Arabska kampania

Wszelkie pytania na temat SAIL'a i modowania OW.
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Dalej co do Arabów

Post by Michaeilo »

To będę często wchodził i sprawdzał. Czytałem właśnie poradnik do tworzenia modów i... chylę czoła przed osobami, które je tworzą. Jest tam tak dużo zawiłości, więc myślę, że stworzenie takiego moda to duży i długi problem. :D I już rozumiem dlaczego tak długo idą pracę nad tą ArabKamp. :)

[ Dodano: Czw Sie 16, 2007 10:43 am ]
A właśnie mam jeszcze pytanie co do tej kampanii by PMT. Jak właściwie idą pracę??? Czy bohaterem ma być dalej naukowiec Johan czy może na przykład Heike??? A i jaka ma być ilość misji, taka jak w kampaniach USA i ZSRR w oryginale??? Czy planujecie zrobić coś takiego, że potem Johan (albo inny bohater) decyduje, że albo odchodzi do Legionu albo zostaje wierny szejkom??? :D :)
Blashix
Community Veteran
Community Veteran

:P

Post by Blashix »

Aktualnie prace nad modem trwają, wszystko jest dobrze. :)
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post by Radzio »

No tak jak mowi Blashix, a co do glownego bohatera to pozostanie nim Johan. Reszty fabuly nie zdradze :P
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Jednak Johan

Post by Michaeilo »

No dobra zadowolę się tylko tym, że jednak Johan zostaje. A co do reszty fabuły to z niecierpliwością czekam na moda. :D :)
NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran

Re: Jednak Johan

Post by NNPlaya »

KurtSchmidt wrote:No dobra zadowolę się tylko tym, że jednak Johan zostaje. A co do reszty fabuły to z niecierpliwością czekam na moda. :D :)
LOL, co masz na myśli mówiąc zadowolę się? Są mody którym bohaterami są postacie istniejące (Throwback, MajMod, Arabian Nights) i są modyfikacje z wymyślonymi ludźmi w rolach głównych...
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post by Radzio »

Ale czy to zle, ze glownym bohaterem jest nowa postac niewprowadzona wczesniej przez Altar? Wg. mnie nie, wprowadza to natomiast wiecej roznorodnosci. W naszym modzie w dalszej czesci Johan pozna postacie z oryginalnej kampanii tak, by nie utracic powiazania z fabula altaru (przynajmniej czesciowo). Jednakze mody, w ktorych fabula zostala calkowicie zmieniona, moga byc nawet bardziej interesujace, bo nie odnawiasz w nich tej oklepanej historii z kampanii am czy ru, ktore juz byc moze przeszedles nie raz i zaczynaja cie nudzic.
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Re: Jednak Johan

Post by Michaeilo »

NNPlaya wrote:
KurtSchmidt wrote:No dobra zadowolę się tylko tym, że jednak Johan zostaje. A co do reszty fabuły to z niecierpliwością czekam na moda. :D :)
LOL, co masz na myśli mówiąc zadowolę się? Są mody którym bohaterami są postacie istniejące (Throwback, MajMod, Arabian Nights) i są modyfikacje z wymyślonymi ludźmi w rolach głównych...
Mówiąc ,,zadowolę się'' nie miałem na myśli nic złego. Wręcz mam podobny punkt widzenia jak Radzio. A postać Johan naprawdę mi się podoba i zachowując też postacie z kampanii Altaru takie jak Heike czy szejk Omar itp. można według mnie stworzyć moda arcydzieło. :D I myślę, że ten by PMT taki właśnie będzie.
A właśnie propos modów. Ściągnąłem moda Arabian Nights i mam z nim problem. Pierwszą misję przechodzę bez problemu, ale już przy drugiej sytuacja się komplikuje. Cele misji są napisane po angielsku, a postacie raz gadają właśnie w tym języku, a raz po czesku. Tak więc wie ktoś jak przejść 2 misję w modzie Arabian Nights? Na początku zajmuję amerykańską bazę i zabijam naukowców, ale potem nic już się nie dzieję. Co mam tam zrobić?? (Ciekawie jeszcze potraktowano główną bohaterkę. Zastanawiam się czy miała to być Heike Stayer, czy może zupełnie nowa postać jak Heike Stainer???) :D Ale wie ktoś co z tą misją??

PS Właśnie ściągam kolejne mody do OW - Polish Company, Arabscy Najemnicy, The Other Story, MajMod, Throwback i VIP Clan Story. Ciekawe co to będzie? :) :?:
NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran

Post by NNPlaya »

To troszkę nie ten dział, ale to tylko demo Arabian Nights jest i drugiej misji nie da się przejść. A Heike wygląda tak a nie inaczej, gdyż taka była pierwotna wizja jej wyglądu twórców OW. Jak Stu napisał, gdy wydał pierwsze takie demo, ma za cel stworzyć arabską kampanię jak najbardziej wierną wizji Altaru...
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post by Radzio »

Poprawka, mamy stworzyc. Stu pracuje ze mna nad Arabian Nights. Problem jest w tym, ze Altar zostawil wiele zlomu w arabskiej kampanii, a scislej mowiac, w tym co zostalo stworzone. Wyglada na to, ze projekt arabskiej kampanii zostal porzucony juz w fazie betatestowej, o czym swiadczy inne nazwisko, czy tez wyglad tej samej osoby. Zgodnie ze scenariuszem, jaki zostal napisany do arabskiej kampanii bedziemy starali sie dokonczyc dzielo Altaru. Nie oczekujmy jednak cudow. Czeskie notatki nie sa pomocne...
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

I inne mody

Post by Michaeilo »

Ściągnąłem inne mody z waszej strony, no i wygląda to super. MajMod - no jest śwetny (tu gratulacje dla NNPlaya). :D :) The Other Story - Radzio mody jest lux, tylko szkoda, że po angielsku. :) :D Polish Company też super tylko jeszcze całego nie przeszedłem. :) I jeszcze Throwback. Tu mam pytanie jak wgrać to spolszczenie, które podaje ten Czech 5ITH na forum???
Polish language by Zadek is here. Thanks a lot Zadek.

http://www.throwback.ic.cz/Polish.rar
NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran

Re: I inne mody

Post by NNPlaya »

Michaeilo wrote:MajMod - no jest śwetny (tu gratulacje dla NNPlaya). :D :)
Thx
Michaeilo wrote:A kampania, która mi się nie podoba to ci cali Arabscy Najemnicy. Co to za misje w których trzeba zabijać małpy? :D Teraz gram jeszcze w VIP Clan Story. :D
Może autorzy przestraszyli się, że gra będzie za trudna i dali niewymagających przeciwników? :D
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Sam zrobiłem xD

Post by Michaeilo »

No to wkońcu sam zrobiłem Arabską Kampanię. :lol: Stronka jest w moim podpisie.
.I.
.I.
.I.
\/
Blashix
Community Veteran
Community Veteran

Post by Blashix »

Radzio wrote:Poprawka, mamy stworzyc. Stu pracuje ze mna nad Arabian Nights. Problem jest w tym, ze Altar zostawil wiele zlomu w arabskiej kampanii, a scislej mowiac, w tym co zostalo stworzone. Wyglada na to, ze projekt arabskiej kampanii zostal porzucony juz w fazie betatestowej, o czym swiadczy inne nazwisko, czy tez wyglad tej samej osoby. Zgodnie ze scenariuszem, jaki zostal napisany do arabskiej kampanii bedziemy starali sie dokonczyc dzielo Altaru. Nie oczekujmy jednak cudow. Czeskie notatki nie sa pomocne...
Czy aby ta kampania nie powinna być w patchu ? Przecież ten mod będzie bazował na planach twórców ow ^^ więc ... nie powinna być jako jakiś tam mod ^^
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post by Radzio »

Pomysl tak: ile zajmuje OW, podziel to na 3 i pomnoz przez 1,25...
To oczywiscie zart, ale ostateczna wersja kampanii moglaby wazyc calkiem sporo, po drugie to jest pomysl z fazy BETA dla OW, wiec niekoniecznie pasuje do fabuly z kampanii am czy ru. Interfejs jak go skoncze to bedzie dolaczony do gry xD
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Post by Antitheus »

o ile pamiętam, już parę miesięcy przed wakacjami wyszło demo kampanii arabskiej stworzonej przez PMT.
Więc panowie rodzi się pytanie: jak tam idą pracę? W związku z tym, iż nie było mnie przez parę miesięcy na tejże stronie proszę o wyrozumiałość ;)
Post Reply