Wow, naprawdę chapeaux bas, że udało Ci się to zrobić! Bałem się, że nie będzie się dało tych botów przerzucić do multi, a tak to ten mod staje się jeszcze bardziej rewelacyjny.
Faktycznie co prawda widać że jest to taka wersja prealfa i faktycznie póki co jest mało grywalna, ale naprawdę mogła tchnąć nadzieję w lepszą przyszłość OW
Na chwilę obecną z rzeczy które nie działają, to przede wszystkim brak jest możliwości wyboru koloru i nacji przeciwnika, choć obawiam się czy w tej formule jest to w ogóle wykonalne.
Zagraliśmy z kumplem dwa razy na mapie flags na 6 przeciwników i... pojawiło się tylko 5, a jedno pole było puste. Do tego chyba mniej więcej w momencie jak mi się zrespiła jedna postać, to się nam gra rozjechała i musieliśmy stracić synchronizację, o czym... długą chwilę się nie zorientowaliśmy, gdyż tak jakby część rozkazów się przetwarzała i widziałem z grubsza że kumpel atakuje jakąś bazę i zastanawiałem się dlaczego potem się zatrzymał.
Część moich postaci z niewiadomych przyczyn nagle się uparła, że musi za wszelką cenę przejść się do środka bazy wroga na drugim końcu mapy i w żaden sposób nie byłem w stanie ich od tego pomysłu odciągnąć. Jako że kumpel takiej idącej postaci nie widział, wtedy się zorientowaliśmy że coś jest nie tak z synchronizacją.
Zastanawiała mnie kwestia, czy jak ustawię botowi taktykę gry jako produkcję behemotów to oznacza że automatycznie ten bot dostanie do gry ruskich, czy to nie ma znaczenia?
I chyba tyle uwag, z jednej gry która nam wyszła. Drugi raz już był jakiś problem i coś nie chciało działać, ale już nie pamiętam co.
P.S. Pisałem jakiś czas temu do Ciebie, wiadomość poszła nie jako na forum, ale przez maila, tyle że... konto tutaj mam na starego maila. Patrzyłem przez jakieś dwa tygodnie, nie doczekałem się odpowiedzi. Jeśli odpisałes poźniej, to niestety mogło trafić do spamu i uciec mi, niestety poczta onetowska jest tragiczna.
Gdybyś więc był zainteresowany tym co wtedy napisałem, to proszę o odpowiedź tu na forum, albo na mail:
[email protected].
I to chyba tyle

Liczę, że dokończysz tego moda, bo jest naprawdę świetny.
P.S.2 W sumie nie wiem czy nie mam starszej wersji, na pewno już tym nowym menu, ale chyba jest to wersja przedostatnia. Na niej przynajmniej udało nam się zrobić tak, żeby Throwback działał, na najnowszej chyba się nie da.
Kto wie, może na najnowszym patche'u nie byłoby tych problemów o których napisałem.
EDIT: Miałem wersję 3.0.8.coś tam, ściągnąłem i zainstalowałem aktualną, Throwback o dziwo działa i ReVamp teraz też. Chyba wszystko jak należy, choć testowałem póki co sam z 7 botami, w 3 różnych drużynach.
W sumie mam jedno tylko pytanie, bo odnoszę wrażenie że Ruscy są strasznie przekokszeni, ale przegięciem są rakiety teleportacyjne, które przenoszą pojazd/żołnierza w... środek wrogiej bazy. Czy to normalne? Bo z tego co pamiętam, w oryginale te rakiety tylko rozpraszały, przenosząc gdzieś obok, a nie na znaczącą odległość i to do środka bazy.
Jeśli chodzi o moje doświadczenia z tym modem, to jest to jedyna rzecz, która naprawdę mega irytuje i uznałbym to wręcz za mankament, a nie utrudnienie urozmaicające rozgrywkę. Wydaje mi się, że Rosjanie są wystarczająco mocniejsi od innych nacji nawet bez tego... Proponuję aby w następnej aktualizacji moda albo zmniejszyć promień teleportacji do oryginalnego, albo zostawić w skryptach jedynie spowalniacze.