Z 3 misją sobie poradziłem. Ogólnie dzisiaj skończyłem cały mod. Ogólnie zajebisty mod czekam na epizod 2. Ogólna ocena:
+Fabuła mega
+Zwroty akcji
+Klimat (odmiennie do innych ocen) mi bardzo pasuje temat obcych, spisków itd i jak najbardziej pasuje to do OW, w końcu w podstawce doszli do tego że artefakty były dziełem obcej cywilizacji więc dobrze się wpasowuje.
+fajne intra przerywniki itd
+bardzo podobał mi się wątek rozwinięcia technologii artefaktów (Frank, "brama przymierza", teleport skrzynek)
+- poziom trudności z jednej strony fajnie że trudny trzeba się pomęczyć chociaż czasami zniechęca albo sztucznie wydłuża misje
+- dmg rakiet i laserów - jak się kontroluje to super jak się na to walczy to czasem drażni
-długość kampania - stanowczo za krótka, po skończeniu chce się wiedzieć co było dalej

-nie logiczny dostęp technologiczny - nie ma jakiejś hierarchii w misjach, że im dalej tym więcej. Rozumiem, że część była za trudna czy niezrozumiała dla bohaterów danej misji ale skoro w poprzedniej się tego używało to czemu się tego nie nauczyli?
-Rozwój postaci - przez 10 misji zdobyłem cały jeden poziom um. walki gł. bohatera...
-Jest trochę literówek czy błędów w składni ale mnie to osobiście nie razi, chociaż jest to minus. Ogólny sens był zachowany
Czekam na Epizod 2