Można to zmienić. Balance Mod był niewypałem, to fakt. Ale miał on na celu m.in. ulepszenie arabów, aby byli bardziej grywalni. Trzeba zmienić kilka aspektów gry, aby noobski rush nie psuł rozgrywek normalnych graczy. Wystarczy spojrzeć: GD na wojnie z CoB w walce na zasadach CW - rush. Ostatnio grałem 1vs1 z jakimś noobkiem Omegą i miałem skrzynek tylko na 2 HG + zbrojownie, a ten zrashował mnie 4 HG ręcznymi i wszystkimi ludźmi. Gdybym miał 4 HG obroniłbym się, ale ta gra nie rozdaje po równo. Tak samo jest z mechanikami. Grałem raz z Antoniem AM vs. AM i ja miałem 5 mechów do expienia, a Antonio nie miał żadnego. w 30. minucie miałem już 3x8 mechów. Przed czymś takim nie da się obronić komputerowymi HG. Jestem pewny, że przy najbliższej walce CB 2vs2 w wojnie GA vs Legion ze strony tego drugiego noob klanu będzie hard rush.
Trzeba wprowadzić zmiany.
Jeżeli jest ktoś chętny do współpracy nad Balance Modem v.2 lub jeżeli masz jakieś ciekawe propozycje dot. zmian w grze - pisz tutaj. Wszystko postaram się rozpatrzyć. Niektórzy myślą, że to się nie uda. Lecz powiadam Wam - żeby coś wyszło, trzeba próbować. Amen.