Nietypowy bład - brak mojej osoby w pokoju

Wszystko o graniu w OW w sieci.
Post Reply
pipboy2000
Soldier level 0
Soldier level 0

Nietypowy bład - brak mojej osoby w pokoju

Post by pipboy2000 »

Mam bardzo dziwny blad w grze. Wchodzac do jakiegokolwiek pokoju, nie wyswietla sie moja osoba grze, nie ma avatara, nie moge przylaczyc sie zadnej z stron. Czat dla mnie nie dziala, inni oczywiscie moga pisac i ja moge czytac, ja rowniez moge, ale ani ja tego nie widze i takze inni. Po za tym, na lisice graczy, nie ma mojej osoby, najprosciej, na serwerach jestem jak duch xD

Probowalem sprawdzic czy u mnie, jak zaloze serwer bedzie tak samo, o dziwno wszystko dzialalo normlanie...

Zeby lepiej to zobrazowac zapodaje screena...[/img]

//// Juz wiem co jest poroblemem, port numer 27963 i teraz rodzi sie kolejny problem. Ten port wg manuala, potrzebny jest do hostowania. Po odblokowaniu go, dzieje sie tak ze wchodzac do gry skutki sa takie jak pisalem wyzej.

Z jakich portów naprawde korzysta gra? 27963, jaki UDP czy TCP, 15213 TCP, czy UTP?
Attachments
panel_ow_jpg.JPG
panel_ow_jpg.JPG (113.97 KiB) Viewed 1523 times
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post by Radzio »

Oba porty musisz mieć odblokowane na wejściu i wyjściu w routerze/firewallu. Oba tryby, czyli albo zaznaczasz oba albo masz opcję TCP+UDP (albo BOTH lub coś w tym stylu).
stucuk
OWSupport.com Owner

Post by stucuk »

It is possible for 1.09 to not update the room properly(Tho its rare). Which is what most likley happened.
- Stu
OWSupport
Post Reply