Modern Control

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Luke
Soldier level 3
Soldier level 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Modern Control

Příspěvek od Luke »

Jurij píše:
Marcinszabla píše:Mamy jeszcze dwie kwestie:
1.
2.Surowce-skrzynie bym zastąpił drewnem (oczywiście tartak budowany przy drzewach) , ropa niech będzie , a dla syberytu zrób swój odpowiednik.Do szybu , kopalni i tartaku można też dodać animacje , np pracę specjalnego robota.
Drewno!? Zbuduj czołg całkowicie z drewna ( Łącznie z silnikiem. ), a dostaniesz nobla. :P To samo z fortyfikacjami, rozbudowami, etc.
A myślisz że z czego podczas I wojny światowej były zbudowane okopy :D
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Příspěvek od pomek »

Daj mi cytryne i kawałek drewna a zbuduje Ci tu wyrzutnie rakiet
Cytaj z 10 misji amerykanskiej kampani..

Wiedzialem, ze kiedys uzycie go bedzie na miejscu ! :D
Luke
Soldier level 3
Soldier level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Jurij píše:Okopy tak, ale zbuduj wieżyczkę z wyrzutnią rakiet z drewna, drewniany pancerz, drewniane rakiety, i tak dalej. :D Nie mówiąc o częściach na elektrownie i elektronikę ( Zdalne i komputerowe sterowanie, wszelkie rozbudowane laboratoria i tak dalej. ) :) Chciałbym również zobaczyć drewniany czołg z drewnianym karabinem strzelającym zaostrzonymi patykami. :lol:
Drewno można stosować przy budynkach podstawowych. Przykład Rosjanie :D
Przy uzbrojeniu i rozbudowach budynku trzeba zastosować co innego :D
pomek píše:
Daj mi cytryne i kawałek drewna a zbuduje Ci tu wyrzutnie rakiet
Cytaj z 10 misji amerykanskiej kampani..

Wiedzialem, ze kiedys uzycie go bedzie na miejscu ! :D
Daj mi tylko pół cytryny i kawałek drewna a zbuduje ci wyrzutnie rakiet. :D Tak brzmi poprawnie :D
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Příspěvek od Marcinszabla »

Jurij píše:
Marcinszabla píše:Mamy jeszcze dwie kwestie:
1.
2.Surowce-skrzynie bym zastąpił drewnem (oczywiście tartak budowany przy drzewach) , ropa niech będzie , a dla syberytu zrób swój odpowiednik.Do szybu , kopalni i tartaku można też dodać animacje , np pracę specjalnego robota.
Drewno!? Zbuduj czołg całkowicie z drewna ( Łącznie z silnikiem. ), a dostaniesz nobla. :P To samo z fortyfikacjami, rozbudowami, etc.

No to niech ten ATG da w tej grze dwa surowce do budowy : drewno i żelazo/stal.
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Příspěvek od pomek »

Tak, jeszcze zywnosc, zloto, jecznien i nie wiem ... I zrobmy sobie kolejnego faraona z piramidami, albo cesarza z koloseum i amfiteatrami ... AAAAAAA!!! I bym zapomnial, zeby byla fabryka ludzi, bo czesto mi ludzie w ow gina..
Luke
Soldier level 3
Soldier level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

@Pomek
Ale schizy :lol:

@Marcinszabla
Może zamiast tego po prostu materiały budowlane :D
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Luke píše:@Pomek
Ale schizy :lol:

@Marcinszabla
Może zamiast tego po prostu materiały budowlane :D

Hmmm...Fabryka materiałów budowlanych? Zły pomysł , a jeżeli miałeś na myśli skrzynie o innej nazwie to niech już będą.
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
Bren
Soldier level 6
Soldier level 6
Indonesia

Příspěvek od Bren »

Może coś w rodzaju dostawy skrzyń oraz, oprócz tych skrzyń, bardzo droga ich fabryka? Kosztowałaby naprawdę dużo, ale byłaby opłacalna przy dłuższej grze.
*Matrix* píše:Nie ma czegos takiego jak mniej niz polowa lub wiecej niz polowa...
Polowa to polowa.
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Příspěvek od pomek »

Cos na zasadzie produkcji pieniedzy w realu ... Sa potrzebne, a ich wyprodukowanie jest drozsze niz same ich uzytkowanie xD
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YuriStriatov »

Nie no ale na serio. "Fabryka materialow budowlanych" a skad amunicja, bron, elektronika itd. ktore to rzeczy bralo sie ze skrzyn w OW? Ale to juz kompletnie pomijajac, przeciez zbieranie i przechwytywanie skrzyn to jedno z lepszych pomyslow ktory byl zawarty w OW. Troche glupio to podmieniac na standardowe RTSowe "zloto" ktore dostajemy z jakiegos budynku, nie wazne jak bys to nazwal "drewno" czy "materialy budowlane".

Mi tam sie podoba mechanika zbierania skrzyn i kazda gra ktora chce byc duchowym nastepca OW powinna ta (lub podobna) mechanike zawierac.
Obrázek
Luke
Soldier level 3
Soldier level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

YuriStriatov píše:Nie no ale na serio. "Fabryka materialow budowlanych" a skad amunicja, bron, elektronika itd. ktore to rzeczy bralo sie ze skrzyn w OW? Ale to juz kompletnie pomijajac, przeciez zbieranie i przechwytywanie skrzyn to jedno z lepszych pomyslow ktory byl zawarty w OW. Troche glupio to podmieniac na standardowe RTSowe "zloto" ktore dostajemy z jakiegos budynku, nie wazne jak bys to nazwal "drewno" czy "materialy budowlane".

Mi tam sie podoba mechanika zbierania skrzyn i kazda gra ktora chce byc duchowym nastepca OW powinna ta (lub podobna) mechanike zawierac.
Jakie to proste i genialne :mrgreen:
Ghost
Soldier level 5
Soldier level 5

Příspěvek od Ghost »

Przeraża mnie momentami to forum, a raczej niektórzy użytkownicy.
Pomysł mi się podoba, jednak myślę podobnie jak pomek, OW to OW i kropka. Chyba, że miało by to być... OW2, no to jak najbardziej :D
Sierp: "- bardziej realistycznego podejścia w kwestii walki." Po co? To jest tylko gra :D
Bern: "- dodać lotnictwo i statki - można by je robić, dodając rodzaje fabryki, czyli warsztat można przerobić albo na stocznię, albo na fabrykę" Tak ! I roboty, i statki kosmiczne, i..iii.... wszystko ! To nie jest jakieś The West, Plemiona czy inne pierdy... Może statki nie były by najgłupszym pomysłem, ale statki powietrzne już myślę są absurdalne.
Marcikij: "1.Fabuła - swobodnie możesz ściągnąć z Original War ,tylko wehikuł ma mieć inną nazwę i inaczej wyglądać," Nie wiem czy tylko ja odniosłem takie wrażenie, ale czytając to myślałem, że jesteś właścicielem OW...
Czego brakuje OW ? Może... Większego balansu broni, nie tylko HG i Behy. Tak, by każda jednostka była do czegoś dobra i była wykorzystywana.
Niestety, nie znam się na programowaniu ani pisaniu skryptów, więc mogę jedynie życzyć powodzenia w pracy i chętnie przetestuję jej owoce ;]
Szulce
Soldier level 6
Soldier level 6
Poland

Příspěvek od Szulce »

Pomysł jest niezły. Ja tam wszystko lubię w OW i nie chciałbym niczego zmieniać. No może jakąś nową nację można by wprowadzić. Powodzenia w dalszych pracach, ATG.
Obrázek
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Příspěvek od pomek »

Szulce, byly juz prognozy o 4-tej nacji w ow, tyle ... ze jak ona bedzie wygladac, tego nie wie nikt :D
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Zmieniam zdanie , co do fabuły. Nie musi być ona umiejscowiona w przeszłości. Fabuła powinna być głównym odbiegiem od Original War.
Odpovědět