miałem ochoty rozwalać snajperem magazynu -.-.
Misja 7:
- Po ch*j Dimitr brał pomoc od Amerykanów skoro w tej oraz poprzedniej misji nie chciał od nich pomocy?
- Wow pojawił się button usypiającej amunicji, szkoda że nie opracowany -.-.
- Fajnie tekstruy, szkoda że tak walą po oczach.
- Dodaj jeszcze behemota, albo 2 jako obstawę tego typa do zabicia...
- Zabiłem AlKaida i nic się nie stało.
- Po 7 misji następuje, 7 misja? wtf
Wszystko jasne ;]]
Misja 8
- Genialna misja, wszyscy mnie chcą zrektować.
Ogólne:
- W misji 1 rozumiem że ta amunicja nasenna była, nie wiem po co ona była skoro w pozostałych misjach nie można z niej skorzystać.
- Poziomy postaci są lekko przesadzone, nasza postać dosyć powolnie leveluje.
- Błędy dialogowe, i kontekstowe.
- Dyslekcja obejmuje wiek 20+ lat?
- Są czasy teraźniejsze a i tak skrzynki spadają.
- W prawie każdej misji postacie są po za budynkami, nie chciało się spamować X linijek ComEnterUnit ? ;>
Misja 1:
część 1:
- Poszedłem odrazu zabić Amerykanina i GG.
część 2 :
- Kopia misji 1 cześć 1, czyli zniszcz (jak że to wspaniale brzmi) kolejne zastępy amerykanów.
- Ten 2-gi snajper znika tak nagle, może ma moduł teleportacji?
- Czemu na cutscenie Rosjanie stoją przed budynkami?
- Zabiłem dowódce Amerykanów, kilku żołnierzy zostało i GG.
Misja 2:
- Ten Alexej znowu zniknął tak samo jak sie pojawił.
- Dlaczego wcześniej miałem usypiającą amunicję a teraz nie mam ?
- Super scena dowódca mówi 'Złodzieju zapłacisz mi za to" po czym sobie idzie sobie pod skład.
- Nie pokonałem wszystkich Amerykan a i tak medal dostałem.
Misja 3:
- Widać foga Amerykanów.
- Kompletnie nie ogarniam tej misji, gdy by nie edytor nie wiedziałbym gdzie iść żeby skończyć misję.
- Nie trzeba nawet odwiedzać ani jednek bazy by czekać na rozwój wydarzeń, wystarczy poczekać 5 min i pojawią się Amerykanie reszta też jest oparta o komende wait.
Misja 4:
część 1:
- Pytania takie same jak w poprzedniej misji.
część 2:
- Zginąłem i pojawiło się tylko "Przegrałeś".
- Arabowie nie są w budynkach.
- Znalazłem zabiłem alkaida i nic się nie stało.
- Aha, musiałem na wzgórze wejść, logiczne xD
- Kolejny z modułem teleportacji.
- Super że znamy warunki zakończenia misji, są tak logicznie napisane.
Misja 5:
część 1 :
- Hmm, w jednym z odpowiedzi dowódca mówi "Wy" ale potem okazuje się że tylko "Ty".
część 2:
- Aha... Wlazłem se od tak do bazy, wszyscy po za budynkami (bo jak inaczej) załącza się dialog tego snajpera "Są tu jakieś papiery" ? a potem randomowy Arab gada "Nie ma" i nagle z dupy Dimistrij ogarnia że ma te papiery i GG misja.
Misja 6:
część 1:
- Wszyscy po za budynkami bo jak że inaczej.
część 2:
- Jeszcze kilka misji wstecz byłem wrogiem Amerykanów a teraz nagle wielka przyjaźń ?
część 3:
- Musiałem sobie zrespić sobie syberytówki bo nie miałem ochoty rozwalać snajperem magazynu -.-.
Misja 7:
- Po ch*j Dimitr brał pomoc od Amerykanów skoro w tej oraz poprzedniej misji nie chciał od nich pomocy?
- Wow pojawił się button usypiającej amunicji, szkoda że nie opracowany -.-.
- Fajnie tekstruy, szkoda że tak walą po oczach.
- Dodaj jeszcze behemota, albo 2 jako obstawę tego typa do zabicia...
- Zabiłem AlKaida i nic się nie stało.
- Po 7 misji następuje, 7 misja? wtf
Code: Select all
MISSION 7
MAP 07
NAME "Misja 7:Teraz albo nigdy"
SUBCAMP 1
PREV 6
NEXT 7 << ...
MISSION 8
MAP 08
NAME "Misja 8:Bohater"
SUBCAMP 1
PREV 7
Misja 8
- Genialna misja, wszyscy mnie chcą zrektować.
Pozdro i taki błąd jaki występuje np. w 8 misji tak ciężko ci znaleźć? Przyznaj się że ci się nie chciało nawet w to grać a nie nam oczy mydlisz -.-.Creative wrote:Podałem tylko przykład, chodzi mi o inne błędy jakie grający znajdą,których ja nie znalazłem.
Absolute Dominion
Original War Cooperation
Original War Dialog Editor
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
-
- Soldier level 6
Wsiadacie na tego biednego Creativa oj wsiadacie, chociaż tylko on robi z chęcią mody w szybkim tempie, nie to co wy lenie
, zobaczymy jak będziecie śpiewać jak zagrozi skończeniem z moddingiem czy nawet odejściem ze sceny.. Nefarem, nie wiem czy Creative ma dysleksję, ale Ty na pewno masz tą swoją dysLEKCJĘ w fazie przerzutów do dłoni 
Żeby nie było ja tam z moda jestem zadowolony, zaspokoił moje oczekiwania na 100% i tym razem niczego negatywnie oceniać nie będę. Bo grać to trzeba umić!

Żeby nie było ja tam z moda jestem zadowolony, zaspokoił moje oczekiwania na 100% i tym razem niczego negatywnie oceniać nie będę. Bo grać to trzeba umić!
Jak ciebie zadowala przysłowiowe "gówno w papierku po cukierku" (nie umniejszając Creative'owi) to życzę szczęścia. Jak tak dalej pójdzie to w zimie będziesz w sandałach chodził.Markok wrote: Żeby nie było ja tam z moda jestem zadowolony, zaspokoił moje oczekiwania na 100% i tym razem niczego negatywnie oceniać nie będę. Bo grać to trzeba umić!
To prawda że mod nie jest idealny i ma wiele błędów i bugów ale to nie powód by wprowadzać go w błąd mówiąc że mod zaspokoił twoje oczekiwania w 100%.
Creative wrote:
Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)
Creative wrote: Jak chcesz mogę ci pomóc. Jestem doświadczonym modderem, zrobiłem 2 mody i 3 w drodzeKontakt PW.
-
- Soldier level 6
Gelwe pozdro za zrozumienie, teraz to już wiem kto ma dysleksję na 100%..
Czemu mam być taki jak wy ? Po Niezniszczalnych już wiem na co stać Creativa i nic mnie już negatywnie nie zdziwi, więc po co mam go dalej dołować jak ty wy oni, mi się to znudziło, a widać komu się takie rzeczy nie nudzą bo widocznie nie ma ze sobą co zrobić, Snajper na swój sposób jest nowatorski, wykon stoi o kulach, ale pomysł na poprowadzenie kampanii w taki sposób jest ciekawy. omg ludzie
PS. Zmieniłem avatar żeby pokazać jakim Big Milkiem bym was najchętniej poczęstował.
(a stary nie wiem nawet skąd się wziął, wkurzał mnie już niemiłosiernie..)
PS2. Dzięki że dodałeś to stwierdzenie "nie umniejszając", ale gromkie brawa że nie skasowałeś tego gówna przed tym... Creative zacznij modować jakąś zachodnią grę z wyłącznie zachodnimi graczami, bo tu jest Polska, tu się hejtuje.
Czemu mam być taki jak wy ? Po Niezniszczalnych już wiem na co stać Creativa i nic mnie już negatywnie nie zdziwi, więc po co mam go dalej dołować jak ty wy oni, mi się to znudziło, a widać komu się takie rzeczy nie nudzą bo widocznie nie ma ze sobą co zrobić, Snajper na swój sposób jest nowatorski, wykon stoi o kulach, ale pomysł na poprowadzenie kampanii w taki sposób jest ciekawy. omg ludzie
PS. Zmieniłem avatar żeby pokazać jakim Big Milkiem bym was najchętniej poczęstował.
PS2. Dzięki że dodałeś to stwierdzenie "nie umniejszając", ale gromkie brawa że nie skasowałeś tego gówna przed tym... Creative zacznij modować jakąś zachodnią grę z wyłącznie zachodnimi graczami, bo tu jest Polska, tu się hejtuje.
Markok wrote:Gelwe pozdro za zrozumienie, teraz to już wiem kto ma dysleksję na 100%..
Spoiler:
Creative wrote:Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)

https://trello.com/b/QkpOj7p7/nefarems-history
Robiłem moda, nikt nie chciał pomóc żadnego pomysłu co do fabuły moda, podpowiedzi, wszystko musiałem robić sam, więc wyszło tak jak wyszło.
To jest mój ostatni mod, bo mam dość hejtów i tyle na ten temat, jedynie co mogę zrobić po poprawiać moje dwa mody.
PS. Trzecia poprawka już wydana.
To jest mój ostatni mod, bo mam dość hejtów i tyle na ten temat, jedynie co mogę zrobić po poprawiać moje dwa mody.
PS. Trzecia poprawka już wydana.

Mi też nikt nie pomaga, ale nie narzekam i pracuję nad jakością. Mod powinien mieć pewną ciągłość logiczną. Fabuła nie musi być nie wiadomo jaka, ale chociaż żeby się kupy trzymała. Do tego nie potrzeba wiedzy modderskiej, a jedynie wyobraźnię i jakąś wiedze o otaczającym świecie i problemie, który się porusza.Creative wrote:Robiłem moda, nikt nie chciał pomóc żadnego pomysłu co do fabuły moda, podpowiedzi, wszystko musiałem robić sam, więc wyszło tak jak wyszło.
Utrzymuję to co napisałem wcześniej, dla mnie ten mod jest świetnym przykładem komedii i poprawia humor jak nie jeden polski film tego pokroju z ostaniach lat.