Dzień dobry, cześć i czołem,
Razem z Thorem wpadliśmy na świetny pomysł - walić nowe wynalazki paradoxu, eu4 jest słabe, ten imperator to w ogóle jakieś nieporozumienie, nowe ck zapowiada się kiepsko. Co więc nam zostało, zapytacie? Stara, poczciwa Europka, iteracja 3.
Temat założony głównie do koordynacji organizacji, niemniej jeśli ktoś jest chętny - zapraszamy, the more the merrier.
Gracze:
W tym momencie mamy 4 chętnych graczy (co prawda jeden z nich jeszcze nie jest świadomy, że jest chętny). Docelowo chcielibyśmy celować w okolice 9 śmiałków.
Zasady:
Postaram się jakoś odzyskać stary regulamin z dawnych kampanii na eufi. Jeśli się nie uda, odtworzymy z pamięci jakąś uproszczoną wersję. Na ten moment na pewno: 1. zakaz exploitow wszelkiego rodzaju, 2. max warscore, który możemy wziąć od gracza w wojnie to 50.
Mod:
Podobnie ma się sprawa z multi modem (ułatwienia do gry multi jak komendy GMa, uproszczenie brania pokoju między graczami, etc.; nie wpływa on w żaden sposób na mechanikę gry) - jeśli znajdę, będziemy grać z, jeśli nie - postaram się go odtworzyć, ewentualnie będziemy grać na vanilli.
Kraje:
Raczej optujemy za standardowym podziałem z dawnych kampanii: SPA/FRA/ENG/HAB/DEN/POL/RUS/OE/ITA; jeśli zbierzemy mniej/więcej graczy, będziemy kombinować.
Zapraszamy wszystkich, doświadczonych i początkujących, czasy tryhardowania tej gierki skończyły się lata temu, teraz chodzi tylko o dobrą zabawę.
Europa Universalis 3 - The Great Comeback
Re: Europa Universalis 3 - The Great Comeback
Wspaniały pomysł Anarchy, jestem pewny, że zbierzemy prawdziwych fanów EU III czujących sentyment do tej gry.
Dodam od siebie, że zapraszamy wszystkich, nawet tych co nigdy nie grali, z przyjemnością wytłumaczymy komuś to i owo.
Dodam od siebie, że zapraszamy wszystkich, nawet tych co nigdy nie grali, z przyjemnością wytłumaczymy komuś to i owo.
Wchodzę w ciemno. EU3 na wiecznym propsie 

- Serpent
- Soldier level 10
Mogę zagrać EUIV/CK2.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Obecnie szukamy ludzi do EU III, zachęcam do zapozniania się z grą.
Last edited by Thorgall on Sat Aug 29, 2020 8:38 pm, edited 1 time in total.
Z CK2 bym się wstrzymał do wyjścia 3ki - nie wróżę sukcesu, ale może akurat będzie fajne. A na razie raczej EU.
Został założony discord, dotyczący EUIII i to na nim będziemy się zbierać przed grą. Zapraszam - https://discord.gg/bb2DK9K
PS: Mart wejdź czasem na steama bo Anarchy nie może Cię złapać.
PS: Mart wejdź czasem na steama bo Anarchy nie może Cię złapać.