Oficjalna Kampania Arabska

[ Polskie newsy ]

Moderator: Newswriters

Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Re: Oficjalna Kampania Arabska

Post by Antitheus »

McBenn przemówił: zostało to naprawione przez Radzia, lecz twórcy chcą wypuścić patch z większą ilością poprawek (zamiast updatować moda grę na bieżąco).

Radzio: W przyszłości być może opracuje się system autoaktualizacji, co pozwoli na częstsze inkrementalne zmiany w grze.
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by pomek »

Radzio, pierw system logowania do gry, pozniej system autoupdate. Pamietaj
Creative
Blackmen level 100
Blackmen level 100
Poland

Post by Creative »

pomek wrote:Radzio, pierw system logowania do gry, pozniej system autoupdate. Pamietaj
No to na co czekamy ?
Last edited by Creative on Wed Aug 15, 2012 7:08 pm, edited 1 time in total.
Image
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia

Post by Serpent »

Creative wrote:
pomek wrote:Radzio, pierw system logowania do gry, pozniej system autoupdate. Pamietaj
Jaki znowu system logowania ? Przecież nowy profil się moment tworzy.
<fejsplam>

Na jakiej zasadzie działał by te autoupdate?
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Lazarus
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by Lazarus »

System logowania? A co to jakieś MMORPG czy płatny RTS? W ow raczej to nie potrzebne, ale za to autoupate, działający na zasadzie: odpalamy grę, sprawdza czy jest jakaś aktualizacja, jeśli tak to ją pobiera był by bardzo użyteczny, skończyły by się problemy z przechodzeniem na nowy patch, hotfixami i noobami nie potrafiącymi zainstalować najnowszego patcha.
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by pomek »

Creative wrote:
Jaki znowu system logowania ? Przecież nowy profil się moment tworzy.
Jestes za glupi zeby to pojac.
System logowania? A co to jakieś MMORPG czy płatny RTS?
Ty nie jestes za glupi, ale takie pytanie wola o pomste do nieba.
Bren
Soldier level 6
Soldier level 6
Indonesia

Post by Bren »

O ile się orientuję, to ten twój system logowania utrudniałby newbie granie w OW (chyba mogliby tylko obserwatorzyć dopóki nie minie jakiś tam czas albo sobie konta nie zrobią, ale nie jestem pewny, czy dobrze zapamiętałem). Sam taki pomysł woła o pomstę do nieba. Nie miałbym z kim grać 1v5 :amsad:
To całkiem proste.
Mniejszy dostęp do multiplayera -> mniej graczy.
*Matrix* wrote:Nie ma czegos takiego jak mniej niz polowa lub wiecej niz polowa...
Polowa to polowa.
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by pomek »

Mniejszy dostęp do multiplayera -> mniej graczy.
Mniejszy, bo wejda te istoty bardziej inteligentne. A przynajmniej umiejace sie ZALOGOWAĆ. ku**a, zyjemy w XXI wieku. I on umie sie zalogowac! Ja pier**le! Respekt. Nie ma chooja.

Wylaczajac ironie. Robisz z wiary z owara debili - bardzo dobrze, bo nimi w wiekszosci sa, a potwierdza to te forum, a szczegolnie dzial o moddowaniu, gdzie Serpent musi 500x tlumaczyc obsluge EVERY.
Jezeli pozniej to debilstwo wchodzi na OW gdzie - a znasz ludzi - debilstwa sie nie toleruje, to krew nas zalewa. Jest roznica miedzy NOOBem, NEWBIE, a deb**em.

Ten pierwszy to poprostu id**ta, ten drugi to ktos z kim mozna pogadac, lecz jego skill sie nie wyroznia, bo poprostu nie umie jeszcze pewnych barier przeskoczyc, a ten trzeci to ludzie pokroju teraevilla i matrixa. Wymieniac ich `zalet` nie musze.

Co daje system logowania?
To, ze mozna latwo wylapac kto upierdala synchre/errory w grach. OW przy crashu tworzy pewne pliki, o ktorych pewnie nawet nie wiecie. Sa one w folderze gry i na dluzsza mete nie zawieraja nic, co zwykly uzytkownik moze wykorzystac. Ale dla kogos kto operuje przy silniku gry taki plik jest baza informacji.. Pod warunkiem, ze dostanie go od kazdego uczestnika gry...

Jezeli OW zacznie te pliki przesylac automatycznie do adminow, to po jakims czasie znajdzie sie powod, dlaczego i kto wyj**al gre. A jesli to sie powtarza, to takiego de**la mozna zbanowac. Zbanowac, czyli zbanowac konto na stronie, przez ktore loguje sie do gry. I ot to caly system logowania. wy**bac bugerow, cziterow i haxorow... i debilow :)
pijanymis
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by pijanymis »

z ciekawości grałem w kampanie am i ru i się przekonałem jak arabska propozycje nie pasuje nie ma wielu wątków wspólnych np z misji po syberycie przymierze z arabami w kampani AM Cornel mówi że ruscy mają nową zabawkę całkiem ładną czyli Haykie więc się widzieli i pewnie się znają kolejna sprawa kiedy w kampani RU budujemy aze przybywa kurt tyle że już jest w legionie a tutaj jeszcze u arabów pracuje a ruskie bynajmniej ja sprzedałem ich dla Genshera.2 wątki których tu nie ma a mają szczególny związek z głównymi kampaniami jak to ma być dodatek do patcha to lepiej zrobić z tego normalny mod bo przyszłości dla tego "czegoś nie widze" pozatym nie ma ani słowa o tym że to Haykie złapała Gosudarowa a w ten czas powinna już dawno wybrać legion czy araby
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post by Anarchy »

To idź pograć jeszcze raz i zauważ, że jest wiele sprzeczności czasowych. Chociażby atak na Owsijenkę u Ruskich następuje przed atakiem na Trockiego, u Hamerykanów odwrotnie. No i całkowite zmiany, chociażby u kacapów Mcmillan był dowódcą Bety (na końcu misji Gorki gada przez radio 'twoja baza padła', czy jakoś tak), u hamburgerów taka baza w ogóle nie istniała.
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Mari »

Ja bym miał taki pomysł, żeby można było dodać do oryginalnego ow ten autoaktualizator tzn. byłby już na płycie dołożony do gry, wystarczyłoby wejść w grę i by się uruchomił, wiem, że już chyba nie sprzedają ow ale można by jakąś taką nową wersję z tym czymś wypuścić.
Do you not know that you are a temple of God and that the Spirit of God dwells in you?If any man destroys the temple of God, God will destroy him, for the temple of God is holy, and that is what you are. 1 Kor 3,16-23
Pawlo
Soldier level 3
Soldier level 3

Post by Pawlo »

Mari wrote:Ja bym miał taki pomysł, żeby można było dodać do oryginalnego ow ten autoaktualizator tzn. byłby już na płycie dołożony do gry, wystarczyłoby wejść w grę i by się uruchomił, wiem, że już chyba nie sprzedają ow ale można by jakąś taką nową wersję z tym czymś wypuścić.
Nie masz szans, zresztą kto by to kupił?
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by pomek »

Mari, to nie ma sensu, bo juz latwiej jest mi wejsc na ownet, niz szukac plyte i sprawdzic, czy mi pobierze jakis syf
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Post by Antitheus »

Mis, nie będę się rozpisywał - zwyczajnie nie czytałeś tematów z OWS i z działu moda na OWN, a nie chce mi się tego tłumaczyć po raz setny. Niewiedza szkodzi.
Mari wrote:Ja bym miał taki pomysł, żeby można było dodać do oryginalnego ow ten autoaktualizator tzn. byłby już na płycie dołożony do gry, wystarczyłoby wejść w grę i by się uruchomił, wiem, że już chyba nie sprzedają ow ale można by jakąś taką nową wersję z tym czymś wypuścić.
No przecież już od dawna jest tu trąbione o wprowadzeniu autoupdate.
Poza tym, to temat o nowej kampanii arabskiej - nie o patchach do gry - urywam offtopic.
Matt_lublin
Soldier level 0
Soldier level 0

Post by Matt_lublin »

Nie wiem, w jakim stopniu jest gotowa misja 12 (i jej "drugie ja" - dezercja do Legionu), ale myślałem o takiej chronologii (takie tam luźne pomysły, może nie zbanujecie za spam :D ):
Misja 12 - prolog (np w Nowej Kaabie). Scenka dotycząca radiowej pogaduszki Kurta z Heike, w której ten prosi ją o możliwość spotkania się na osobności gdzieś tam (Heike może wtrącić "jeśli to zaproszenie na randkę, to odmawiam"), filmik pokazuje, jak oddala się i idzie do wskazanej lokalizacji i tam następuje właściwa rozmowa:
a) Heike decyduje się zostać u boku szejków
b) Heike dołącza do Legionu

Na razie propozycja dla ścieżki lojalistów:

12: Jeden z szejków mówi jej o tym, że naukowcy opracowali podstawy rozkładu syberytu - misja podobna do amerykańskiej 13-tej: wyjechać gdzieś tam, opracować trudne badania i przeprowadzić próby. Na miejscu okazuje się, że jedyne złoża syberytu są kontrolowane przez dwie amerykańskie bazy. Na początku należy zniszczyć/przejąć jedną z nich (z marszu lub po wcześniejszym przygotowaniu, tj. zbudowaniu własnej bazy i zbudowaniu większych sił), po czym skazić drugie złoże (i przy okazji skasować drugą bazę amerykańską).

13: Mija podobna do misji 12 AM - zniszczyć rosyjskie laboratorium. Na miejscu okazuje się, że podobny cel mają też Amerykanie, wspierani przez Legion. W efekcie gracz byłby atakowany przez zdrajców, podczas gdy Amerykanie tłukli by się z Rosjanami. Niejako pobocznym celem byłoby zniszczenie bazy zdrajców i wyeliminowanie lokalnego dowódcy Legionu (Farmera?). Po zniszczeniu bazy Rosjan (Amerykańska byłaby zbyt dobrze broniona i położona na uboczu, aby nie "utrudniać" eliminacji najemników) ktoś z Arabów skontaktuje się przez radio i powiadomi o tym, iż Nowa Kaaba jest atakowana przez połączone siły Amerykanów i Rosjan.

14: Heike z grupą żołnierzy przybywa do NK - okazuje się ,że szejk Abdul nie chciał przehandlować artefaktu w zamian za surowce i nierozważnie zaatakował siły Przymierza. Celem jest obrona bazy i Artefaktu. Arabowie są osłabieni i zdziesiątkowani, podczas gdy Przymierze otrzymuje większość zrzutów skrzyń i wysyła komputerowo sterowane czołgi. Pod koniec misji Burłak podejmuje frontalny atak - celem jest przetrwanie. Po odparciu natarcia otrzymujemy rozkaz wycofania się z tego obszaru (z artefaktem).

15: Przybywamy w okolice głównego złoża (np na północ od bazy Rosjan). Tutaj byłoby nieco wyjątkowo, gdyż mamy razem z Omarem dokonać przejęcia lokalnej bazy Legionu (z marszu). Po jej zdobyciu (i wybiciu obrońców) Omar rozdziela zadania: on zaatakuje Amerykanów, a a my Przymierze. Po jakimś czasie dochodzi do ataku na bazę amerykańską, szturmowaną też przez Rosjan. Atak kończy się powodzeniem, ale Omar z obstawą ginie w potyczce z Behemotami. I tutaj mamy do wyboru:
- robimy deal z Przymierzem (artefakt w zamian za techy i wsparcie) wspólnie rozwalamy rosyjską bazę (Przymierze od frontu, a my mamy jedynie zatruć złoże)
- nie zgadzamy się na propozycję Rotha/Gossudarowa/whatever i rozwalamy obie frakcje
// Nie ma sensu przedstawiać "propozycji" na OWN, a już na pewno nie w języku polskim. Kampania nie jest tworzona przez Polaków.
Mateusz
Post Reply