Biorąc Jakowa na spacerek masz zaznaczone na mapie, gdzie go zabrać. Dalej powinieneś sobie poradzić.Matt_lublin wrote:Jak przejść misję dziewiątą? Porywam ciężarówkę, parkuję ją w bazie wroga, gadam z grającymi w karty w magazynie na wszystkie tematy, wychodzę na spacer za bazę z tym mechanikiem (i co dalej? mam go zranić?), ale zaczyna gadać, że "wszyscy są tacy sami, zostaw mnie itp". Melduję się u Jefi-kogośtam, gadam z trójką żołnierzy przy beczkach i za którymś razem ta patrolująca dwójka mnie aresztuje... nie, nie mam min do podłożenia i odciągnięcia uwagi wroga (chyba, ze użyć pozostałych ludzi w charakterze zwiadu) i pomagam przy naprawie wozów.
Oficjalna Kampania Arabska
Moderator: Newswriters
Re: Oficjalna Kampania Arabska
Masz parę dróg przejścia tej misji.
na samym początku, po wjeździe do bazy, musisz dowiedzieć się, który z budynków pełni rolę archiwum. Możesz osiągnąć to na kilka sposobów: znaleźć w magazynie papier, odnieść go do dowódcy i podążać za żołnierzem, który odnosi go do budynku, uwieść żołnierza, pomóc z naprawą wozów, lub spróbować znaleźć je na własną rękę (ryzykowne).
Po zdobyciu odpowiedniej ilości dokumentów musisz uciec z bazy.
na samym początku, po wjeździe do bazy, musisz dowiedzieć się, który z budynków pełni rolę archiwum. Możesz osiągnąć to na kilka sposobów: znaleźć w magazynie papier, odnieść go do dowódcy i podążać za żołnierzem, który odnosi go do budynku, uwieść żołnierza, pomóc z naprawą wozów, lub spróbować znaleźć je na własną rękę (ryzykowne).
Po zdobyciu odpowiedniej ilości dokumentów musisz uciec z bazy.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
-
- Soldier level 0
OK, nie wiem czemu, ale nie pojawia mi się na mapie lokacja, do której mam tego gościa zabrać.
Czyli mam 3 drogi:
1. Dać papier z magazynu dowódcy i śledzić żołnierza
2. Uwieść mechanika
3. Poprzez naprawę wozów (dziwne IMHO)
Pytanie, jak wejść do archiwum, żeby nie doszło do alarmu? Jak odwrócić uwagę strażników?
Czyli mam 3 drogi:
1. Dać papier z magazynu dowódcy i śledzić żołnierza
2. Uwieść mechanika
3. Poprzez naprawę wozów (dziwne IMHO)
Pytanie, jak wejść do archiwum, żeby nie doszło do alarmu? Jak odwrócić uwagę strażników?
Mateusz
obszar masz na wschód od archiwum taka wąska ścieżka po rozmowie z mechanikiem mówisz mu żeby ciebie zaprowadzil do archiwum pod groźbą zabicia wchodzisz tam i tyle zdobędziesz potrzebne dokumenty i wychodzisz i tą samą wąską ścieżką uciekasz na wschód.Też kombinowałem z tą misją dość długo ale w końcu wszystko obczaiłem.
-
- Soldier level 0
Na wschód od archiwum? Jedyna ścieżka tam prowadząca mija zbrojownię wypełnioną wojskiem, chyba, że chodzi ci o obszar na zachód od archiwum (za laboratorium, na lewo od magazynu). Już raz go tam zaprowadziłem, ale nie wiem, jak daleko (i tak każe mi się po chwili wynosić); jak pozbyć się ludzi z Archiwum, aby nie wyganiali (zastosowałem metodę ze świstkiem papieru, poszedłem za żołnierzem do laboratorium - Archiwum, ale mnie stamtąd wygonił naukowiec). Jak dla mnie, jest to deczko zbyt pogmatwane. Dotychczasowe misje mimo wszystko oferowały jakieś wskazówki, a tu idziemy na ślepo.
Nie wiem jak wy, ale ja żadnego czerwonego pola na mapie ani w terenie nie widzę (bug?).
Nie wiem jak wy, ale ja żadnego czerwonego pola na mapie ani w terenie nie widzę (bug?).
Last edited by Matt_lublin on Sun Nov 11, 2012 9:05 pm, edited 1 time in total.
Mateusz
archiwum to labolatorium 1 od wjazdu do bazy pod głównym składem i tam też zaprowadza się mechanika za te labolatorium chyba że na każdym poziomie trudności jest to inne labolatorium
Bodajże zostało to zmienione i w każdej misji "archiwum staje się" inny lab.pijanymis wrote:archiwum to labolatorium 1 od wjazdu do bazy pod głównym składem i tam też zaprowadza się mechanika za te labolatorium chyba że na każdym poziomie trudności jest to inne labolatorium
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- Dzochar
- Soldier level 0
Wybaczcie, ale to podobno "oficjalna" kampania arabska, wiec czemu tylko 11 misji?
Troche szkoda ze sie tak słabo kończy...chyba, że nie wiem o czymś o czym tu niedoczytałem (bo lenistwo itd.).
Ps. Dodam tylko, że jak skończę 11 misję pisze koniec kampanii, nie ma opcji wyboru nastepnej misjii. A jednak po kliknbięciu "koniec kampanii" pojawia sie kolejna misja z filmikiem pt. "Polowanie na Lisa" tyle tylko, że nie można jej wybrać ? czyżby bug? (bo "Polowanie na Lisa" mi się z inną kampanią kojaży
) )

Troche szkoda ze sie tak słabo kończy...chyba, że nie wiem o czymś o czym tu niedoczytałem (bo lenistwo itd.).
Ps. Dodam tylko, że jak skończę 11 misję pisze koniec kampanii, nie ma opcji wyboru nastepnej misjii. A jednak po kliknbięciu "koniec kampanii" pojawia sie kolejna misja z filmikiem pt. "Polowanie na Lisa" tyle tylko, że nie można jej wybrać ? czyżby bug? (bo "Polowanie na Lisa" mi się z inną kampanią kojaży

Toż to BETA.
Prace nad kampanią trwają:
Prace nad kampanią trwają:
Radzio wrote:Wielu z Was pewnie nie zdaje sobie sprawy z tempa prac nad nową kampanią, która po akceptacji community wejdzie do patcha jako oficjalna Kampania Arabska.
- Dzochar
- Soldier level 0
Aż tak dużymi literami nie trzeba było pisać
mimo to dzieki za info 

@Dzochar
Antitheus loves to spell "beta" with capital letters
// BETA
@Mission 09
Yup, what lab is the archive is randomly chosen for each game - else it would be too easy
But honestly I'm not sure if the mission is too hard as it is now. In the beginning it was way too easy so I kept increasing the difficulty but you can't expect people to test the mission again every time you make a minor change so eventually I had no feedback to base the changes on. So I don't know if it ended up being too hard. On the other hand I'm actually pleased with it as it is now.
Antitheus loves to spell "beta" with capital letters

// BETA

@Mission 09
Yup, what lab is the archive is randomly chosen for each game - else it would be too easy

Przypominamy dyskusji nad kolejnymi misjami Kampanii Arabskiej i zacnej możliwości WPŁYWU na jej losy.
McBenn zaproponował zarys fabuły i zachęcamy wszystkich do konstruktywnej polemiki (od dnia dzisiejszego jest on napisany również w języku polskim).
Temat: http://forum.original-war.net/viewtopic.php?f=80&t=3351
Staramy się na bieżąco informować Was o progresie prac nad Kampanią na Facebooku, stąd jeśli nie odwiedzacie regularnie naszego forum (a nie powinno tak być!), zachęcamy do polubienia naszego PROFILU.
McBenn zaproponował zarys fabuły i zachęcamy wszystkich do konstruktywnej polemiki (od dnia dzisiejszego jest on napisany również w języku polskim).
Temat: http://forum.original-war.net/viewtopic.php?f=80&t=3351
Staramy się na bieżąco informować Was o progresie prac nad Kampanią na Facebooku, stąd jeśli nie odwiedzacie regularnie naszego forum (a nie powinno tak być!), zachęcamy do polubienia naszego PROFILU.
Wiem, że to może dziwnie zabrzmieć, ale jak tego moda zainstalować? Próbuję na wszelkie sposoby i nic.

Tworzysz katalog w folderze mods i zrzucasz tam pliki. Wszystko masz dokładnie opisane w temacie, z którego pobrałeś moda.
Skoro wszyscy maja problem z zainstalowaniem tego moda, to dlaczego nie ulatwic nam tego i nie zrobic folderu i 1 pliku wiecej?
Owszem, instalacja jest banalna, ale nie kazdemu sie chce szukac wiedzy na ten temat. Nie kazdy jest bystry :]
PS: Fajnie miec licznik postow od 0 :]
PS 2: Dzieki Anti za usuniecie konta.
// Do usług. Chciałem przeczyścić nieaktywowane konta i nie zauważyłem Twojego
Jakie od 0
?
Owszem, instalacja jest banalna, ale nie kazdemu sie chce szukac wiedzy na ten temat. Nie kazdy jest bystry :]
PS: Fajnie miec licznik postow od 0 :]
PS 2: Dzieki Anti za usuniecie konta.
// Do usług. Chciałem przeczyścić nieaktywowane konta i nie zauważyłem Twojego

Jakie od 0