Pytanko

Wszelkie pytania na temat SAIL'a i modowania OW.
Post Reply
janimati
Soldier level 3
Soldier level 3

Pytanko

Post by janimati »

Mam takie jedo pytanko jak moge edytować pliki data.owp?? wiem tyle że pak viev otwiera ale niestty nie wiem jak mam doruzić tam mapki multiplayer, chce zastąpić te co ja mam mapkami kumpla gdyż jest szansa że nie bendę mieć synchronization lost.
Backero
Community Veteran
Community Veteran

Post by Backero »

Myslę, że najłatwiej będzie tak:

1. Utwórz punkt kontrolny systemu lub zrób kopię pliku data.owp w jakimś innym miejscu (na wszelki wypadek).
2. Rozpakuj data.owp do jakiegoś folderu, by Ci się nie pomieszało z innymi plikami.
3. Zrób modernizacje w rozpakowanym data.owp, co tam chcesz.
4. Spakuj ponownie zawartość folderu pod pierwotną nazwą (data) i umieść spakowaną zmodernizowaną zawartość do katalogu Original War.

Jeżeliby się nie udało lub by to coś zepsuło to możesz zrobić przywracanie systemu (podobno nie pomaga, ale mi pomogło) lub zastąpić Twój zmodernizowany data.owp tamtym oryginalnym. Ale myslę, że powinno działać :wink:

edit: coś nie wydaje mi się, że te synchronization lost zniknie....
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba

Post by YuriStriatov »

Nie da sie podmienic data1.owp na wlasny OWP, bo sa zakodowane przez specjalny pakview ktory ma tylko Stucuk. Wyskoczy ci error. Co do wrzucenia map kumpla przez co nie bedziesz mial sync lost - to bezsens, od razu mowie ze nie zadziala. Mapy twojego kumpla niczym sie nie roznia od twoich, chyba ze on nie ma patcha a ty masz. Jak on nie ma patcha i wlozysz jego mapy, to wogole multi nie odpalisz bez stracenia synchronizacji.

Niewiele da sie zrobic niestety.
Image
Post Reply