Pytanie dotyczace raszu

Wszystko o graniu w OW w sieci.
Ответить
MacGyver
Soldier level 1
Soldier level 1

Pytanie dotyczace raszu

Сообщение MacGyver »

Witam
Mam takie pytanie bo pewne osoby tylko mnie denerwuja
i chce sie dowiedziec
czy jezeli
na mapie odchlan - narody zjednoczony
koles 1 - odrazu po rozpoczeciu gry wezmie all wojsko i postawi sklad i koszary na wzgorzu miedzy waszymi
bazami i zacznie was ostrzeliwywac
i
koles 2 - zrobi odrazu poduszkowce i po 1 minucie od rozpoczecia gry zaatakuje was
to
czy to jest rasz?
Bo oni mowia ze "Rasz to jest tylko HG"

P.S jak bedziecie pisac ze "O jakie glupoty on sie pyta" mozliwe ze mozecie miec racje
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Контактная информация:

Re: Pytanie dotyczace raszu

Сообщение Nitek »

Tak, to jest noobski rasz. Ogólnie jest wiele form tzw. raszu. Ogólnie najprawdopodobniej już od patcha 1.11.0 i na Otchłani będzie build up time, więc taka forma raszu będzie delikatnie ograniczona.
Incantatoris
Soldier level 6
Soldier level 6
Контактная информация:

Сообщение Incantatoris »

Nitek писал(а):Tak, to jest noobski rasz. Ogólnie jest wiele form tzw. raszu. Ogólnie najprawdopodobniej już od patcha 1.11.0 i na Otchłani będzie build up time, więc taka forma raszu będzie delikatnie ograniczona.
Dla wyjaśnienia: w OW szybki atak = rush. Dlatego wprowadzono Bulding Up Time, który psuje balans gry. Gra wygląda tak, że wszyscy jak najszybciej dążą do HG. Zapominają o wybudowaniu koszar i umieszczeniu w nim chociaż jednego człowieka. Nie, błąd. Specjalnie nie budują na początku niczego "zbędnego", aby mieć jak najszybciej to HG. To jest najczęstrzy - i zarazem największy - błąd, który popełniają gracze. Powielają taktyki (choć trudno nazwać taktyką kolejność budowania budynków) z Alien Base, gdzie broni ich BT! A tu można stwierdzić, że OW powiela schemat z innych gier, tzn.: Arabowie to agresywna nacja, dostosowana do szybkich ataków. Amerykanie, to zarówno ofensywna jak i defensywna. A zatem Rosjanie to maksymalnie defensywna nacja. Jak widać, Arabowie są dyskryminowani przez BT. Nie trzeba byłoby żadnych ograniczeń technologicznych, prób tworzenia modów balance, albowiem, poprzez wkład w obronę, przykładowego Rosjanina, samoistnie powstałby balans między nacjami. Amerykanin także musiałby poświęcić parę postaci na obronę, przez co, nie osiągnąłby tak szybko Heavy Guns.

Ale wracając do wątku: rada na rushe poduszkowców? Zbuduj koszary!
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Изображение
Czerpię wiedzę z Internetu. Krzywdzę sam siebie.
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Сообщение pomek »

Co z tego czy rush czy nie? I jakim prawem pada stwierdzenie "noobski rush".

Tak ku*wa, bede bronic tej taktyki czy stylu gry. Osobiscie nie jestem wybitnym zwolennikiem tego, chociaz Ci, z 2008 i 2009 roku pewnie pamietaja mnei tylko jako rushera.

"Noob rush" to nie jest, poniewaz jak kazda taktyka ma poczatek i koniec. Zaplanowanie technologi oraz umiejetne konstruowanie bazy, rozklad budynkow oraz operacja ludzmi wymagaja ogarniecia i przede wszystkim sprawnie dzialajacego planu. Niekiedy mozna dniami doskonalic taktyke, az w koncu dojdziemy z nia do perfekcji, ale i tak wyjedzie nam taki Inco, ktory nigdy Cb nie gra i powie nam "noob rusz, nie gram z takimi". Powielam sens zdania mojego nowego wroga na forum:
nie grales, nie oceniaj
.
A jesli tak bardzo Wam przeszkadza moj, czy innych graczy Rush to nie grajcie w to. Moja wina, ze nie umiecie sie obronic? No ku*wa bez jaj. Na wojnie tez bede czekal az zbudujesz bunkier, bo teraz mam Cie na shoota?
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Контактная информация:

Сообщение YuriStriatov »

Dobra pomek jak sie nie opanujesz to ci sam zaraz bana na tydzien wlepie az ochloniesz. Normalna dyskusja a nie.
Szczegolnie jesli chodzi o temat taki jak ten bo cos w tym w sumie jest. Jesli uwazacie ze build up time powinien zostac wylaczony lub zmniejszony do 5 minut w zasadach CB, to prosze o zalozenie nowego tematu gdzie bedzie dyskutowac scena na ten temat.

A co do samego tematu to rushem nazywa sie atak ktory przeciwnik wykonuje jak najszybciej tylko sie da, najczesciej desperacko, wszystkimi ludzmi lub slabymi i szybkimi pojazdami aby wziac zlapac swojego wroga bez obrony, szybko osiagnac chocby najmniejsza przewage i ogolnie nie dac wrogowi zyc. Tak wiec rush poduszkowcami i barakami pod to podchodzi.
Изображение
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Контактная информация:

Сообщение Serpent »

Nie ma w tym nic nobowskiego, najlepszą obroną jest atak ( ale to już inna sprawa że nie umiesz się przed tym uchronić).

Wg. mnie BT jest nobowskie bo stworzone jest dla kogoś kto chce mieć jak najwięcej hg gdy BT mija.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
DrShadowrun
Soldier level 4
Soldier level 4

Сообщение DrShadowrun »

Incantatoris писал(а):Arabowie są dyskryminowani przez BT.
Akurat o tym czy Arabowie są dyskryminowani przez BT, na przykładowym CB, może wypowiedzieć się jeden gracz. Akurat nie Ty ;-)

Różnica między "raszerem" a "nieraszerem" jest taka, że "nieraszer" bez większych problemów może zagrać typowy rush, najprawdopodobniej skuteczny, jak i spokojnie zagra długą grę. Typowy "raszer", w przypadku gdzie trzeba zagrać długą grę, już sobie nie radzi.
Witcher
Soldier level 7
Soldier level 7
Контактная информация:

Сообщение Witcher »

DrShadowrun писал(а): Różnica między "raszerem" a "nieraszerem" jest taka, że "nieraszer" bez większych problemów może zagrać typowy rush, najprawdopodobniej skuteczny, jak i spokojnie zagra długą grę. Typowy "raszer", w przypadku gdzie trzeba zagrać długą grę, już sobie nie radzi.
Dokładnie. Rush to najczęściej jeden wielki spontan. ^^
Ale nie jestem zwolennikiem tej formy wygrywania. Wg mnie psuje to chęć gry, bo po co grać 12 minut?
pomek писал(а):No ku*wa bez jaj. Na wojnie tez bede czekal az zbudujesz bunkier, bo teraz mam Cie na shoota?
:amsniper:

Изображение
Изображение
___
Jeżeli chcesz pograć pisz na GG.
Ответить