Głównie chodzi o to, aby dać szansę arabom na NW (tylko w grach 2v2). Co za tym idzie trzeba znieść BT. Teraz postaram się rozrysować jak to widzę:
Mamy grę Am + Ar vs Am + Am.
Druga drużyna może dysponować dwoma bombami syberytowymi mniej więcej w tym samym czasie. Drużyna pierwsza będzie miała jedną. Jednak nie należy zapominać o Arabach, którzy są w teamie 1.
Co by się stało, gdyby Arab zaczął sobie sabotować złoża syberytu w bazie przeciwnika? Stałby się istny zastój w pracy, brak surowca uniemożliwiłby produkcje bomby (zakładając, że jeszcze nie uzbierano odpowiedniej ilości). Arabowie latają sobie po mapie i niszczą ów złoża a Am z Teamu 1-szego spokojnie produkuje bomby. Jaki będzie tego efekt ? Ano taki, że team 2 nie wyprodukuje tych bomb na czas lub w ogóle.
Dzięki takiej grze Arabowie mogą być lepiej wykorzystywani.
proponuje całkowicie wyłączyć bt na nw, a przed arabskimi naukowacami pozwolić się brutalnie bronić. To da balansu do gry i swego rodzaju urozmaicenie

Wybaczcie, że wszystko tak chaotycznie ale 2 dni nie spałem, co zaraz nadrobię. Hi Ho i mam nadzieje, że mój pomysł wam się spodoba.