zoNE wrote: ↑Fri May 14, 2021 3:53 pm
Jeżeli śledzisz nasz portal z uwagą, to wiesz, że akurat wskazane przez Ciebie pytania mają wiele wspólnego z OW i są interesującą ciekawostką, o której mało kto swego czasu wiedział w innych społecznościach.
Jestem w stanie zrozumieć, że może mieć to coś wspólnego z OW. Jednak to oznacza, że dla dużej części osób test przestaje być ciekawy kiedy zadawane pytania mogą w ich oczach nie mieć wspólnego mianownika z grą. Może warto dać jakiś podział na poziomy trudności? Co z osobami, które trafiłyby na quiz przypadkiem? Osoby, które wracają po latach? Wynik powyżej 15stu punktów to po prostu zwykłe szczęście w wypadku takich ludzi.
zoNE wrote: ↑Fri May 14, 2021 3:53 pm
a omawiana ciekawostka o aktorach z danego kraju, była bardzo często wskazywaną, jako dobrze świadcząca o obsadzie samej gry.
To ja Ci dam quiz o filmie X. Następnie dam pytanie: "Z jakiego innego filmu jest znany aktor Y występujący w filmie X?"
Pytanie to będzie na temat filmu,
a nie na temat aktora ponieważ świadczy o tym, że zatrudniono do filmu profesjonalnych aktorów, a nie stażystów.
BTW. Zajrzałem na angielską wersję quizu. Pomijając, że pytanie są takie same (jak biedni obcokrajowcy mają wiedzieć kiedy pojawiło się OW w jakimś czasopiśmie z grami?) to wyłapałem tam parę błędów.
KLIK