Witam, od razu powiem że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o modding Postanowiłem jednak się tym pobawić więc, exportowałem mapę z kampani (w tym przypadku 15 misja rosyjska) i wszystko fajnie do czasu kiedy klikam ''go to game mode'' w tym momencie pojawia mi się błąd http://www.imageshack.com/photo/my-imag ... eenqk.png/
i editor się zawiesza.
Wiem że jest tu wielu speców więc prosze o pomoc
Raczej musiałeś coś zrobić oprócz wyeksportowania, więc pytanie brzmi co. Szczególnie, że w tej misji nie ma "RevealFogArea" - więc zapewne dodawałeś taki kod i coś z nim popsułeś. Musisz więc wkleić kod. I ewentualnie jak dokładnie eksportowałeś mapę i jakie pliki zostawiłeś.
Jeszcze nie pisałem żadnych kodów, narazie chciałem sprawdzić jak to będzie wyglądać.
Pliki które zostawiłem to :
colors
description
map.bin
map
nodes.bin
sources - tutaj zostawilem tylko 2 linijki SOURCE_CODES
END_OF_SOURCE_CODES
Mapy exportowałem przez ParkView pózniej usuwałem to co czytałem że trzeba
No to brakuje code.bin i main.src.
Potem wchodzisz do edytora, w sail editor i usuwasz wszystkie moduły, nastepnie tworzysz nowy modul o nazwie main, wpisujesz:
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Generalnie to może być wszystko. Tak już namieszałeś ze wcześniejszymi, że nie wykluczone, że coś tam się po drodze z samą mapą skiepściło. Zacznij od czystego. Spróbuj jeszcze raz od nowa eksportować mapę.
Ewentualnie, jeśli masz jakiś koda poza tym co Serpent dał, to możesz go wrzucić tutaj.
Przecież uruchamianie 15 misji z pozycji edytora jest bezsensu bo nie wczyta mu jednostek które mają być eksportowanę. Jedynie odpalenie 1 misji ma sens w edytorze ;p. W Map Preferences usuń wszystkie powiązane pliki i oznacz jaka to misja z której kampani ;p Usuń wszystkie areny i jednostki
Night wrote:Przecież on próbuje wyeksportować 15 mape, a nie ją uruchamiać w edytorze!
"kiedy klikam ''go to game mode'' w tym momencie pojawia mi się błąd "
Czytaj ze zrozumieniem on już ją wyeksportował
-_-" Właśnie! Zastosuj się do swojego polecenia. Chyba "go to mode on" używa się, aby sprawdzić czy działa? Wyeksportował i sprawdza czy jest ok... no i właśnie nie jest ok, więc "próbuje wyeksportować 15 mape, a nie ją uruchamiać w edytorze"
Jeśli nie zmieniasz wielkości mapy to nie masz po co używać programu graficznego. Robisz jakiś błąd przy exportowaniu. Wrzuć to co zrobiłeś gdzieś i daj linka, uruchomię u siebie i zobacze co jest źle.