Mod opowiada o młodym chłopcu mający szesnaście lat, ze względu na załamanie się frontów musiał uciekać, podczas ucieczki został postrzelony w nogę, oczekując na pomoc za głazem - stracił przytomność.
Chłopak znalazł się w amerykańskim obozie, wciąż leżał jakby martwy. Po kilku godzinach obudził się samodzielnie, ledwo widząc przyuważył światło zaś po chwili dojrzał osobę z armii amerykańskiej, zadawał kilka a nawet kilkanaście pytań, język nikomu nie był znajomy, tutejsze matki uważały go za odmieńca, zaś wojsko za wrogiego.
Nadszedł czas, pewien żołnierz nie wytrzymał nerwowo i próbował zabić chłopca, powstrzymano go od tego czynu, dzieciak był pod opieką wojska.
Po kilku latach, mając dwadzieścia jeden lat, chłopiec poznał język, biegle nauczył się strzelać z broni jak i także wykorzystywać ją z rozwagą, stał się jednym z żołnierzy, do tego czasu nikt nie wie skąd pochodzi, wiadomo im tylko jedno, zwie się Isaiah Campbell.
-----------------------------------------------------------
//Co do tematu nie wiedziałem gdzie coś takiego umieścić, postanowiłem tutaj.
// temat pasuje bardziej do działu Modding & Patches - Gothuk
//Jestem zupełnie 'nowy' w tworzeniu jakichkolwiek modów, ale dzięki temu nie mam zamiaru tworzyć byle czego, wziąć się za coś poważnego jak i wiarygodnego.
//Przewiduję jakieś beta testy a nawet pytania z mojej strony w odpowiednim dziale, pożyjemy, zobaczymy.
//Jeśli macie jakieś pytania odnośnie tego projektu, czy czegokolwiek, pytajcie śmiało.