Witam mój nick to McLaren od pewnego czasu bawię się w robienie map do O.W. mam problem moja tekstura nie chce się nałożyć na mapę w edytorze robię wszystko tak jak na filmiku:
wiem że filmik nie jest dobry i mogło mi coś umknąć to co mówi autor...
więc proszę was o pomoc wytłumaczenie mi od A do Z co zrobić lub jakiś króciutki filmik:)
Ja zazwyczaj teksturowanie zaczynam od pracy w programie graficznym, dopiero pod "nią" robię strukturę mapy. Wtedy unika się dziwnych i nieregularnych kształtów tekstury.
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Dzięki za odpowiedz Ja również najpierw robię mapę w programie graficznym np w paint i zapisuje obraz w mapa bitowa 256-kolorowa czy to dobry format? Po tym jak zmieniam teksturę na (GBI) nakładam ją w edytorze po czym zapisuję i robię restart. Nic nie ma jest tylko trochę przyciemniona nasza brązowa ziemia... czy mógłbyś napisać co źle robię? zaraz poczytam to co napisałeś w innym temacie...
Polecam Photoshop, on ma najlepsze funkcje do klonowania i zapisywania palet.
PS: Grałem z tobą wczoraj na flagach, ogar lagi xD
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
Mnie i tak bardzo wkurza fakt, ze trzeba sie sporo nameczyc, zeby teksture np z AM13 moc wkleic do AM7, a nastepnie te wszystike wykorzystac z AM14... Pomijajac, ze AM3 ma najgorsze koloruy tekstur, ale za to najlepsze tekstury z wszystkich dostepnych map... Gdyby byl jakis okreslony schemat dzialan, zeby dalo sie "zmieniac" kolory tekstur to byloby ekstra. Co nie, Serp?
Wesolych.
Dzięki za link panie administratorze
Lecz nie mogę to ściągnąć z tej strony bo trzeba kupić... trudno będę musiał poczekać aż kolega mi załatwi. Jak będę miał jakieś pytania na temat teksturowania będę wciąż tu pisał:)
Nie wspieramy dystrybucji nielegalnego oprogramowania. Po rejestracji na stronie adobe i pobraniu PSa, masz miesiąc spokojnego użytkowania. Jeśli wolisz pracować, nie płacąc za oprogramowanie, polecam GIMPa.
GIMP jest wręcz doskonały jeśli chodzi o denerwowanie i dołowanie użytkownika.
Zalezy od branzy. Do grafiki w grach Gimp nie jest ok, ale natomiast do innych spraw jest o wiele lepszy niz photoshop. No chyba, ze zna sie funkcjonalnosci adobe, to nie ma nic lepszego obecnie.
Mam Gimp'a 2 lecz nie chce mi się zapisać dany obraz w innym formacie niż JPG.
Niedawno ściągnąłem IrfanView polecany przez użytkowników Forum, chcąc zapisać menu screen z formatu JPG na TGA nie chce mi się nadpisać i plik wciąż pozostaje JPG. Może moglibyście mi w tej kwestii pomóc? Coś poradzić? z góry dziękuję wszystkim za udzielanie mi pomocy:)
Dzięki już nauczyłem się zmiany formatu w programie IrfanView, mam pytanie czy znacie jakiś darmowy program do convertowania plików MP3 na WAV? Potrzebne mi jest to do muzyki głównej w modzie.