Witam. Od niedawna zacząłem się "bawić" w edytorze. Trochę studiowałem poradniki, trochę sam "odkryłem"
Ok do rzeczy. Stworzyłem nowego moda, eksportowałem mapę z kampanii i wgrałem do moda jako mapa multi. na mapie skasowałem wszystkie area's i cały SAIL. Dodałem tylko do SAILa żeby skrzynie się materializowały co jakiś czas(na testach w edytorze działa). No ni niby wszystko ok, załączam moda, odpalam multi, utwórz server i... wywala z gry z errorem :/
Log errora: http://wklejto.pl/84655
Co zrobiłem nie tak? tak jak pisałem wcześniej bawię się w edytorze od niedawna... To jest moja 1 mapka "od nowa". Póki co tylko edytowałem już istniejące.
Zobacz jak mapki multiplayer są napisane. Musisz jednak coś w SAILu napisać ; ) Pobierz http://original-war.net/me/55.zip Masz tam od razu wypakowane mapki multiplayer. Zobacz jaka jest struktura plików, kodu etc.
Edit: Czyli jak Nitek powtórzył po mnie, ściągnij ten mod i zobacz sobie Bazę Obcych. ME to jest (teoretycznie) poprawiona wersja oryginału.
Last edited by PM.Who on Fri Dec 24, 2010 9:43 pm, edited 1 time in total.
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Wypakuj mapę Baza Obcych (jest najbardziej stabilna oraz najwięcej pracy Stucuk włożył właśnie w tą mapę) i zobacz jak to wszystko jest napisane. Do mapy multiplayer musisz m.in. zrobić multidesc'i i ustawić to wszystko w SAIL'u. Wszystko znajdziesz w oryginalnych mapach.
Nitek wrote:Wypakuj mapę Baza Obcych (jest najbardziej stabilna oraz najwięcej pracy Stucuk włożył właśnie w tą mapę) i zobacz jak to wszystko jest napisane. Do mapy multiplayer musisz m.in. zrobić multidesc'i i ustawić to wszystko w SAIL'u. Wszystko znajdziesz w oryginalnych mapach.
Non comment.
Problem leży w pliku MultiDsc, podeślij mi go na PW syber, chętnie pomogę.
Kolejnym razem proszę was jeżeli nie wiecie wiele o danym zagadnieniu to nie wprowadzajcie człowieka w błąd
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Nitek wrote:Wypakuj mapę Baza Obcych (jest najbardziej stabilna oraz najwięcej pracy Stucuk włożył właśnie w tą mapę) i zobacz jak to wszystko jest napisane. Do mapy multiplayer musisz m.in. zrobić multidesc'i i ustawić to wszystko w SAIL'u. Wszystko znajdziesz w oryginalnych mapach.
Non comment.
Problem leży w pliku MultiDsc, podeślij mi go na PW syber, chętnie pomogę.
Kolejnym razem proszę was jeżeli nie wiecie wiele o danym zagadnieniu to nie wprowadzajcie człowieka w błąd
GAMETYPE 20 // typ gry(musisz mieć taki sam numer jak w SAILu)
CANSPECTATE TRUE
DESCRIPTION
"
Opis:
// no to daj opis mapki
"
END_OF_DESCRIPTION
RULES
"
// dalsza czesc opisu
"
END_OF_RULES
TEAMS_DEFINITION
TEAMS 1 8
POSITION 1 "Niebiescy" u // pozycje u-usa a-arabowie r-ruscy
POSITION 2 "Żółci" a
POSITION 3 "Czerwoni" r
POSITION 4 "Jasno-Niebiescy" u
POSITION 5 "Pomarańczowi" a
POSITION 6 "Fioletowi" r
POSITION 7 "Zieloni" u
POSITION 8 "Biali" a
END_TEAMS_DEFINITION
ListBox 1 "Liczba postaci" count 7 items "6" "10" "15" "18" "21" "24" "30" default 1 "" "" "" "" "" "" "" // ListBox 1(numer w sailu) dalej to opis liczba opcji oraz dane opcje, default to opcja domyślna(pamiętaj że musi to być liczba dodatnia!) po tym zostaje jeszcze dopisać taką samą liczbę "" jak jest to przy w tym przypadku liczbach
...
Jest to fragment z mojej mapy, oczywiście gdybyś miał problem wal śmiało na pw.
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak