Jak wzmocnić Arabów ?

Wszystko o modach, patchach i błędach w OW oraz ogólnym programowaniu.
Ghost
Soldier level 5
Soldier level 5

Jak wzmocnić Arabów ?

Post by Ghost »

Myślę, że urzytkownicy own również przyłączą się do debaty na ten temat. Znajduje sie on na stronie AOW :

http://www.akademiaow.pl/forum/viewthre ... #post_2792

Wypowiadajcie się !
Lesio
Community Veteran
Community Veteran

Re: Jak wzmocnić Arabów ?

Post by Lesio »

Temat stary jak swiat. Byl balance mod, ktory mial to na celu i jak sie okazalo byl niewypalem, jak dla mnie tematu nie ma bo grzebanie w dmg i defie jednostek jest bezsensu. Przy balance modzie mogles ro***bac 10 hg 15 ludzmi spokojnie...
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...
Ghost
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Ghost »

Nie chodzi nam o zbalansowaniu defa i ataku aut itd... chcemy wprowadzic cos nowego. Lol ?
Lesio
Community Veteran
Community Veteran

Post by Lesio »

Wszystko fajnie tylko czy narysujesz nowe tekstury do pojazdow i broni? Chociaz z tego co mi mowil got takowe bronie niby sa w owp1, jezeli ktos by je znalazl i znalazl by sposob dodania ich do gry to czemu nie ^^

Ps. Wg mnie mozna dac arabskim wyrzutnia rakiet troche wiekszy zasieg jestem pewien, ze to ich wzmocni w grze.
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...
Backero
Community Veteran
Community Veteran

Post by Backero »

W data1.owp znajduje sie zaledwie kilka grafik niewykorzystanych przez tworcow. Ja znalazlem tam dobudowke radiowa do fabryki (dla kazdego narodu oddzielne) i ruski radar. Wiecej nie pamietam, ale na pewno sie tam cos jeszcze znajdzie. Jezeli chodzi o grafike, to lepiej nie robic jej od zera, tylko bazowac na gotowej (bron z beha, innego narodu + zmiana kolorystyki i korekta). Jezeli chodzi o zbalansowanie Arabow, to ja wypowiedzialem sie juz o tym na forum AOW.
Woozi
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Woozi »

ja bym proponował dodać ciężkie podwozie dla arabów. Ktoś mi zapoda teksturkę ciężkiego ruskiego podwozia i gąsienicowego to mogę je przerobić żeby wyglądały po arabsku ;d
Można też dodać hg np amerykańskie, też mogę przerobić teksturę.
Poza tym można wyłączyc zapotrzebowanie na małpę przy produkcji pojazdów małpowych to by był praktycznie komp ;)
"Nie wierzcie ludziom, którzy nie piją! Abstynenci nie piją, bo się boją, że po pijaku powiedzą o sobie coś, czego inni mają nie wiedzieć."

Józef Stalin

Nitek wrote:Z Woozim lepiej uważaj - jest jak bazyliszek: spojrzysz mu prosto w oczy i dostaniesz z glana w twarz :(
Nitek
Community Veteran
Community Veteran

Post by Nitek »

Woozi wrote:ja bym proponował dodać ciężkie podwozie dla arabów. Ktoś mi zapoda teksturkę ciężkiego ruskiego podwozia i gąsienicowego to mogę je przerobić żeby wyglądały po arabsku ;d
Można też dodać hg np amerykańskie, też mogę przerobić teksturę.
Poza tym można wyłączyc zapotrzebowanie na małpę przy produkcji pojazdów małpowych to by był praktycznie komp ;)
Może od razu zrób beha i spowy dla arabów? ;o
Ghost
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Ghost »

:!: Prosze o wypowiadanie sie na AOW :!:
Lesio
Community Veteran
Community Veteran

Post by Lesio »

Po co na aow, wg mnie lepiej tutaj ze wzgledu ze jest to oficjalne polskiego forum.

// no i racja. AOW jest serwisem informacyjnym ew takim, który organizuje turnieje, ewenty, uczy etc. Na OWN sa przegłosowywane sztandarowe zmiany i ustawy na scenie.
Image
Image
Woozi
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Woozi »

Nitek wrote: Może od razu zrób beha i spowy dla arabów? ;o
tak może jeszcze przyspieszacz czasu lol
@ghost: nie przepadam za aow i mistrzem robiącym bombę w 8 min ;)
"Nie wierzcie ludziom, którzy nie piją! Abstynenci nie piją, bo się boją, że po pijaku powiedzą o sobie coś, czego inni mają nie wiedzieć."

Józef Stalin

Nitek wrote:Z Woozim lepiej uważaj - jest jak bazyliszek: spojrzysz mu prosto w oczy i dostaniesz z glana w twarz :(
Xero Rozbójca
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Xero Rozbójca »

Co do radaru ruskich, to widziałem go w "pomocy" w grze xD Można by dodać ;>
Przyspieszacz czasu lol też by się przydał :DD(Dla arabów oczywiście ^^)
Wzmocnić arabów można np. buldożerem albo minami na syberyt :]
"Osoby, stawiające więcej niż trzy znaki interpunkcyjne obok siebie, mają problemy ze zdrowiem psychicznym."

Image
Ghost
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Ghost »

Xero Rozbójca wrote: Wzmocnić arabów można np. buldożerem albo minami na syberyt :]
Wyobrażasz sobie buldorzer na arabskim podwoziu ? Bo ja nie.
Miny na syeryt - z tego co wiem, to syberyt jets minerałem silnie promienującym i w reakcji z tlenem(?) wytwarza ogromne ciepło <- czy ja tam gdzieś wymieniłem "łatwopalne, bądź wybuchowe" ??? Nie.
Xero, pisz sensowiej, ja do tego temtu podchodze poważniej, bo to może drastycznie zmienić system rozgrywki...

Edit
Przyspieszacz czasu lol też by się przydał D(Dla arabów oczywiście ^^)
Skoro jest spowalniacz, nie sądzisz ze dodanie "przyśpieszacza" jest idiotyczne ?...
Woozi
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Woozi »

hmm myślę że przyśpieszacz czasu nie powinien działać na zasadzie spowalniacza tylko powinien przyspieszać jednostki sojusznicze lol

Józef Stalin

Xero Rozbójca
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Xero Rozbójca »

Ghost wrote:
Wyobrażasz sobie buldorzer na arabskim podwoziu ? Bo ja nie.
Xero, pisz sensowiej, ja do tego temtu podchodze poważniej, bo to może drastycznie zmienić system rozgrywki...
lol, niby dlaczego piszę bezsensownie? ^^ Na throwbacku jest buldożer na półgąsienicach, i nawet ładnie się prezentuje.
Ghost wrote:Miny na syeryt - z tego co wiem, to syberyt jets minerałem silnie promienującym i w reakcji z tlenem(?) wytwarza ogromne ciepło <- czy ja tam gdzieś wymieniłem "łatwopalne, bądź wybuchowe" ??? Nie.
A czy ja napisałem, że miny mają wybuchać?:D Miny na syberyt działałyby na zasadzie wytworzenia małego pola promieniowania(miny raczej przeciw piechocie) albo mała animacja wybuchu syberytówki xD
"Osoby, stawiające więcej niż trzy znaki interpunkcyjne obok siebie, mają problemy ze zdrowiem psychicznym."

Image
Ghost
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by Ghost »

Code: Select all

Miny na syberyt działałyby na zasadzie wytworzenia małego pola promieniowania(miny raczej przeciw piechocie) albo mała animacja wybuchu syberytówki xD
Nie przejdzie, ponieważ na SW była by to zbyt wielka przewaga... podchodzisz jednym żołnieżem pod linię koszar albo za, podkładasz i rusek musi sie ewakuowac. Masz prosta droga do podestu....
Natomiast na innych zasadach nie było by to używane... Poza tym, nie wiem czy to jest w ogóle wykonywalne, ale jak sie spodoba to sie spytam Backera.
Post Reply