Kilka słów od autora:
W ostatnim czasie bardzo modne jest wydawanie gier w kawałkach. To dlaczego by nie wydać moda w kawałkach? Pracę nad modyfikacją zacząłem już w 2011 roku. Na przestrzeni tych lat jego koncepcja, fabuła i misję ulegały różnym przeobrażeniom. Aktualnie mod posiada 10 misji z czego 10 misja jest jedynie wstępem do drugiego epizodu. Postanowiłem podzielić moda na dwa epizody z tego względu, iż nie wiem czy dam radę ukończyć go sam, a dwa to to, że nie wiem czy będzie się to opłacało. Być może mod jest na tyle słaby, że nie warto go kończyć. A być może znajdą się chętne osoby, które pomogą mi doprowadzić to dzieło do końca.
Nie jestem jakimś wybitnym znawcą saila, więc kod jakim pisane były misję jest dosyć prymitywny. Jednak jeżeli coś jest głupie, a działa to znaczy, że nie jest głupie

Jeżeli ktoś by pokusiłby się o tłumaczenie dialogów na angielski, niech się śmiało zgłasza

Skrótowy opis fabuły:
Miejsce akcji Apocalyptic War osadzone jest w kilka tygodni po wybuchu bomby syberytowej na głównym złożu syberytu (zgodnie z chronologią z kampanii Amerykańskiej). Peter Roth pomylił się, a sam wybuch nie doprowadził do reakcji łańcuchowej. Między rozbitymi frakcjami rozpoczęła się walka o ostatnie istniejące złoża syberytu. Wcielamy się w postać porucznika Matthew Baginsa, oficera po przejściach. Czy podoła wyzwaniom jakie go czekają? Czy odkryje swoje przeznaczenie? Tego wszystkiego dowiesz się grając w Apocalytpic War Episode One. W czasie gry spotkasz znane postacie z oryginalnej kampanii, a także zupełnie nowe. Mod oferuje również, kilka zmodyfikowanych technologii. Zapraszam do rozgrywki

Parę screenów:

Wersja na Steam powinna pojawić się kiedy wyjdzie epizod drugi, oraz mod zostanie przetłumaczony na język angielski
link do pobrania: KLIK
XviD codec do możliwości odtwarzania intr w grze: KLIK
Mod był testowany, jednak bugi leżą w naturze OW, także różnie może być