margonem

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Incantatoris
Soldier level 6
Soldier level 6
Kontaktovat uživatele:

Re: margonem

Příspěvek od Incantatoris »

Mari píše:Nie chce być tutaj sędzią w tym sporze ale osobiście myślę,że nie można mówić,że gry przez przeglądarkę są dużo gorsze od zwykłych.To są po prostu gusta tak jak ktoś lubi motory a ktoś samochody a jeszcze inny rowery,itd.Z drugiej strony jest pewna bariera techniczna,póki nie da się wprowadzić "prawdziwych" języków programowania takich jak np.Delphi czy C# to nie będzie można stworzyć jakiejś super rozbudowanej gry w przeglądarce.Także myślę,że nie ma co się kłócić tylko po prostu pomyśleć,że o tym co kto lubi się nie dyskutuje zbyt wiele bo później takie są skutki jak to widzieliśmy przed chwilą.

Wracając do tematu grałem w Margonem i uważam,że gra nie ma klimatu oraz,że gra się w nią nieco schematycznie i monotonnie.
Pozdrawiam
Kolejny specjalista? Kto Cię tak skrzywdził i okłamał, że nie da się "stworzyć jakiejś super rozbudowanej gry w przeglądarce"? No ludzie, ku**a.. przed chwilą podałem przykłady takich gier, które są niemalże przeniesieniem gry "pełnej" do przeglądarki. Tutaj mam na myśli: Quake Live, Fife Online (Fifa 10 za darmo w przeglądarce? Możliwe!), NFS World..
Twój poziom wiedzy widać już po wymienieniu języków programowania. Do gamedev używa się najczęściej C bądź C++.

Co do "klimatu".. co to jest klimat w grach? Nigdy tego nie mogłem zrozumieć. Weź mi wytłumacz, czym jest klimat w grach. Ja tylko znam podzwrotnikowy, śródziemnomorski etc.
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Obrázek
Czerpię wiedzę z Internetu. Krzywdzę sam siebie.
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Příspěvek od Mari »

Znalazłem w internecie specjalnie dla Ciebie specyficzną definicje klimatu a właściwie gry z klimatem.
"gra z klimatem, to taka od której się nie można oderwać, która powoduje szybsze bicie serca, którą się po prostu długo pamięta; krótko - gra która budzi w nas silne emocje! Niektóre pozycje, mimo iż same w sobie były raczej kiepskie będziemy właśnie pamiętać za sprawą jednego czy dwóch świetnych i właśnie >klimatycznych< poziomów, czy lokacji. "

Proszę bardzo.
Nie chce się kłócić ale wydajesz się być pod wpływem emocji i widać,że to one wzięły górę.
Wracając do tematu:
Margonem nie posiada klimatu ponieważ,klimat tej gry to klimat dziecięcych krzyków,tzn.że albo co chwilę ktoś "a dasz mi kasę" "a pożyczysz mi 5k na zakup zbroi",itd.
Dobra sprawa wyjaśniona jeżeli chcesz to zakładaj tematy odnośnie tego czym jest klimat bo ja nie mam zamiaru.Ja tam nie mam nic do tych którzy lubią Margonem ale nie mów mi już nigdy więcej,że nie mam prawa mówić,że gra jest nieklimatyczna bo mam prawo i nie zabronisz mi tego.O reszcie napisałem Ci w prywatnej wiadomości.
Żeby nie było spamu to dodam jeszcze,że mam konto na Margonem nie wiem czy skasowali ale miałem 15 poziom i byłem w dość dobrym klanie.Teraz pewnie powiesz,że 15 poziom to śmiech na sali ale powiem szczerze,że zdążyłem się już zapoznać z klimatem jaki tam panuje.Ja po prostu nie cierpię jak ktoś mi nakazuje coś wtedy kiedy nie ma do tego prawa żadnego bo to ja decyduje o tym co chce powiedzieć i nie będziesz mi z góry tego narzucał
Pozdrawiam bardzo serdecznie i podziękowania za złożoną dyskusje dla Incantatorisa.
To tyle ode mnie.
Do you not know that you are a temple of God and that the Spirit of God dwells in you?If any man destroys the temple of God, God will destroy him, for the temple of God is holy, and that is what you are. 1 Kor 3,16-23
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antitheus »

Incantatoris píše:
Z całym szacunkiem, ale gówno prawda... [blebleble spamspamspam]
Człowieku, ja tu piszę luźne zdanie o ograniczeniu mechanicznym gier wynikających ze względu np pamięci, małej rozbudowy terenu czy skilli a Ty piszesz mi tu o specjalistach, naukowym znaniu się na rzeczy i gumisiach w strojach hula. To chyba oczywiste, że gra w przeglądarce jest o wiele bardziej uboga a jej mechanika jest o wiele wolniejsza aniżeli ta, która zajmuje nam trochę pamięci na HDD. Do tego dodać ciągłe loadowanie terenu nadsyłanego przez server etc etc.
Nie wiem czemu tak zawzięcie "bronisz" niewiemczegoiczywarto ale Twoja wypowiedź i "atak" na mój luźny post jest co najwyżej śmieszne :)
Nie ukrywam że gry w przeglądarce mogą być klimatowe, mogą wciągać etc [bo są podobne do pierwszych komputerowych rpg] ale litości.
Incantatoris
Soldier level 6
Soldier level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Incantatoris »

Noo.. Anti, udało Ci się sprawić, że przychodzi mi na myśl tylko jedno słowo: ściana.
Czy ty w ogóle czytałeś to co napisałem? Jak tak czytam Twój post, to jestem zdziwiony tym, co sam napisałem..
Człowieku, ja tu piszę luźne zdanie o ograniczeniu mechanicznym gier wynikających ze względu np pamięci, małej rozbudowy terenu czy skilli a Ty piszesz mi tu o specjalistach, naukowym znaniu się na rzeczy i gumisiach w strojach hula.
Ee.. że co proszę? Ja tutaj nie widzę ŻADNYCH ograniczeń. Nawet miejsce na dysku nie jest ograniczeniem, bo można zrobić, aby było trzeba ściągnąć gierkę, a następnie odpalić ją przez przeglądarkę. Tylko że to się już mija z celem.
Pomijając już fakt twoich wydumanych ograniczeń, zwracam jeszcze raz uwagę na tytuły które podałem, a szczególnie na Need for Speed World oraz Fifa Online. To są przeniesienia pełnych gier do przeglądarki. Oczywiście, zostały one odchudzone o detale, niemniej jednak mechanika, "rozbudowanie terenu" pozostały bez zmian. Quake Live nie podaję za przykład, albowiem jest to remake dość wiekowej gry.
A teraz tak: nie wkładaj mi do ust słowa. Nic o "o specjalistach, naukowym znaniu się na rzeczy" nie wspomniałem. Jedynie wytknąłem błąd dla Mariego, bo jeszcze ktoś by powtórzył. Jak chcesz coś wymyślać, to podpisuj się sam pod tym.

BTW. Ja niczego nie bronię, tylko po prostu.. jak można pisać na temat, o którym nie ma się bladego pojęcia? No psia jego mać.. Po Twoich postach można wnioskować, że jedyne przeglądarkowe gry, z którymi miałeś styczność to: 4story oraz ogame. Naprawdę. To że nie znasz innych gier, to nie oznacza, że nie istnieją, albo że takich gier nie da się stworzyć.
Gra nie musi ważyć 8GB, aby była coś warta. Jak widać - można bawić się 200 megabajtami. A nawet i mniej.. prawdziwy shooter 3D w 96kb? Możliwe! Dla niedowiarków tytuł: kkrieger.
I pamiętaj, że grafika nie musi być suuper realistyczna, aby była ładna. Może być też i bajkowa bądź komiksowa, a będzie trzymała.. ee.. "klimat"?
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Obrázek
Czerpię wiedzę z Internetu. Krzywdzę sam siebie.
Sebek
Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sebek »

Prosiłbym, abyście zaprzestali tej kłótni - w przeciwnym razie posypią się ostrzeżenia.

Namawiam również do powrotu do tematu dyskusji, jakim jest gra Margonem.

// Kto się kłóci ten się kłóci :P Incan podjął się batalii przeciwko wywodom na temat przeglądarek xD
Obrázek
Leszcz
Soldier level 4
Soldier level 4

Příspěvek od Leszcz »

Jak ktoś w to gra to mój nick to Leszcz-Paranoja

Gra jest dobra, a nawet bardzo dobra jak na przeglądarkę :)
Czuję, że jestem w matni
Nie pierwszy to już raz
I chyba nie ostatni...

Zagrajcie ze mną w pokemony :]
http://poke-life.net/rejestracja.php?polec=222436
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Příspěvek od Marcinszabla »

to piękna gra,ale jak każda gra się nudzi... (oprócz ow :lol: ) sam jak zrobiłem na forum margonem temat o ow to nikt nie wiedział co to tylko jeden o nicku zackfein (czy jakoś tak) przyznał że to jego ulubiona gra...
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
Leszcz
Soldier level 4
Soldier level 4

Příspěvek od Leszcz »

Jak Ci Margonem się znudziło to wyślij mi kasę na postać Niezrodzony
Czuję, że jestem w matni
Nie pierwszy to już raz
I chyba nie ostatni...

Zagrajcie ze mną w pokemony :]
http://poke-life.net/rejestracja.php?polec=222436
hellrider
Soldier level 1
Soldier level 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hellrider »

Przeglądarkowe gry sa głupie już lesza sa gry MNORPG raczej ;)
Obrázek
sikora
Soldier level 0
Soldier level 0

Příspěvek od sikora »

Hell w tym temacie się z tobą nie zgodzę :P
Niektóre są całkiem fajne. Dla niektórych np. Darkorbit
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Příspěvek od Marcinszabla »

sikora:
darkorbit nawet dobre ,ale teraz tak tam pozmieniali... że nie da się grać z tymi bajerami

hellrider:

margonem to jest mmorpg
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
Odpovědět