Apocalyptic War - zapowiedź nowego moda

Opisy i linki do modów tworzonych przez scenę, jak i również opinie na ich temat.
Szymiew
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Re: Apocalyptic War - zapowiedź nowego moda

Post by Szymiew »

https://www.sendspace.com/file/ui780g

Głowy nie dam, że przy tym nie grzebałem, bo znalałem to w VirtualStorze, ale chyba jednak nie :arhello:
https://www.youtube.com/kvantovy --- mój kanał youtube.
https://www.facebook.com/Kvantovy --- strona u cukierberga.
Image
be6he6mo6th
Soldier level 3
Soldier level 3

Post by be6he6mo6th »

Szymiew wrote:https://www.sendspace.com/file/ui780g

Głowy nie dam, że przy tym nie grzebałem, bo znalałem to w VirtualStorze, ale chyba jednak nie :arhello:
CO masz na mysli? Wstawka ma 35.5 MB Ktos to potwierdzi jest to jest najnowsza wersja?

Edited.
A po rozpakowaniu ma 115 MB
Mart
Soldier level 6
Soldier level 6
Peru

Post by Mart »

Moda planuje ukończyć. Co jakiś czas coś przy nim robię, ale nie mam tyle czasu ani zapału co kiedyś. Na razie pozostaje cierpliwie czekać :D

Co do stanu prac jest w moim podpisie ;)
Apocalyptic War Episode One Wydany: link

Epizod drugi zostanie wydany kiedy będzie gotowy :)
be6he6mo6th
Soldier level 3
Soldier level 3

Post by be6he6mo6th »

Zagralem misje 4 (4 misja sie buguje, gdy chce postawic laboratorium to po postawieniu automatycznie modyfikuje sie cos zbugowanego a wychodzi z tego pomieszany sklad z laboratorium).

Powiem tak, nie ma co oceniac wlasciwie nie cale 4 misje ? I to zapowiadasz od 3 lat? To ja nastepnym razem zagladam do tego tematu w roku 2025, gdy juz skonczysz cala kampanie...

A tak juz serio bez ironii, to co by tu powiedziec, w mega skrocie pelno dialogow, fajne te intro z kartka takie pomyslowe, ciekawe misje z glowa. Glowny bohater wydaje sie na goscia z charakterem i z fajna historia, te misje pierwsze zapowiadaja go, ale brakuje mu pare kosmetycznych spraw. Jakos jego imie i nazwisko nie jest wyraziste, przypominaja te zwykle imiona i nazwiska tych szarych ludkow ktorych uzywamy do walki, a nie glownych postaci. Nie podoba mi sie avatar, jakis brodacz z pijacka gemba, moze to tylko moje zdanie, ale powiem krotko, morda nie w tamburyn. Pare znalazlem literowek, bykow ortograficznych, ale na tyle pisanego tekstu, to chyba lepiej nie zawracac sobie dupy takimi szczegolami until you end game.

Moim zdaniem jezeli masz taki slomiany zapal, to albo wez sie wgarsc bo zanim to skonczysz to odejda ostatni fani tej gry, albo wymysla original war 2 (moze w koncu), albo co innego. Bo jak nie to lepiej se olej ten projekt i skoncz to co zrobiles (clan wars 11 misji), przynajmniej moze do tego Ci starczy energii, a i bedzie powod do dumy, ze cos zrobiles z dopieciem ostatniego guzika. A clan wars nie bylo takie glupie.

Podsumowujac, bierz dupe w troki i zacznij dzialac, bo dobrze Ci wychodzi, tyle ze jak sam przyznajesz zachety nie masz, chcesz to daj swoj numer telefonu to bede Cie wkurwiac codziennie i o 2:00 bede dzwonil z zapytaniem "czy skonczyles juz ktorys z swoich projektow ?"
Wez sobie do serca wszystko co powiedzialem, bo sadze ze wiekszosc ludzi tutaj zgodzi sie z moim zdaniem ( a kto nie ten z PO!).

Alleluja i do przodu.
Szymiew
Soldier level 7
Soldier level 7
Poland

Post by Szymiew »

A po co się spieszyć, skoro i tak zagra w to może z 10 osób :)
https://www.youtube.com/kvantovy --- mój kanał youtube.
https://www.facebook.com/Kvantovy --- strona u cukierberga.
Image
Mart
Soldier level 6
Soldier level 6
Peru

Post by Mart »

@be6he6mo6th
Po prostu mam inne zajęcia na głowie, niż robienie moda. Pracuję nad nim gdy mam na to czas i ochotę. Po za tym owar nie jest łatwą grą do moddingu. Często jest tak, że teoretycznie wszystko co napiszesz powinno działać, a okazuję się, że nie działa nic :P Myślę, że modderzy będą wiedzieć o co chodzi :D To potrafi być naprawdę irytujące. Jeżeli chcesz zrobić własnego moda proszę bardzo. Naucz się saila i obsługi edytora i działaj ;)
Co do avataru, taki efekt zamierzałem osiągnąć. Co do wersji w którą grałeś to 4 misja która tam się znajduję została kompletnie usunięta i zmieniona.

be6he6mo6th
Soldier level 3
Soldier level 3

Post by be6he6mo6th »

Mart wrote:@be6he6mo6th
Po prostu mam inne zajęcia na głowie, niż robienie moda. Pracuję nad nim gdy mam na to czas i ochotę.
To tak jak mowilem koncz clan wars i se tam dupy nie zawracaj, albo wez sie w garsc.
Mart wrote:Jeżeli chcesz zrobić własnego moda proszę bardzo. Naucz się saila i obsługi edytora i działaj ;)

Bardzo chetnie, zapal mam, jednakze jestem informatycznym mongolem, i nawet instalowanie systemu sprawiloby mi trudnosc.
Mart wrote:Co do avataru, taki efekt zamierzałem osiągnąć.

Kloszarda ? :D

Jakby co to czekam na kolejne skonczone mapki, chetnie potestuje.
Mart
Soldier level 6
Soldier level 6
Peru

Post by Mart »

Kilka informacji: Pracę nad modem trwają, gotowe jest 6 grywalnych misji. Ostatnio zacząłem pisać dialogi do 7 misji, ale ze względu na sesję będę musiał wstrzymać nieco pracę.

W modzie będzie kilka zmodyfikowanych broni: na razie docelowo ulepszone są rosyjskie rakiety i amerykańskie lasery. Być może zaczerpnę inspirację w kwestii moddingu broni z moda Serpenta SoS, o ile autor nie zastrzegł sobie praw autorskich do pomysłów :P
Ogólnie jeżeli chodzi o całość moda to stawiam na jego RPG-owość, fabułę i kreację ciekawych postaci. Docelowo będzie 11-12 misja. Będą dwa alternatywne zakończenia w zależności od wyboru gracza, a co za tym idzie będą dwie odrębne ostatnie misję.

Chcę skończyć tego moda bo kosztował mnie on już trochę pracy (min. nagrywałem voice-acting do jednego intra przed misją). A to, że tak długo to trwa, co ja mogę powiedzieć więcej: "życie" :amwink:

I screen, żeby post był widoczny :arlol:
Image

Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia

Post by Serpent »

Nie mam nic przeciwko, fajnie że komuś się te bronie podobają :D
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
yamasznikow
Soldier level 3
Soldier level 3
Poland

Post by yamasznikow »

5 misja podchodzi do nas yamoko kikuchi gada coś i po dołączeniu jej do mojej drużyny wszystko stoi nie mam władzy bo filmik sią nie zakonczył
i co dalej ??
yamasznikow
Soldier level 3
Soldier level 3
Poland

Post by yamasznikow »

jeszcze 1 błąd w 4 misi spowalniacze w ruskich bazach spowalniają ruskich nie powinno tak być chyba
i nie dostajemy jednej wierzy na dole trzeba przejąc samodzielnie
Mart
Soldier level 6
Soldier level 6
Peru

Post by Mart »

4 i 5 Misja w obecnej wersji są całkowicie zmienione. Poszedłem z fabułą zupełnie inną drogą.

$ushiWIR
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by $ushiWIR »

na screenie w ruskiej bazie elektrownia słoneczna arabusów? :D
Image | Image
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Image
owman
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by owman »

Bardzo grywalny mod. Postacie z oryginalnych kampanii, ciekawe dialogi i dobre misje ... Powodzenia kolego Mart . Czyli misja 'idź i zwyciężaj" jest ostatnia póki co? bo jak kolego wcześniej napisał u mnie również gra stoi w miejscu. Pozdrawiam
Wojciech
Soldier level 0
Soldier level 0
Poland

Post by Wojciech »

:amhello: Czy mógłby ktoś wstawić działającą i "najnowszą wersję" moda?Albo czy ktoś wie dlaczego pojawił się ten problem przy próbie uruchomienia moda?Z góry dziękuje :arsmile:
Attachments
ErrorLog0021.txt
(1.77 KiB) Downloaded 199 times
Post Reply