Kolejny specjalista? Kto Cię tak skrzywdził i okłamał, że nie da się "stworzyć jakiejś super rozbudowanej gry w przeglądarce"? No ludzie, ku**a.. przed chwilą podałem przykłady takich gier, które są niemalże przeniesieniem gry "pełnej" do przeglądarki. Tutaj mam na myśli: Quake Live, Fife Online (Fifa 10 za darmo w przeglądarce? Możliwe!), NFS World..Mari píše:Nie chce być tutaj sędzią w tym sporze ale osobiście myślę,że nie można mówić,że gry przez przeglądarkę są dużo gorsze od zwykłych.To są po prostu gusta tak jak ktoś lubi motory a ktoś samochody a jeszcze inny rowery,itd.Z drugiej strony jest pewna bariera techniczna,póki nie da się wprowadzić "prawdziwych" języków programowania takich jak np.Delphi czy C# to nie będzie można stworzyć jakiejś super rozbudowanej gry w przeglądarce.Także myślę,że nie ma co się kłócić tylko po prostu pomyśleć,że o tym co kto lubi się nie dyskutuje zbyt wiele bo później takie są skutki jak to widzieliśmy przed chwilą.
Wracając do tematu grałem w Margonem i uważam,że gra nie ma klimatu oraz,że gra się w nią nieco schematycznie i monotonnie.
Pozdrawiam
Twój poziom wiedzy widać już po wymienieniu języków programowania. Do gamedev używa się najczęściej C bądź C++.
Co do "klimatu".. co to jest klimat w grach? Nigdy tego nie mogłem zrozumieć. Weź mi wytłumacz, czym jest klimat w grach. Ja tylko znam podzwrotnikowy, śródziemnomorski etc.