- NNPlaya`s MajMod -
-
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Problem xD
Mam problemik z MajModem. Otóż przechodziłem sobie jeszcze jeden raz tego moda i zauważyłem pewien błąd. Skoro w misji Zagubiony tracę postać czy tam kilka postaci. To w następnej muszę wybrać pięć postaci a do wyboru mam tylko cztery. Błąd jest dość duży bo nie można zagrać w tą misjię gdyż jak klikam ok to: WYBIERZ 5 POSTACI 

-
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Przez przypadek
Właśnie doszedłem do tego samego wniosku co ty ^^
Wcześniej jak grałem to nie traciłem ludzi i wszystko było a teraz przez przypadek zauważyłem ten błąd. xD

- Raptor The Hawk
- Soldier level 1
- NNPlaya
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Chciałem dokończyć moda w całości i wtedy zapodać
Na chwilę obecną:
Misja 6
Mapa: 100%
Jednostki: 100%
Fabuła, zadania, dialogi: 100%
Sail: 70%
Przestoje w pracy są ogromne... Ale wszystko idzie naprzód
Jedyny problem to brak tekstur, prawdopodobnie ich wcale nie będzie. Zwyczajnie nie umiem ich zrobić...
A i co do błędu ze zbyt małą ilością ludzi, poprawiłem. Teraz będzie trudniej, bo po stracie o jednego człowieka za dużo przegrywa się misję. Mam na myśli poniesienie zbyt dużych strat.

Na chwilę obecną:
Misja 6
Mapa: 100%
Jednostki: 100%
Fabuła, zadania, dialogi: 100%
Sail: 70%
Przestoje w pracy są ogromne... Ale wszystko idzie naprzód

Jedyny problem to brak tekstur, prawdopodobnie ich wcale nie będzie. Zwyczajnie nie umiem ich zrobić...
A i co do błędu ze zbyt małą ilością ludzi, poprawiłem. Teraz będzie trudniej, bo po stracie o jednego człowieka za dużo przegrywa się misję. Mam na myśli poniesienie zbyt dużych strat.
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Może więc poproś kogoś o przysługę. Mod, który mi się podobał pod względem fabularnym oraz ma dobrą grywalność w zupełności zasługuje na tekstury ;]NNPlaya píše: Jedyny problem to brak tekstur, prawdopodobnie ich wcale nie będzie. Zwyczajnie nie umiem ich zrobić...
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- YuriStriatov
- Site Administrator
- Kontaktovat uživatele:
Masz dwie opcje:
- Albo extract terenu z map OW kampanii lub multi, wyciagnac teren z twojej misji, wkleic do photoshopa po czym kopiuj/wklej elementy terenu z map kampanii i reszte dorobic clone tool lub czyms w podobie
- Albo sciagnij terragena i kombinuj tam. Z edytora OW da sie tzw. heightmap wyciagnac, wiec tylko importujesz do terragena i on mniej wiecej cos tam z tym robi. Tylko parametry ustawiasz, a potem jakies rzeki czy inne badziewia w photoshopie.
Jedyne co moze przeszkadzac z terragenem to to ze trzeba nad nim posiedziec zeby sie nauczyc jak to dziala. Bo zbyt intuicyjny to on nie jest.
- Albo extract terenu z map OW kampanii lub multi, wyciagnac teren z twojej misji, wkleic do photoshopa po czym kopiuj/wklej elementy terenu z map kampanii i reszte dorobic clone tool lub czyms w podobie
- Albo sciagnij terragena i kombinuj tam. Z edytora OW da sie tzw. heightmap wyciagnac, wiec tylko importujesz do terragena i on mniej wiecej cos tam z tym robi. Tylko parametry ustawiasz, a potem jakies rzeki czy inne badziewia w photoshopie.
Jedyne co moze przeszkadzac z terragenem to to ze trzeba nad nim posiedziec zeby sie nauczyc jak to dziala. Bo zbyt intuicyjny to on nie jest.
-
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Ja tam zawsze otwieram sobie jakąś mapkę z kampanii potem oczyszczam ją (na co wystarczy tylko zaznaczyć teren i usuwac po kolei
). Następnie export visual i w phocie coś kopiuje powielam. I to cała filozofia 
NNPlaya -----> Prościej jest odznaczyć na palecie warstw po prawej stronie w edytorze widoczność jednostek i ozdobników i wtedy wyeksportować "map visual"

NNPlaya -----> Prościej jest odznaczyć na palecie warstw po prawej stronie w edytorze widoczność jednostek i ozdobników i wtedy wyeksportować "map visual"

- NNPlaya
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Hmm...
Czyś nie stracił przypadkiem wszystkich ludzi? AFAIK to baza przechodzi w Twoje ręce po zabiciu wszystkich wrogów w niej - JEDNOCZEŚNIE budynki dostają Twój kolor, szejk włazi do składu, zaś celach misji zdobycie bazy zostaje oznaczone jako spełnione. Dopiero po chwili odezwie się szejk, że Rosjanie nie oddadzą nam bazy tak łatwo itp. Jesteś pewny, że tak robi się za każdym razem? Właśnie, co z ludźmi, ilu pozostało Ci przy życiu? I czy odbywa się dialog szejka z Kurtem, że w "międzyczasie naprawię pozostałe budynki"?