Weird errors in EL mod
Weird errors in EL mod
I downloaded the mod, and in the 1st mission while exterminating this south russian base I encountered two odd things.
First two scientists in lab are immortal. Their HP only drop a little and then they heal themselves to full. When I tried kill them in ow_editor I got nasty error:
http://imgur.com/xpG0iwg
Second I tried to kill a Russian in north bunker but i got division by 0. It's the last rus character, in my game he was named Sergei Konakbaiev(too lazy to check if it's random ;p)
First two scientists in lab are immortal. Their HP only drop a little and then they heal themselves to full. When I tried kill them in ow_editor I got nasty error:
http://imgur.com/xpG0iwg
Second I tried to kill a Russian in north bunker but i got division by 0. It's the last rus character, in my game he was named Sergei Konakbaiev(too lazy to check if it's random ;p)
Last edited by starman on Sun May 31, 2015 8:30 pm, edited 1 time in total.

- Serpent
- Soldier level 10
Re: Weird errors in EL mod
East Legion mod?
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Woah, it's a old mod. I had a beer with an author short while ago and you must be aware of the fact, that older mods like to act kinda weird on the newer patches, And I don't think Lesiu would be able to support you in any way right now.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
Probably only reupload, I played this mod last week one more time. Nothing has changed since 2010 when I played it first time.
-
- Soldier level 6
Starman po kiego grzyba w Polskiej Sekcji piszesz po angielsku i reszta idzie Twoimi śladami..
Ha! Mam Cię Anti, jednak też dodajesz czasami swoje dwa grosze, żeby wybiadolić się na patche
Ha! Mam Cię Anti, jednak też dodajesz czasami swoje dwa grosze, żeby wybiadolić się na patche

To nie biadolenie. Część funkcji została zmieniona i stąd gra na starszym patchu to czasami jedyne wyjście, by cieszyć się starym niesupportowanym modem. Czysta znajomość changelogów + obycie na scenie. Nowe patche zawsze > niż stare, lecz jeśli ktoś chce pograć w stare mody, musi liczyć się czasami z koniecznością korzystania z wersji na której powstał mod. Kod saila magicznie sam się nie przekształci i nie naprawi. Tym bardziej, że mod zabezpieczony jest hasłem w owp (łatwo można złamać ale komu chce się na to tracić czas). Więc powinieneś się już domyślać, co jest tu jedyną opcją, by pograć w EL.
A kuriozalna w Twojej wypowiedzi jest nieświadomość tego, że prawie każda gra tak się zachowuje. I wzmacnia to fakt, że mod powstał nie dwa miesiące temu, lecz liczy sobie prawie 8 lat. Polecam kiedyś sprawdzić mody W3, które musiały być aktualizowane wraz z każdą pierdółkowatą łatką. I OW i tak jest pod tym względem w czołówce, gdyż większość starych modów potrafi bezawaryjnie śmigać na nowej wersji gry.
//"Czysta znajomość changelogów + obycie na scenie." - ech ta wrodzona skromnosc... - zoNE
// podpisywać mi się tu proszę ;<
//Czerwień to zawsze ja - zoNE
A kuriozalna w Twojej wypowiedzi jest nieświadomość tego, że prawie każda gra tak się zachowuje. I wzmacnia to fakt, że mod powstał nie dwa miesiące temu, lecz liczy sobie prawie 8 lat. Polecam kiedyś sprawdzić mody W3, które musiały być aktualizowane wraz z każdą pierdółkowatą łatką. I OW i tak jest pod tym względem w czołówce, gdyż większość starych modów potrafi bezawaryjnie śmigać na nowej wersji gry.
//"Czysta znajomość changelogów + obycie na scenie." - ech ta wrodzona skromnosc... - zoNE
// podpisywać mi się tu proszę ;<
//Czerwień to zawsze ja - zoNE

-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
nazwa działu mnie zmyliła ;pMarkok wrote:Starman po kiego grzyba w Polskiej Sekcji piszesz po angielsku i reszta idzie Twoimi śladami..

-
- Soldier level 6
To było tylko wtrącenie, jak zwykle pokaźnie zbombardowane
Już pisałem tu gdzieś, że jest tu na forum zhackowany PakView, którego ściągnięcie i użycie zajmuje maksymalnie 10 sekund, aż dziw bierze komu to piszę, ale niech stracę - szukanie nie boli, ale wiadomo, że nikt się nie będzie bawił w takie rzeczy, trzeba iść z postępem i stopniowo zastępować stare mody nowymi, czysty darwinizm. A świadomość drugiego akapitu jak najbardziej mam, do każdej lepszej gry w jaką mam przyjemność pograć zawsze staram się szukać modów czy nieoficjalnych paczy, chillout. Będę musiał od teraz wskazywać, które posty są żartobliwymi wtrąceniami, a które frontalnym atakiem Jaszyna na Betę..
Wnioskuję zatem o zmienienie nazwy działu na spolszczone Patche & Bugi.
//Tak, bo "bugi" to bardzo "polskie" słowo - podobnie, jak "patche"
. - zoNE
//Bug to rzeka w Polsce, a patche może faktycznie niezbyt pasują, to proponuję je zmienić na polskie słowo pacze (co ja pacze), da się ?
- Markok
//No, to ja proponuję od razu "pacze i wisła", będzie pasowało jak trzeba - zoNE

Wnioskuję zatem o zmienienie nazwy działu na spolszczone Patche & Bugi.
//Tak, bo "bugi" to bardzo "polskie" słowo - podobnie, jak "patche"

//Bug to rzeka w Polsce, a patche może faktycznie niezbyt pasują, to proponuję je zmienić na polskie słowo pacze (co ja pacze), da się ?

//No, to ja proponuję od razu "pacze i wisła", będzie pasowało jak trzeba - zoNE
Last edited by Markok on Mon Jun 01, 2015 12:10 pm, edited 1 time in total.
- Serpent
- Soldier level 10
Zawsze można stworzyć jakiś temat dla raportowania bugów w starych modach. Dzięki temu będzie je można dostosować do nowych łatek.
// +
// +
Epickie teksty:
Chciałem Ci to naprawić, stworzyłem nowe jednostki (za pomocą edytora - nie SAIL), umieściłem je w budynku za pomocą nowej funkcji i co się okazuje? Error (Division by zero EAddress: 006105D6) po zabiciu Rosjanina z bunkra pozostaje. Co mi jeszcze przychodzi do głowy to poszukać zmiennej w kodzie, która może odnosić się do Rosyjskich jednostek - ew przepisać moda i tworzyć jednostki poprzez sail. Niestety nie mam teraz czasu ani na jedno ani na drugie 

Tak jak myślałem, problem tkwił w jednostkach, które zostały dodane przez interfejs edytora. Dodanie jednostek w SAIL rozwiązało problem.
LINK
Oczywiście credits idzie do Nefarema, który stworzył i umieścił jednostki przez SAIL. + dodał kilka walorów kosmetycznych jak np badania w laboratoriach. I kilka innych featurów, lecz zostawię je Wam do odkrycia.
Btw. Nefarem pracuje również nad rozbudową i poprawą kolejnych misji.
LINK
Oczywiście credits idzie do Nefarema, który stworzył i umieścił jednostki przez SAIL. + dodał kilka walorów kosmetycznych jak np badania w laboratoriach. I kilka innych featurów, lecz zostawię je Wam do odkrycia.
Btw. Nefarem pracuje również nad rozbudową i poprawą kolejnych misji.
Nowa wersja już gotowa do pobrania:
https://www.dropbox.com/sh/rgfanwjnoffi ... k9dxa?dl=0
Wszelkie zmiany opisane w Changelogu.
https://www.dropbox.com/sh/rgfanwjnoffi ... k9dxa?dl=0
Wszelkie zmiany opisane w Changelogu.
Last edited by Nefarem on Mon Jun 08, 2015 1:40 pm, edited 1 time in total.
Absolute Dominion
Original War Cooperation
Original War Dialog Editor
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Nefarem poprawił misje 1 i 2. W 2 czasami wczytuje rosyjskie patrole, choć po zniszczeniu fabryki w misji 1 nie powinny się pojawiać. 3 misja jest jeszcze twardo zbugowana - głównie za sprawą (pewnie) źle zapisanej mapy i nieistniejącego bloku "atak". Oprócz problemów kosmetycznych nie wczytują się niektóre postacie (z EL). Gdyby crashowalo Wam grę po wczytaniu 03_cont, należy otworzyć folder moda /missions/_am/03_cont/sources.txt - tam usuwacie linię ENABLE atak lub zmieniacie to na DISABLE atak.
Nefarem odwala kupę dobrej roboty przywracając tego moda do życia. I znalazł nawet dowód na to, że problem z żołnierzami i medykami był znany już po premierze moda - tak więc to nie kwestia patcha. Czekamy na pozostałe misje. Pomimo swojego wieku EL jest jedną z najlepiej grywalnych modyfikacji na scenie.
Nefarem odwala kupę dobrej roboty przywracając tego moda do życia. I znalazł nawet dowód na to, że problem z żołnierzami i medykami był znany już po premierze moda - tak więc to nie kwestia patcha. Czekamy na pozostałe misje. Pomimo swojego wieku EL jest jedną z najlepiej grywalnych modyfikacji na scenie.