Generals Mod v.0.2.0 by Nitek

Opisy i linki do modów tworzonych przez scenę, jak i również opinie na ich temat.
Locked
Jeanks
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Jeanks »

hmm

Code: Select all

Say(Powell,'Powell2_01');   <<tutaj się wydaję wszystko dobrze
  Say(Harisson,'Harisson2_01');
   If TestCharacters('Fox') then
    Say(Harisson,'Harisson2_02') <<< tutaj usunołem ten ";" tylko to mnie  zirytowało no bo przecież nie usunie się nawiasu w kodzie <bezradny> musiałbym to w saila wkleić to bym wiedział
......
Jeanks zgarnia wszystko ot co xD
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Problem został rozwiązany. Za wcześnie nacisnąłem shift i wyszło mi
Fox=CreateCharacter('Fox");
zamiast
Fox=CreateCharacter('Fox');

Dziekuje za chec pomocy, Jeanks. Jak tylko rozgryzę system dodawania reputacji masz u mnie +rep :)
Birkart
Soldier level 2
Soldier level 2

Post by Birkart »

Po raz kolejny nie rozumiesz co piszesz. Jeżeli on ma zginąć lub nie to ten kod Ci nie potrzebny. Jeżeli zastosujesz normalny kod to on jeżeli umrze to i tak się nie pojawi na mapie. Rozumiesz to czy nie ? spróbuj jak mówię po co się bawić ? jeżeli nie działa coś to trzeba próbować i tyle. Kod Saila potrafi być nie posłuszny tak mi się też zdarza pzdr
nie masz z tym racji
tworzenie postaci która jest martwa jest traktowane przez grę jako błąd
Moonstrider
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by Moonstrider »

A Jeanks jak zwykle filozofuje :P Żeby wyłączyć filmik wpisujesz w missions.dat przed MISSION 2 linijkę VIDEO 0 (na końcu 'definicji' misji 1).
Seek your own truth. Always.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Moonstrider wrote:A Jeanks jak zwykle filozofuje :P Żeby wyłączyć filmik wpisujesz w missions.dat przed MISSION 2 linijkę VIDEO 0 (na końcu 'definicji' misji 1).
Wczesniej tego nie zauważyłem, bo patrzyłem na NOWA KAMPANIA :P
Jeanks
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Jeanks »

Moonstrider wrote:A Jeanks jak zwykle filozofuje :P Żeby wyłączyć filmik wpisujesz w missions.dat przed MISSION 2 linijkę VIDEO 0 (na końcu 'definicji' misji 1).
Nie filozofuje bo sam tka miałem być może przez to, że SAIL wariowal jak zwykle
Jeanks zgarnia wszystko ot co xD
20Michael04
Soldier level 2
Soldier level 2

Post by 20Michael04 »

Nitek wrote:Chcę zachowac jak największe podobieństwo do oryginalnej fabuły. W misji 12a AM Gladstone mówi, że zawdzięcza życie Powellowi, więc pomyślałem, że mógł go uratowac w przeszłości (a, że w 5. misji AM, Gladstone pokazuje Macmilanowi gdzie skryły się małpoludy - to jest miejsce gdzie mieszkał Gladstone).
... z drugiej strony popatrz na kampanie ruską... Już w 1 misji ruskiej kampani gladstona można zabić na tym wzgórzu - spójrz gdzie to jest na mapie :P
Axoris
Soldier level 3
Soldier level 3

Post by Axoris »

... z drugiej strony popatrz na kampanie ruską... Już w 1 misji ruskiej kampani gladstona można zabić na tym wzgórzu - spójrz gdzie to jest na mapie Razz
Ale to jest rzeczywistość amerykanów a nie rosjan :P
Gothuk
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post by Gothuk »

krytyki ciąg dalszy...
skusilem sie wkoncu zainstalowac ow, wiec przy okazji przetestowalem ta misje.
Co do filmiku. Harrison mówi:
Każdy dostał swój przedział.
nie jestem moze polonista, ale nie powinno tu byc przydział ?

Misja. Powel przedstawia sie: "Arthur Powell, major." nie lepiej by wygladalo jakby stopien stal przed imieniem i nazwiskiem?
Jeszcze co do celów. Jak przejmiesz jeńca, i zniszczysz baze to cele powinny automatycznie sie przekreslic.
Na koniec zaznaczaj aree do ktorych trzeba dojsc, tak jak to jest w orgyginalnej kampanii :P. Niby pisze poludniowo- zachodni kraniec, a area jest wyzej...

W sumie jak na 1 misje nie jest tak zle.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

W wersji, która mam na komputerze, area jest już zaznaczona.
Przedstawia się, a potem mówi major, aby pokazac ze jest jakis wazny
Moonstrider
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by Moonstrider »

To może lepiej:
- Arthur Powell, jestem tu majorem.

Bo to pierwsze rzeczywiście trochę nie pasuje. Ale to szczegóły :P Nie znam moda z lepszymi dialogami.
Seek your own truth. Always.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Moonstrider wrote:To może lepiej:
- Arthur Powell, jestem tu majorem.
Zmienię. Przedział na przydział też. Thx za rady.
Moonstrider wrote:Nie znam moda z lepszymi dialogami.
Aż tak dobrze? :D Dziękuję. Grunt to poparcie :)
20Michael04
Soldier level 2
Soldier level 2

Post by 20Michael04 »

Zagrałem w tego moda i misja 1 jest na wysokim poziomie lecz jak się włącza ta misja to w tej ramce w prawym dolnym rogu pisze jakoś tak "jesteś pułkownikiem (czy tam porucznikiem) Powellem" a w misji sie przedstawia jako major :P

Jest to najlepsza misja w jaką grałem w modach choć jest łatwa, ale taka powinna być 1 misja. Dialogi są nawet dobre.
Prosiłbym Cię również o zachowanie stat - np. mając poniżej 1000 pkt. doś JMM ma 3 walki, 0 inżynierii i mech, 1 um. nauk. :P

A co do tego, że przed Arthur Powell miałaby być ranga to zdecydowanie jestem na "NIE", ponieważ Powell będzie mial awans :D
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

20Michael04 wrote:Zagrałem w tego moda i misja 1 jest na wysokim poziomie lecz jak się włącza ta misja to w tej ramce w prawym dolnym rogu pisze jakoś tak "jesteś pułkownikiem (czy tam porucznikiem) Powellem" a w misji sie przedstawia jako major :P
Początkowo był pułkownikiem, zmieniłem go na majora (i właśnie o tym zapomniałem :P) i znowu go zmienię na pułkownika - Do EONa wchodzi razem z "grubymi rybami", a gdyby był majorem, wchodziłby do EONa razem z majorem Sikorskim, który wchodził razem z JMM (a z nim Powell do EONa nie wchodził).
20Michael04 wrote: Jest to najlepsza misja w jaką grałem w modach choć jest łatwa, ale taka powinna być 1 misja. Dialogi są nawet dobre.
Przy najtrudniejszym poziomie trudności, żołnierze mają 5 poziom umiejętności walki - aby szybko przejśc tą misję (i uratowac Foxa ofc.) musimy zrobic to tak jak jest pokazane na jednym ze screenshootów, a wtedy Gladstone traci połowę życia. Po zniszczeniu składu jest spora szansa na to, że Fox padnie (na glebie, a nie umrze) , gdyż ruscy mają "napisane", że mają go zaatakowac jako pierwszego. Gladstone'm tam podejśc nie możemy, bo gdy Fox padnie, atakują od razu tego, który jest "mniej ważny", czyli w tym przypadku Gladstone'a.
A na jakim poziomie trudności grałeś?
20Michael04 wrote: Prosiłbym Cię również o zachowanie stat - np. mając poniżej 1000 pkt. doś JMM ma 3 walki, 0 inżynierii i mech, 1 um. nauk. :P
Chodzi Ci o to, że Powell na początku ma [3 , 0 , 2 , 0]? Zrobiłem tak, aby bez problemów osiągnąc 10. poziom mechaniki. Jeżeli wg Was jest to zły pomysł - zmienię.
20Michael04 wrote: A co do tego, że przed Arthur Powell miałaby być ranga to zdecydowanie jestem na "NIE", ponieważ Powell będzie mial awans :D
Ale o co w tym momencie Ci chodzi, gdyż za bardzo nie rozumiem.
sAtUrNo
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland

Post by sAtUrNo »

Moonstrider wrote:Nie znam moda z lepszymi dialogami.
Ja też w sumie ^^

A jeżeli chodzi o poziom mechaniki u Powella to zmień , bo patrzyłem w kampani AM i według niej Powell powinien mieć na początku:
Umiej. Walki - 2 poziom
Umiej. Inżynierii - 0 poziom
Umiej. Mechaniki - 0 poziom
Umiej. Naukowe - 1 poziom

Podobnie miał MacMillan tyle że on miał 3 poziom Walki ;>
Locked