Rozwój Original War

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Post Reply
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba

Re: Rozwój Original War

Post by YuriStriatov »

To co stucukowi wyslali to byl caly dvd zapelniony w gdzies kolo 3gb w calosci xd

Oprocz kodu zrodlowego dali tez rozne promo materialy, itd. itp. ale i tak niezle
Image
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Mari »

Podsumujmy:
1.Stucuk pracuje nad patchem
2.Robi to zbyt wolno bo twierdzi, że Radzio mu mówi, że gra jest zbyt zabugowana
3.Radzio chce dobrze i popieram go w zupełności
4.Ludzie mówią Stucukowi o bugach ale on ich nie łata ponieważ(i tu są 3 warianty)
a)nie chce mu się
b)uważa, że to nie są bugi a to znaczyło by tyle, że mu się nie chce tylko nie chce się do tego przyznać
c)nie ma czasu ich załatać co jest w ogóle absurdem bo jak ktoś już tu powiedział to kwestia dnia

5.Mamy szereg możliwości:
A.Pytać Stucuka o postępy i starać się pomóc mu jak najbardziej potrafimy czyli powiedzieć mu, żeby dał część kodu i np.Radzio się tym zajmie
B.Pytać Altar poprzez e-maile czy dadzą nam kod źródłowy ale tu też są 3 warianty:
a)mogą nas olewać i nie odbierać od nas wiadomości lub je przeczytać i olać
b)mogą je odczytać i wysłać odpowiedź co w ogóle należy do cudów świata bo mi jeszcze nie odpisali a jeśli komuś odpisali to niech piszę w tym temacie
c)może być tak, że ta firma już nie istnieje chociaż strona jest ale może zmienili e-mail albo ten co jest na stronce jest jakiś nieużywany
C.Zadzwonić do Altaru i pogadać z nimi po angielsku jak to jest z tym OW
D.Pojechać do nich
E.Truć im dupę na ich forum oficjalnym na które już chyba nie zaglądają
F.Zadzwonić do kogoś zorientowanego w temacie,np. do jakiejś firmy co się z nimi kumplowali lub wysłać maila do tej firmy
G.Czekać do końca roku a może coś się wydarzy
6.Ogólnie myślę jednak,że jeżeli mi nie odpiszą(wysłałem kilka razy) to można już sobie darować punkt B.Na koniec tylko dodam, że próbowałem Stucuka zastać na MSN i go nie ma
8.Na koniec powiem wam tylko ciekawostkę:
Nie wiem kim z zawodu jest Stucuk ale jeżeli programistą to po prostu polewka na maxa.
Tak poważny człowiek nie powinien się tak głupio zachowywać i pokazać klasę a co on teraz odstawia, że to niby nie chce mu się fixów robić to jest to po prostu jakiś kabaret.
Pozdrawiam!
Do you not know that you are a temple of God and that the Spirit of God dwells in you?If any man destroys the temple of God, God will destroy him, for the temple of God is holy, and that is what you are. 1 Kor 3,16-23
Gwrhkhsh
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Gwrhkhsh »

Stucuk jest, o ile wiem, bezrobotny. Tak a propos ostatniego.
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Mari »

W sumie niepotrzebnie zacząłem ten temat z jego zawodem bo to nie powinna być nasza sprawa a wiadomo, że niektórym niekoniecznie się dobrze powodzi z tego też względu bardzo przepraszam za moją gadkę i nie będę już robił Stu na złość i pisał takich bzdur bo wiem, że po prostu człowiek się ratuje jakoś i nie ma czasu.
Do you not know that you are a temple of God and that the Spirit of God dwells in you?If any man destroys the temple of God, God will destroy him, for the temple of God is holy, and that is what you are. 1 Kor 3,16-23
Incantatoris
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Incantatoris »

Mari wrote:(...) że po prostu człowiek się ratuje jakoś i nie ma czasu.
Wybacz, ale pie*****sz od rzeczy. Przecież ku**a Yuri i reszta OPów napisali, że mu się po prostu nie chce, więc "pa kakiego hoja" te usprawiedliwianie i przepraszanie tego kolesia?
A tak btw. piszesz tak monotonie, że człowiek dostaje zajoba z nudów już przy pierwszej linijce czytania.
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Image
Czerpię wiedzę z Internetu. Krzywdzę sam siebie.
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Mari »

Widzę, że masz jakiś problem koleś.
Ja mówię tylko, że to może być istotne usprawiedliwienie tego stanu rzeczy no bo to prawda, że nawet programistom może się źle żyć tam, wiem bo wypytałem wiele osób związanych i ze środowiskiem programistycznym i z tamtymi okolicami.
Poza tym weź poduszkę zasłoń usta i sobie poprzeklinaj albo idź do takiego miejsca gdzie będziesz mógł przeklinać do woli.
Domagam się warna dla tego użytkownika bo mnie obraża i to jeszcze bezczelnie.
Sebek
Veteran

Post by Sebek »

Haters gonna hate :roll:

Proszę o zaprzestanie tutaj jakichkolwiek kłótni, bo w przeciwnym razie posypią się ostrzeżenia.

Pozdrawiam,
Kochający Sebek
Image
Maniek
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Maniek »

Co z tego, że Altara przejęła jakaś inna firma? Umowa może nadal być aktualna, lub być podpisana od nowa(chodzi mi o to, że majster mówi, że "nie i lol") Jedynym wyjściem jest zadobycie kodu od Altara, lecz pewnie emailowo wam się to nie uda i musicie niestety skontaktować się przynajmniej telefonicznie i przedstawić swoje intencje oraz oczywiście zaznaczyć że nie chcecie czerpać z tego profitów. Wtedy może uparciuch odda swoje owoce pracy nad paczami i nasza mądra elita będzie się za to mogłaby wziąć.
Jeżeli rzeczywiście majster ma jakąś umowę, to nawet im można powiedzieć że jemu się "nie chce" robić patchy, a wy wyrażacie chęć na tę robotę. Więc może by byli skłonni zerwać z nim a podpisać z nowym kierownikiem.
Sci fi trochę ale możliwy rozwój sytuacji.
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Post by Mari »

Dobrze w takim razie ja zaprzestaje kłótni, aby po prostu nie robić innym na złość i przy okazji sobie problemów.
Przy okazji nasunął mi się pomysł związany ściśle z wypowiedzią użytkownika manieq.
Można spróbować zadzwonić ale trzeba zauważyć to ,iż właściwie każdy może to zrobić, chociaż ja byłbym za tym żeby to był Radzio albo ktoś kto się zna na rzeczy bo później i tak kod trafia do Radzia i ekipy. Na czas obecny nie dostałem odpowiedzi od nich chociaż już im zacząłem nawet spamować. Można jeszcze podejść do tego z innej strony a mianowicie pogadać jakoś ze Stucukiem(tak wiem gadanie do ściany) a może coś się w końcu uda załatwić.
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Marcinszabla »

Stucka na taczkę i na kamczatkę! xD

Tak na serio to może oprócz Stucka i Naszej Ukochanej Firmy ktoś ma ten kod żródłowy (np. były pracownik Altaru ).Taki ktoś byłby przychylniejszy.To trochę nierealne ,żeby Altar dawał "na drogę" kod żródłowy,ale w ostateczności...
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Post by Antitheus »

Marcinszabla wrote:Stucka na taczkę i na kamczatkę! xD

Tak na serio to może oprócz Stucka i Naszej Ukochanej Firmy ktoś ma ten kod żródłowy (np. były pracownik Altaru ).Taki ktoś byłby przychylniejszy.To trochę nierealne ,żeby Altar dawał "na drogę" kod żródłowy,ale w ostateczności...
HAhah i wiesz ile za takie coś miałby ciągania po sądach? NA prawdę, proszę was - wysuwajcie realne propozycje i nie nabijajcie sobie postów bo takich tematów było multum.
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Marcinszabla »

Z drugiej strony trzeba sprawdzić ,czy Altar miał od zrobienia OW więcej niż jednego kierownika...Naprawde ja tylko piszę o ostateczności.

Trzeba też pamiętać ,że kod źródłowy to prawa autorskie i dadzą komuś z nas tylko jak ten ktoś wykupi licencję,a przecież nikt nie ma na to pieniedzy!

Co do Stucka to niech się streszcza ,bo jedyna dobra wiadomość o pathu będzie na Prima Aprilis.
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba

Post by YuriStriatov »

Jesli chodzi o OW to wszyscy wiemy jak wygladala sprawa z dystrybucja. Virgin interactive mialo byc dystrybutorem, tylko ze w trakcie tworzenia OW nagle zechcialo im sie pasc na ryj, Altar by zostal z gra na ktora nikt nie ma kontraktu wiec wypuscili ja na szybkiego bez zadnej kampanii reklamowej ani niczego. Gra figurowala w sklepach moze przez miesiac po czym posprzedawali ja do pisem i tyle slyszano o OW. Jeszcze w trakcie jakas inna firma miala przejac dystrybucje, sprzedali jej prawa, po czym ta firma tez padla - jak by tego malo bylo.

Stucukowi zajelo rok zdobycie zrodla m.in. dlatego bo tak na dobra sprawe to nikt nie wie kto w tym momencie prawnie posiada kontrole nad OW, wlacznie z Altarem. Teraz jak jest IDEA Games to moze maja nad tym wiecej kontroli, wiec trzeba do nich pisac wg. mnie.
Image
ATG
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by ATG »

Jbc to Ja pracuje w wolnych chwilach nad grą podobną do Original War bo ta ma potencjał. Oczywiście wszystko jest w fazie narodzin, sam silnik jest dopiero ukończony w 50%.
Image
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post by Radzio »

Hmm, ciekawe, ciekawe...
W czym robisz?
Post Reply