To znowu ja. Jak widzicie raczej wolno przechodze te gierkę ale cóz...praca, rodzina i takie tam

Mam jedno pytanie. Jestem w trakcie przechodzenia po raz pierwszy tej misji.
Arabusy zgłaszają się do mnie z propozycją że zachowaja neutralność za jakąs tam liczbe skrzynek i syberytu albo przyłączą się do mnie za odpowiednio większą liczbe skrzynek i - tu dokładnie pamiętam - 200 syberytu. Problem w tym, że chociaż od poczatku stawiam kopalnie tego surowca to razem z posiłkami od Powella mam go w tym momencie gdzieś koło 190. I za żadną cho**rę nie mogę go uzbierać więcej do momentu przybycia arabusów.
Więc co jest z tą opcją przyłączenie się Arabusów do mnie? Tylko taki bajer? Czy ja coś źle robię?
Ostatecznie płace im za neutralność i pojawia się informacja że odkąd mam w swoim oddziale przynajmniej jednego najemnika mogę korzystac z arabskiej technologii... Tylko że w moim oddziale nie mam żadnego najemnika!! Jak sie domyslam poajwił by się gdybym im więcej dał za pomoc w walke z Ruskimi...
Pomoze mi ktoś, wie ktoś o co chodzi?? Jak spowodować by się do mnie przyłączyli i bym mogł skorzystac z ich technologii?
Pozdrawiam