20Michael04 wrote:Zagrałem w tego moda i misja 1 jest na wysokim poziomie lecz jak się włącza ta misja to w tej ramce w prawym dolnym rogu pisze jakoś tak "jesteś pułkownikiem (czy tam porucznikiem) Powellem" a w misji sie przedstawia jako major
Początkowo był pułkownikiem, zmieniłem go na majora (i właśnie o tym zapomniałem

) i znowu go zmienię na pułkownika - Do EONa wchodzi razem z "grubymi rybami", a gdyby był majorem, wchodziłby do EONa razem z majorem Sikorskim, który wchodził razem z JMM (a z nim Powell do EONa nie wchodził).
20Michael04 wrote:
Jest to najlepsza misja w jaką grałem w modach choć jest łatwa, ale taka powinna być 1 misja. Dialogi są nawet dobre.
Przy najtrudniejszym poziomie trudności, żołnierze mają 5 poziom umiejętności walki - aby szybko przejśc tą misję (i uratowac Foxa ofc.) musimy zrobic to tak jak jest pokazane na jednym ze screenshootów, a wtedy Gladstone traci połowę życia. Po zniszczeniu składu jest spora szansa na to, że Fox padnie (na glebie, a nie umrze) , gdyż ruscy mają "napisane", że mają go zaatakowac jako pierwszego. Gladstone'm tam podejśc nie możemy, bo gdy Fox padnie, atakują od razu tego, który jest "mniej ważny", czyli w tym przypadku Gladstone'a.
A na jakim poziomie trudności grałeś?
20Michael04 wrote:
Prosiłbym Cię również o zachowanie stat - np. mając poniżej 1000 pkt. doś JMM ma 3 walki, 0 inżynierii i mech, 1 um. nauk.
Chodzi Ci o to, że Powell na początku ma [3 , 0 , 2 , 0]? Zrobiłem tak, aby bez problemów osiągnąc 10. poziom mechaniki. Jeżeli wg Was jest to zły pomysł - zmienię.
20Michael04 wrote:
A co do tego, że przed Arthur Powell miałaby być ranga to zdecydowanie jestem na "NIE", ponieważ Powell będzie mial awans

Ale o co w tym momencie Ci chodzi, gdyż za bardzo nie rozumiem.