Oficjalna Kampania Arabska

[ Polskie newsy ]

Moderator: Newswriters

MasterKiller
Soldier level 6
Soldier level 6

Re: Oficjalna Kampania Arabska

Post by MasterKiller »

2 sprawy:
1. Jest gdzieś cały save kampanii(albo do 6 misji), oczywiście najnowszej wersji? Potrzebny mi, bo..
2. Bo 5 misji znów praktycznie nie da sie ukończyć. Po tym jak ten szejk każe nam atakować, podjeżdzam po baze, niszcze pierwsza wieże, i 'nie zdazyles na czas, zostajesz oddelegowany z dowodzenia!' i tak w kółko. Dodam, że to się dzieje dość dziwnie, bo pierwszy raz przechodząc tę misję, zniszczyłem wieżę, dość długo jeszcze atakowałem, ale padłem, po czym wczytałem grę, i miałem dużo mniej czasu, po kolejnym loadzie mam dosłownie kilkanaście sekund(zapisałem, gdy byłem czołgami przed baza, po zniszczeniu pierwszej wieżyczki). Wygląda to tak, jakby program zapamiętywał czas z poprzednich save'ów i dodawał go(?!?).

my broken english:
Spoiler:
:
2 thing:
1. is anywhere all campaing save(or with 6 mission unlocked), latest version? i need it, because..
2. ...5 mission is very hard to end again. after sheikh says to us to attack russian base, im going to it, destroy one turret and then sheikh says 'miss it, you're too slow'. it's a bit strange, because, when i first tried to complete this mission(in latest version), i had enough time, but my soldiers died. then i loaded save and tried again, but then i had less time, i loaded again, and now i've several seconds to end mission(it's impossible)(my save is, when i destroyed first turret).
Last edited by MasterKiller on Thu Mar 21, 2013 9:25 pm, edited 1 time in total.
Wszyscy jesteśmy żołnierzami: WYDANE
https://original-war.net/files.php?id=174
McBenn
ArCamp Developer

Post by McBenn »

Someone, translation please.
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by pomek »

Translation to proponuje calego tematu, bo kampania jest tworzona dla nas, a nikt nie wypowiada sie poza Antiusem co do jej tworzenia.
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Post by Antitheus »

@MasterKiller - jest to znany błąd, który zostanie naprawiony dopiero w najnowszym patchu. W misjach z licznikami (np w 5 oraz w tej, gdzie musisz wydobyć określoną liczbę Syberytu oraz czekać na konwój) staraj się nie wczytywać gry, a jeśli coś pójdzie nie tak zaczynać je od początku.

@Pomek - ale kampania jest tworzona przez osobę anglojęzyczną, więc trzeba się dopasować (ew. czekać na tłumaczenie swojego posta). Proste? Proste. Początkowo prace nad kampanią prowadzone były tylko w obrębie OWS, gdzie nie posłużysz się innym językiem niż angielski. Możliwość wypowiedzenia się na OWN i support ze strony twórcy to dość duże ustępstwo w naszą stronę.
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by pomek »

Jasne, ja Cie rozumiem, ale robicie cos dla siebie, czy dla nas? Powiem Ci tak - nikt z oldow juz w to nie gra, wiekszosc ktora grala na przelomie ostatnich 2 lat znalazla inna gre, w ktorej administracja jest na czasie i potrafi rozwiazywac problemy z gra. Tutaj to zostalo zagubione x lat temu i tego sie juz nigdy nie naprawi. A tworzenie kampanii, ktorej wiekszosc graczy nie umie przejsc (bo jej nie rozumie) napewno nie zacheca do polecania tej gry. Zapominasz, ze srednia wieku na ow to 14, a angielski w gimnazjum polega na odmianie to be.
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Post by Antitheus »

Jeśli komuś zależy na tłumaczeniu któregoś z postów - niech napisze do mnie na PW, a z przyjemnością to za niego zrobię. Pomek - istnieje również coś takiego jak google translate, gdzie wystarczy ctrl+v oraz elementarna znajomość odmiany "to be".
McBenn
ArCamp Developer

Post by McBenn »

Not entirely true Antitheus. I made a temporary fix long time ago since it looked like the next game patch wasn't just around the corner (and it seems I was right). The fix doesn't work for the "siberite power plant game" in mission 07_cont but I should have fixed the loading bugs in 05_cont and 07_cont. I would very much like to see that save file MasterKiller. Also maybe we should lower the difficulty a but, eh? We don't get a lot of feedback so it's not very easy to tell if things are balanced ok or not. Btw what difficulty do you play on?
Spoiler: po polsku
Fakty nie do końca przedstawiają się tak, jak to przedłożył Antitheus. Jako, że wydanie kolejnego patcha nie zapowiadało się nadejść szybko, McBenn stworzył tymczasową łatkę. Łatka ta nie działa przy "evencie elektrowni syberytowej" w misji 07_cont, lecz bugi ładowania misji 05_cont i 07_cont powinny zostać już naprawione. MasterKiller - McBenn będzie wdzięczny za Twój save. Może powinniśmy również obniżyć poziom trudności? Nie mamy za wiele zgłoszeń, stąd zbalansowanie misji nie należy do rzeczy łatwych. Btw. na jakim poziomie grasz obecnie?
pomek
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by pomek »

Mnie nie o to chodzi, ale jak widac Ty za wszelka cene nei chcesz zrozumiec mojego toku rozumowania... ;)

// Już nie ciągnąc tematu; bo jest dla mnie kompletnie nielogiczny? :)

Jest tak nielogiczny, jak ta kampania. Zbieranie kwiatkow, czy bycie porwanym, a w nastepnej misji uratowanym bez zadnego logicznego wyjasnienia nie jest na miejscu ^^
Last edited by pomek on Sun Mar 24, 2013 10:31 am, edited 1 time in total.
McBenn
ArCamp Developer

Post by McBenn »

I've implemented most of the things we talked about, Antitheus. Let me hear what you think.
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Post by Antitheus »

Yeah, I like it. The mission is more absorbing now (even on "easy"). I'll test the gameplay on other difficulties.

Btw. I'm dying to see another opinions (than mine).
Adi_89
Soldier level 0
Soldier level 0

Post by Adi_89 »

Witam. Przeszedłem kampanię ( 11 misji ) na najtrudniejszym poziomie. Mam kilka uwag - w ostatniej misji nie ma informacji o ucieczce prof. Gossudarowa. Za 1 razem nie byłem tego świadomy, zająłem bazę, przetrzymałem dwa ataki i czekałem...i nic. Powtórzyłem misję od początku ( zmieniając tylko to,że wypuściłem więźniów) i dalej to samo. Dopiero na forum przeczytałem,że Gossudarow w międzyczasie ucieka bokiem. Po jego ucieczce powinna być od razu przegrana.
Kolejna uwaga to misja, w której trzeba opanować sektor. Zawiesiłem broń z amerykanami, zniszczyłem ruską bazę i zaproponowałem amerykańcom sojusz. Lucy się zgodziła twierdząc,że ruscy są zbyt silni - mimo,że już ich nie było. Jeszcze coś było ale teraz nie pamiętam, później dopiszę :)
McBenn
ArCamp Developer

Post by McBenn »

Fixed the Gossudarov escape bug.

Hehe, ok I'm not sure what to do with the slightly inappropriate dialogue in mission 04. Perhaps we should just disable diplomacy when either the Russians or the Americans have been defeated?
Adi_89
Soldier level 0
Soldier level 0

Post by Adi_89 »

Tak chyba będzie najlepiej - po zniszczeniu jednej bazy Rosjanie/Amerykanie powinni sami zerwać z nami sojusz/pakt.
Na przykład : po zniszczeniu rosyjskiej bazy, przechwytujemy transmisje, w której Powell mówi do Lucy,że dowiedział się o negocjacjach z Arabami i wydaje rozkaz natychmiastowego wypędzenia ich ( Arabów) z sektora.

//
Spoiler: EN
I think it'll be the best solution - when you destroy ones base - Americans/Russians should give up with alliance.
E.g. when you destroy Russian base, you would hear the transmission, in which Powell is saying Lucy, that he's aware of her pact and he's ordering her driving out player from the sector.
McBenn
ArCamp Developer

Post by McBenn »

Sounds good to me. I'll fix it when I get the spare time for it.
McBenn
ArCamp Developer

Post by McBenn »

Done. And found a vicious little bug that has been plaguing the mission for an eternity :mrgreen:
Post Reply