Oficjalna Kampania Arabska

[ Polskie newsy ]

Modérateur : Newswriters

Ayman
Soldier level 3
Soldier level 3

Re: Oficjalna Kampania Arabska

Message par Ayman »

Na poziomie "łatwym" to faktycznie może powiać nudą bo misja nie należy do najbardziej trudnych, ale amerykańska i ruska na "łatwym" też nie wymaga od ogarniętego gracza dużo wysiłku, nawet pod koniec kampanii. Dziś zaczynam kampanie na "średnim" gdyż przed dodaniem 11 misji było kilka aktualizacji których nie pobierałem. Zdam relację z wykrytych bugów na tym poziomie, a później spróbuje na "trudnym".

A co do czasu oczekiwania na ucieczke Genshera, to może trochę długo to trwa ale jeśli wcześniej nie rozwaliłeś ruskich lub nie zabiłeś Jaszina w misji z Kabulem to ten czas oczekiwania jest w miare wypełniony, gorzej jak Jaszin został wyeliminowany, a ty wczsniej rozwaliles ruską baze.

Reasumując misja przyjemna i fajnie wpleciona w fabułę, z mojej strony można było by rozszerzyć znaczenie Paula Khattana w dalszych misjach kampanii - np że ma jakieś plany na temat syberytu lub czegokolwiek. Zawsze mnie ciekawiło co się z nim stało po odejściu od jankesów :)

Są już pierwsze zarysy 12 misji ?
waz
Soldier level 2
Soldier level 2

Message par waz »

Chętnie podejmę się próby spolszczenia tej misji, a także je w misji 10. które kiedyś publikowałem, ale to dopiero w najbliższy, długi weekend.
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Message par Antitheus »

Ayman a écrit :Są już pierwsze zarysy 12 misji ?
Patrz dział kampanii na OWS
waz a écrit :Chętnie podejmę się próby spolszczenia tej misji, a także je w misji 10. które kiedyś publikowałem, ale to dopiero w najbliższy, długi weekend.
Już pracuję nad spolszczeniem. Patrz temat polonizacji na naszym forum w dziale Kampanii Arabskiej. Pisałem też o tym, że działania muszę być skoordynowanie i nie mogą przypominać wolnej amerykanki, by powstało coś profesjonalnego (skoro nikt się nie zgłosił, zająłem się tym osobiście).
McBenn
ArCamp Developer

Message par McBenn »

Ayman a écrit :Są już pierwsze zarysy 12 misji ?
I don't know if I understand this sentence correct (thank you google translate :? ) but the next missions haven't been planned yet. We will start that process when mission 11 has been satisfactorily tested (1-2 weeks I guess, depending on the severity of the problems that may arise).

------
[google translate]
Nie wiem, czy rozumiem to zdanie poprawne (dziękuję google translate :? ) ale kolejne misje nie zostały jeszcze zaplanowane. Rozpoczniemy ten proces, kiedy misja 11 poddany został próbom (1-2 tygodni myślę, w zależności od wagi problemów, które mogą się pojawić).

------
[Antitheus]
Nie wiem czy poprawnie zrozumiałem tą wypowiedź (dziękuję ci tłumaczu google?), lecz następna misja nie została jeszcze zaplanowana. Rozpoczniemy prace, gdy misja 11. zostanie przetestowana w zadowalającym stopniu (przypuszczam, że za 1-2 tygodnie, w zależności od złożoności/dotkliwości problemów, które możemy napotkać).
Ayman
Soldier level 3
Soldier level 3

Message par Ayman »

@McBenn
Yes, that's what i meant :D
FIX
Soldier level 0
Soldier level 0

Message par FIX »

Znalazłem błąd w misji 11. Gdy włączamy misje to widzimy tylko bazę Genshera, lecz gdy damy szybkie wznowienie widzimy w różnych miejscach porozstawiane kamery.

Proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy post na forum.

// Ok, so I'll translate it for you:
When we start the mission, we only see Gensher's base, but when we quick load the mission we'll see Gensher's hidden cameras.

The problem is about Genser's side visual range. // Antitheus
McBenn
ArCamp Developer

Message par McBenn »

People are writing here anyway so just report here (or the section dedicated to the mod), but I would prefer English since google translate mostly isn't much of a help. E.g. I'm not sure what your problem is FIX.
pijanymis
Soldier level 6
Soldier level 6

Message par pijanymis »

Wiem że może to mały błąd językowy ale jednak błąd po misji z wycofywaniem się ruskich gdzie mieliśmy zadanie niszczyć wracające konwoje wroga są 3 medale w tym jeden gdzie celem jest zdobycie 1transportera z syberytem i właśnie zamiast syberyt pisze siberyt.Jak znajde inne błędy będę zgłaszał

// Do zgłaszania błędów polonizacji masz specjalny temat w dziale Kampanii (Forum/Other/Mods/Arabian Campaign).

edit: w misji w której musimy zbadać technologie syberytowe jest błąd z elektrownią syberytową mianowicie możemy zbudować tylko 1 elektrownie postawiłem ją w złym miejscu i rozebrałem czym samym nie mogłem zbudować nowej co za tym idzie nie było medalu.
McBenn
ArCamp Developer

Message par McBenn »

pijanymis a écrit :w misji w której musimy zbadać technologie syberytowe jest błąd z elektrownią syberytową mianowicie możemy zbudować tylko 1 elektrownie postawiłem ją w złym miejscu i rozebrałem czym samym nie mogłem zbudować nowej co za tym idzie nie było medalu.
I guess you are talking about 07_cont. As long as the siberite power plant technology isn't tested you can only build one siberite power plant. If you build it the wrong place then dismantle it and you'll be able to build a new.
Bokor
Soldier level 0
Soldier level 0

Message par Bokor »

In mission 10 when you have to kill/capture gossudarov and steal alien artifact no matter what i do i'm still loosing with the message "gossudarov escaped with allien artifact
McBenn
ArCamp Developer

Message par McBenn »

Hey English :D
When you start attacking the Russian base Gossudarov will at some point try to escape in a cargo bay loaded with the artifact. If you don't manage to intercept him before he gets away, you lose.
pijanymis
Soldier level 6
Soldier level 6

Message par pijanymis »

w misji 10 jeżeli nie wypakujesz artefaktu z komory to misja się nie kończy trwa i trwa dopiero po wypakowaniu zaczyna się rozmowa i koniec misji
english:
in mission 10 if you don't unpacking the artefact from the cargo the mission isn't ending he lasts and lasts only after unpacking a conversation and an end of the mission.

bokor you must closed road from north and litle north-west from entry into the base russian
then he will start escaping with front door
Dernière modification par pijanymis le jeu. nov. 01, 2012 12:41 pm, modifié 1 fois.
Meneva
Soldier level 0
Soldier level 0

Message par Meneva »

Mam problem z odpaleniem misji 11. Po scence i wybraniu ludzi gdy klikam ok gra wywala do pulpitu. Nie pokazuje się żaden raport o błędzie. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?

// Najbardziej fachową pomoc otrzymasz od McBenn'a, stąd w miarę możliwości staraj się opisywać problemy w języku angielskim (Kampania Arabska jest projektem realizowanym przez naszych sąsiadów z zachodu).
"M 11: After the cutscene and team choosing, when I'm clicking "ok" game is crashing to the desktop. There is no crash report." // Antitheus
Bokor
Soldier level 0
Soldier level 0

Message par Bokor »

I have same problem as meneva after cutscene and choosing my team for mission game is closing w/o any crash report
Creative
Blackmen level 100
Blackmen level 100
Poland

Message par Creative »

Mam problem jak pojmać Gosudarowa w 10 misji "Cienie księżyca i gwiazdy" bo ciągle mi ucieka.
Do tego przy ładowaniu misji nie mam wcale opisów misji tylko puste tło bez napisów.
Znalazłem błąd w 2 misji przy atakowaniu koszar rosjan, ludzie z koszar wychodzą i wchodzą do koszar broniąc się.
Image
Répondre