Sesja RPG Original War [zapisy i dyskusja]

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Odpovědět

Czy chcesz powrotu do pierwotnej wersji "Operacji Vinci"?

Tak
1
17%
Tak ale z usunięciem ostatnich postów (napisz ilu)
2
33%
Nie
3
50%

Celkem hlasů: 6

Qaz
Veteran
Kontaktovat uživatele:

Re: Sesja RPG Original War [zapisy i dyskusja]

Příspěvek od Qaz »

1. Pełne nazwisko: Iwan Qazinow
2. Narodowość: Rosjanin
3. Płeć: Mężczyzna
4. Wiek: 23
5. Umiejętności: Oficer taktyczny (sztabowiec), Oficer FSB, propagandzista, naukowiec (dziedzina uzbrojenie)
6. Charakter: Rozsądny, odważny, bystry, niecierpliwy, ciężko się z nim czasem dogadać, totalitarny, podejrzliwy. Zawsze wierny ZSRR (komunista do kwadratu).
7. Historia: Iwan Qazinow urodzony i wychowany w Moskwie, gdzie ukończył podstawowe szkoły. Następnie ukończył szkołę oficerską i wstąpił do Armii Rosyjskiej w stopniu oficera. Po odbyciu paru misji, został wezwany do poprowadzenia akcji odbicia zakładników z pewnego teatru. Gdy akcja okazała się fiaskiem zniknął ze sceny wojskowej. Data przyjęcia do FSB - nieznana/tajna. Dalsza historia - utajnione [klasa 2]. Ostatnio widziany w sztabie na Syberii podczas planowania misji wydobycia Alaskitu. Nadzorował projekt Czapa. W wolnych chwilach kolekcjonował broń, jak donoszą pewne źródła, brał udział w testowaniu prototypowych broni na poligonie Irkuckim.
8. Uwagi: Umiejętności pozostawiam w domyśle dla GameMaster'a ;P Tak jak i rozwinięcie historii (ujawniającej się podczas sesji). Niestety nie mam avka na dysku :/
http://avatars.gadu-gadu.pl/200x200/622 ... an-200.png
<<QAZ>>
Witcher
Soldier level 7
Soldier level 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Witcher »

to kto ma opowiadać za Arabów?
Chciałem się usprawiedliwić, jutro nie napiszę pewnie żadnego posta w sesji więc piszcie dialogi ze mną. :P
W niedziele jak będę przy życiu to coś napisze.
Obrázek
___
Jeżeli chcesz pograć pisz na GG.
Backero
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backero »

Gammaster, czyli ja. Wy macie wykonywac czynnosci za swoje postacie, a skutki waszych dzialan i dzialan przeciwnikow opisuje juz ja.
Mart
Soldier level 6
Soldier level 6
Peru

Příspěvek od Mart »

Czyli mamy pisać dialogi za siebie a na nie mają odpowiadać ludzie odpowiedzialni za swoje postacie, a jeżeli tej postaci nie ma(tzn. jest nieaktywna w danym momencie) odpowiada za nią gammaster? Dobrze zrozumiałem?
Apocalyptic War Episode One Wydany: link

Epizod drugi zostanie wydany kiedy będzie gotowy :)
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serpent »

Tak, piszesz co robisz tylko ty(twoja postać).

Proponuje zmianę do regulaminu: maksymalnie 3 posty dziennie między postami innych uczestników.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Backero
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backero »

Nie zgadzam sie. I tak macie zwiększony limit postów w stosunku do moich ostatnich sesji.

Niech ktoś da znać Mańkowi, że sesja już ruszyła. Jak tak patrze, to drzecie nieźle. W ciągu jednej strony zdążyliście zbudować zniszczyć patrol i zbudować bazę, a w moich planach ta misja wyglądać miała bardziej obrazowo. Bo póki co, to dopiero co wyszliście z Freedom. Jakbym mógł usunąłbym wszystkie posty i zaczął od nowa, ale niech już będzie. Proszę, tylko nie drzyjcie tak. Nigdzie sie nie spieszymy. Sesja Ionii (http://leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=7471) trwa już miesiąc i zobaczcie ile zdążyli zrobić i jak ładnie jest to opisane. 1 mój post - jedno wydarzenie, gdzie każdy decyduje o swoich losach. I tak to będzie wyglądać. Jeszcze raz proponuje sobie to przeglądnąć. Nie martwcie się o tempo. Wystarczy, że każdy będzie wchodzić raz dziennie, by napisać posta. Nie wymagajmy od innych graczy, Was i mnie koczowania na forum.

Dzis dostaniecie sygnatury. Możecie je dać sobie jako podpis lub wklejać pod każdym postem. Będzie łatwiej Was rozróżnić.
Anarchy
Site Moderator
Chad

Příspěvek od Anarchy »

Maniek wczoraj wspominał, że go nie będzie przez parę dni.

Edit: O tu:
ku**a co za niefart. Rozkręciłem kartę, teraz muszę zadobyć taśmę termoprzewodzącą i pastę. Będę dostępny za jakieś 1-4 dni. Działam teraz na S3 Virge, ciekawe czy mi w ogóle ow będzie dobrze działać
Backero
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backero »

Ok, jego poczynania bedę opisywał na razie ja.
Incantatoris
Soldier level 6
Soldier level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Incantatoris »

1. Pełne nazwisko: Ibrah Borhom
2. Narodowość: Arab
3. Płeć: Mężczyzna
4. Wiek: 32
5. Umiejętności: nieprzeciętny matematyk, chemik, lecz przede wszystkim cholernie dobry biolog. Grywa na flecie.
6. Charakter: Ma poważne zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne oraz wiele fobii i strachów - boi się m.in. wysokości, małych pomieszczeń, kontaktów fizycznych między ludźmi, węży, natury, tłumów i mleka. Nadrabia tą wadę dużym ilorazem inteligencji i umiejętnością rozwiązywanie zagadek. Unika przemocy (w tym też wszelkiej broni) i używek.
7. Historia: Ibrah Borhom dzieciństwo spędził w Kairze. W latach szkolnych nie przykładał się za bardzo do nauki. Dopiero w szkole średniej poszedł po rozum do głowy. Dorabiał jako prywatny śledczy. Pracował trochę w laboratorium, jako pomocnik. Ze względu na materialną sytuację, nie uczęszczał do szkoły wyższej. Ożenił się w wieku 23 lat. Jego żona, Loola, została zamordowana w niewyjaśnionych okolicznościach, co mu nie dawało spokoju przez wiele lat. Mimo, iż od jej śmierci minęło 9 lat, nadal nosi obrączkę i unika spotkań z kobietami, gdyż ciągle czuje się zobowiązany wobec Loola.
8. Uwagi: Nie wiem.
Ekwipunek: ubranie, buty, notatnik, ołówek, opatrunki, zdjęcie Loola, dokumenty z Kair.
Přílohy
avatar.PNG (39.58 KiB) Zobrazeno 3161 x
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Obrázek
Czerpię wiedzę z Internetu. Krzywdzę sam siebie.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitek »

Dobra troszkę zmieniłem :> Nie jest to teraz super koks - w zasadzie nie umie nic.

1. Pełne nazwisko: Nina Yunusow
2. Narodowość: Pół krwi Rosjanka - ojciec Rosjanin, a matka Duńka, wychowała się i urodziła w ZSRR
3. Płeć: Kobieta
4. Wiek: 25
5. Umiejętności: Ze względu na trudne młodzieńcze lata, nie posiada wyższego wykształcenia. Jest przez to twardą i silną kobietą. W młodości musiała sama zarobić na swoje utrzymanie. Walczyła z innymi kobietami za pieniądze, przez co jej zdolności w walce wręcz są bardzo wysokie. Poza tym nic specjalnego nie umie - strzela bardzo słabo, zwiadowca z niej żaden. W młodości ojciec kazał jej pracować w swoim warsztacie samochodowym - przynajmniej zna się teraz na mechanice.
6. Charakter: Przez problemy z ojcem stała się zamknięta w sobie, agresywna i niezbyt przyjazna. Najbardziej nienawidzi Rosjan i to dlatego dołączyła do szejków.
7. Historia: Urodziła się i wychowała w małej miejscowości oddalonej 300 kilometrów od Pragi. Matka zmarła gdy miała 5 lat. Ojciec nie mógł sobie z tym poradzić. Stał się nieprzyjazny dla Niny, i chociaż chciał dobrze, Nina go znienawidziła. Był brutalnym ojcem - córki nigdy nie uderzył, chociaż kazał jej pracować w swoim warsztacie i zakazał spotykania z koleżankami. W wieku 17 lat Nina uciekła z domu i zamieszkała u siostry ciotecznej w Moskwie. Siostra była początkowo ochroniarzem, a później pracowała jako najemnik. To od niej dowiedziała się, że arabscy szejkowie planują wysłać ekspedycję w przeszłość, aby zniszczyć pokłady syberytu znajdujące się na Sybierii. Brutalnie zabiła swoją siostrę, aby podać się za nią i dostać miejsce w wyprawie. Za zaliczkę otrzymaną od szejków, wykupiła lekcję strzelania (oczywiście nielegalnie) z AK47 i Glokka, aby nie wzbudzać podejrzeń. Jej celem nie są pieniądze. Kieruję nią chęć zemsty na Rosji i ojcu patriocie.

Obrázek
Backero
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backero »

Myślę właśnie nad zamordowaniem kilku osób z obecnej drużyny. Czy to nastąpi, czy nie - niedługo wpada druga fala.

PS: O! Vladmir. Main mojego brata.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitek »

Przez chwilę myślałem nawet nad tym, żeby dać dla ludzika imię Vladimir, ale jednak postanowiłem zostawić Ninę ^^
Backero
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backero »

Nowym Gamemasterem zostaje Witcher (spokomajonez). Ma prawo zmiany regulaminu, przyjmowania nowych członków do drużyny i zabijania poprzednich i sam grać, ale...

Proszę, zapisuj posty jako GM oddzielnym kolorem np: pomarańczowym, albo zielonym.

Dlaczego tak zrobiłem?
Bo straciłem kontrolę. Sesja dzieje się zbyt szybko, żebym mógł wchodzić jako GM co godzinę i czynić swoją powinność pisząc posty. Nie mam nikomu tego za złe, bo po prostu taki styl się przyjął i tyle. Przynajmniej widzę, że pomysł się spodobał :D

Władcą tematu zostaje teraz właśnie Witcher. Ten temat jest dla niego.

Życzę powodzenia :)

PS: i tak będę wchodził i instruował czasem lub dawał jakieś pomysły ^^
Witcher
Soldier level 7
Soldier level 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Witcher »

No ok, zrobie co w mojej mocy żeby to miało ręce i nogi ;)
A więc tak. Nitek szykuj się! Po akcji z mastodontem wchodzisz!
Obrázek
___
Jeżeli chcesz pograć pisz na GG.
Backero
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backero »

Właśnie miałem wspomnieć, żeby kilka osób wprowadzić :D
Odpovědět