laik wrote:Tutaj można byłoby zrobić, że przynajmniej jeden z naukowców ginie i małpolud agresywny wybiega z laboratorium (przypisany do wroga) atakując pozostałych, ale to moim zdaniem
Zmiany:
- Dodane zostały trzy wydarzenia: Kopalnia Syberytu, Bazooka (tylko dla Rosjan), Sabotaż.
- Naprawa błędu z budową rakiet
- Naprawa skryptu na produkcję pojazdów
- Naprawa skryptu z odbudową komory
Last edited by Serpent on Sat Jul 13, 2013 1:00 pm, edited 1 time in total.
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
laik wrote:
Renegat - jeden z Twoich ludzi przeszedł na stronę przeciwnika
Efekt - Utrata jednego człowieka, przeciwnik otrzymuje jednego człowieka
:]
Odpada, za dużo roboty z przerabianiem skryptu aby dodać coś takiego jak przejście na stronę komputera. Dodam to w innej formie, ludzik odejdzie z bazy ale pod innym kolorem i potem zniknie całkowicie.
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
laik wrote:
Renegat - jeden z Twoich ludzi przeszedł na stronę przeciwnika
Efekt - Utrata jednego człowieka, przeciwnik otrzymuje jednego człowieka
:]
Odpada, za dużo roboty z przerabianiem skryptu aby dodać coś takiego jak przejście na stronę komputera. Dodam to w innej formie, ludzik odejdzie z bazy ale pod innym kolorem i potem zniknie całkowicie.
Znaczy mi właśnie chodziło o to, że nasz człowiek sobie po prostu znika, a zupełnie nowy dołącza do przeciwnika, bo zdawałem sobie sprawę jak bardzo trudne byłoby to do wykonania
laik wrote:
Znaczy mi właśnie chodziło o to, że nasz człowiek sobie po prostu znika, a zupełnie nowy dołącza do przeciwnika, bo zdawałem sobie sprawę jak bardzo trudne byłoby to do wykonania
Testować testować ! Bo czekam na opinie dot. eventów.
-Możnaby zwiększyć ilość skrzynek zrzucanych w północno-wschodnim krańcu mapy
-Możnaby dodać małą baze arabską która byłaby neutralna i z która możnaby rozmawiać(pomysł z arabskiej kampani misja z baza o nazwie niszapur), kupowanie najemników za odpowiednią cenę, wykupienie sojuszu na nwm 10 min byłoby dobrym urozmaiceniem gry
-Prosiłbym o przyciemnienie scenerii zimowej która daje po oczach
-Możnaby zwiększyć ilość skrzynek zrzucanych w północno-wschodnim krańcu mapy
-Możnaby dodać małą baze arabską która byłaby neutralna i z która możnaby rozmawiać(pomysł z arabskiej kampani misja z baza o nazwie niszapur), kupowanie najemników za odpowiednią cenę, wykupienie sojuszu na nwm 10 min byłoby dobrym urozmaiceniem gry
Co do skrzyń, spada ich wystarczająco dużo.
Co do Arabów, zostanie to dodane w innej formie wcześniej była o tym mowa.
arek wrote:
-Prosiłbym o przyciemnienie scenerii zimowej która daje po oczach
Lol, co wy macie za monitory? Ta mapa już i tak bardziej jest szara niż zimowa.
To tak na szybko:
tylko zimowa działa, przy pozostałych ładuje się nowa mapa, na której pierwszym pytaniem jest wybór scenerii.
zimowa -> działa
wiosenna/letnia -> ładowanie nowej mapy -> ponowny wybór -> wiosenna/letnia -> error
wiosenna/letnia -> ładowanie nowej mapy -> ponowny wybór -> zimowa -> działa
I kilka skrinów
1. Fail wieżyczek:
Spoiler:
2. Złoże nr 1:
Spoiler:
3. Złoże nr 2:
Spoiler:
4. A to skrin zrobiony podczas gry na starszej wersji
Zidek wrote:To tak na szybko:
tylko zimowa działa, przy pozostałych ładuje się nowa mapa, na której pierwszym pytaniem jest wybór scenerii.
zimowa -> działa
wiosenna/letnia -> ładowanie nowej mapy -> ponowny wybór -> wiosenna/letnia -> error
Pisze skrypty na mapie zimowej, potem je kopiuje do dwóch pozostałych, znowu zapomniałem usunąć ten fragment z wyborem...
Fail wieżyczek, podaj poziom trudności bo u mnie działa.
Co do syberytu to nie wiem o co ci chodzi.
Zidek wrote:To tak na szybko:
zimowa -> działa
Pisze skrypty na mapie zimowej, potem je kopiuje do dwóch pozostałych, znowu zapomniałem usunąć ten fragment z wyborem...
Fail wieżyczek, podaj poziom trudności bo u mnie działa.
Co do syberytu to nie wiem o co ci chodzi.
poziom very very hard
z syberytem chodzi o to, że ładnie działają eventy!
Ech Black-Men ty mnie nie przestajesz zadziwiać... W pierwszym poście masz link.
Co do moda to kieruję słowa uznania w kierunku Sierpa, od samego początku w OW brakowało skirmisha i w końcu się ktoś za to porządnie wziął (szkoda, że tak późno). Mam też wielki podziw dla niego, że ma chęci i poświęca swój czas na pracę nad swoim projektem (w grze która powoli umiera) , ja podchodzę co jakiś czas do swojego moda aby go ukończyć, albo w ogóle coś z nim ruszyć i po krótkim czasie chęci opadają.
Tak więc, życzę wytrwałości, pomysłów i świetnej wersji finalnej
Zmiany:
- Naprawiono błąd "Wieże-Zidka"
- Zmiany w częstotliwości kilku wydarzeń
- Dodane trzy wydarzenia: Próby Jądrowe, Posiłki z Przyszłości, Szpieg
- Poprawa kolorystki dla mapy zimowej
Dzięki Mart Póki co robię to w ramach hobby
zle zrobiłeś event eksplozja syberytu bo wybucha co 15 min w grze .
a z bazuką to nw czy u mnie działa bo zbadałem bazooki i nie maiłem żadnego eventu.