Oficjalna Kampania Arabska
Moderátor: Newswriters
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oficjalna Kampania Arabska
1. Oryginalne misje kampanii OW nie trzymają się wzajemnej chronologii - widać to na przykładzie misji AM i RU.
2. Rozważamy dodanie innego rosyjskiego dowódcy, lecz z Jashinem można wykombinować kilka ciekawych opcji: np jeśli nie zabije się go w misji 8, Rosjanie w misji 11 będą silniejsi.
3. Co do samej fabuły - źle ją zrozumiałeś. Misja dzieliła się będzie na 2 fazy - w pierwszej nie możemy dopuścić by Ruscy przeszkodzili w programie Genshera (Amerykanie nie mogą wiedzieć o obecności Heike), w drugiej zaś mamy unicestwić amerykański program badawczy (ruscy dalej nacierają).
4. Odzyskanie hasła trwa niecałą minutę; przetłumaczenie wypowiedzi - trochę więcej. Znasz więc chyba moją odpowiedź?
2. Rozważamy dodanie innego rosyjskiego dowódcy, lecz z Jashinem można wykombinować kilka ciekawych opcji: np jeśli nie zabije się go w misji 8, Rosjanie w misji 11 będą silniejsi.
3. Co do samej fabuły - źle ją zrozumiałeś. Misja dzieliła się będzie na 2 fazy - w pierwszej nie możemy dopuścić by Ruscy przeszkodzili w programie Genshera (Amerykanie nie mogą wiedzieć o obecności Heike), w drugiej zaś mamy unicestwić amerykański program badawczy (ruscy dalej nacierają).
4. Odzyskanie hasła trwa niecałą minutę; przetłumaczenie wypowiedzi - trochę więcej. Znasz więc chyba moją odpowiedź?
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- Nitek
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Wiem tylko jak wygląda fabuła do połowy 5. misji, ale jednak dorzucę swoje 3 grosze.
1. Jaszin, jako marszałek cały czas siedzi na du**e w bazie Trockiego. Tak samo jak Płatonow w bazie Bluekhera. Można wykorzystać Morozowa, bo nie wiadomo co się tak naprawdę z nim stało. Wg twórców pewnie zginął przy oblężeniu Lenina i a) zapomnieli o nim b) film po 7. misji ruskich ma podbudować morale i podkreśla dobre wydarzenia u ruskich i dlatego nie wspominają o śmierci tak ważnej osoby. W kampanii amerykańskiej nawet nie ma najmniejszej wzmianki o Jaszinie, więc śmierć podczas oblężenia Lenina lub w innym ataku na arabów ma sens. Trzeba to jednak sprytnie wpleść w fabułę.
2. Fakt, że z czasem występowania, postaciami etc. w kampaniach jest różnie, ale kolejność występowania sytuacji jest afaik zachowana.
3. Kontrolowanie Genshera (nawet tymczasowe) imho bardzo nie pasuje do kampanii. W oryginale nigdy nie kierowaliśmy takimi postaciami jak Płatonow, Yashin, Powell, Harisson lub nawet Kurinem (ru3 - baza Kirow) czy Popowem. Dlaczego ma się to zmieniać? Tak samo kontrola nad jakimkolwiek szejkiem (poza Omarem jeżeli McBenn zdecyduje się na koniec taki jak był w am15) jest niepotrzebna.
Później napiszę ścianę tekstu na OWS.
1. Jaszin, jako marszałek cały czas siedzi na du**e w bazie Trockiego. Tak samo jak Płatonow w bazie Bluekhera. Można wykorzystać Morozowa, bo nie wiadomo co się tak naprawdę z nim stało. Wg twórców pewnie zginął przy oblężeniu Lenina i a) zapomnieli o nim b) film po 7. misji ruskich ma podbudować morale i podkreśla dobre wydarzenia u ruskich i dlatego nie wspominają o śmierci tak ważnej osoby. W kampanii amerykańskiej nawet nie ma najmniejszej wzmianki o Jaszinie, więc śmierć podczas oblężenia Lenina lub w innym ataku na arabów ma sens. Trzeba to jednak sprytnie wpleść w fabułę.
2. Fakt, że z czasem występowania, postaciami etc. w kampaniach jest różnie, ale kolejność występowania sytuacji jest afaik zachowana.
3. Kontrolowanie Genshera (nawet tymczasowe) imho bardzo nie pasuje do kampanii. W oryginale nigdy nie kierowaliśmy takimi postaciami jak Płatonow, Yashin, Powell, Harisson lub nawet Kurinem (ru3 - baza Kirow) czy Popowem. Dlaczego ma się to zmieniać? Tak samo kontrola nad jakimkolwiek szejkiem (poza Omarem jeżeli McBenn zdecyduje się na koniec taki jak był w am15) jest niepotrzebna.
Później napiszę ścianę tekstu na OWS.
- YuriStriatov
- Site Administrator
- Kontaktovat uživatele:
A Jaszin nie zginal przypadkiem podczas oblezenia Bety? W tej misji Rosyjskiej gdzie trzeba bylo wykosic drzewa, po czym Jaszin poprowadzil szarze i przerzedzil pol wlasnego wojska. Przepisac jego smierc niby mozna bo kampanie sie z soba nie zgadzaja pod tym wzgledem czasami (najlepszy przyklad Tim Gladstone), no ale...
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Kampanie nie muszą się zgadzać. Przypomnę, że w kampanii Am i Ru Arabowie odnoszą (mimo początkowego sukcesu), szereg porażek. Natomiast w tej kampanii, mimo nieudanej obrony Kabulu - Arabowie wyjdą na prostą - przedsięwzięcia gracza dają rezultaty.
Pod Betą padł Jaszin, Titov, Sevi Gorki i jakiś tam inny dowódca.
Pod Betą padł Jaszin, Titov, Sevi Gorki i jakiś tam inny dowódca.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
Mam problem , nie mogę tego moda zainstalować , jest sam folder Ar. i nie wiem gdzie go wkleić do mods czy do głównego folderu gry , mod nie posiada nawet plik "ini".

Jak to nie umiesz zainstalowac? A jak grales przed tem tego Moda? Pisales Posty o Problemach w Misjach. Daj do Folderu Mods. Plik .ini sam sobie zrob.Creative píše:Mam problem , nie mogę tego moda zainstalować , jest sam folder Ar. i nie wiem gdzie go wkleić do mods czy do głównego folderu gry , mod nie posiada nawet plik "ini".
EDIT: Lol, to nie byles ty, sry. Ale macie ten sam ryj.
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Czytanie ze zrozumieniem tematu, gdzie zamieszczono link do pobrania bety moda...
Tylko z tego linku można pobrać i z tego pobrałem i mówiłem o problemie jak pisałem post wcześniej.
https://bitbucket.org/Radzio/arabiancampaign/downloads
https://bitbucket.org/Radzio/arabiancampaign/downloads

- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Czy Ci człowieku trzeba wszystko pod nos podłożyć?
http://forum.stucuk.net/viewtopic.php?f=95&t=2225
Ps. to pytanie retoryczne; odpowiedź na nie będzie nagrodzona warnem.
http://forum.stucuk.net/viewtopic.php?f=95&t=2225
McBenn píše: Installation guide
Click on the link and download the archive in the desired format.
Create a new mod using ow_editor.exe and copy paste the downloaded content into the mod folder ( %OW Directory%\mods\%modName% ).
Launch the mod using ModLauncher.exe or from within the game.
Ps. to pytanie retoryczne; odpowiedź na nie będzie nagrodzona warnem.
- pijanymis
- Soldier level 6
- Kontaktovat uživatele:
Zapominałeś mu na język Polski przetłumaczyć:P
A tak ogólnie się zapytam czy jest jakaś nieoficjalna bądź przybliżona data ukończenia prac nad modem.Nie chodzi mi o konkretną datę bo wiem że same poprawki mogą trwać tygodniami ale mniej więcej czy do końca października się ukaże ??
A tak ogólnie się zapytam czy jest jakaś nieoficjalna bądź przybliżona data ukończenia prac nad modem.Nie chodzi mi o konkretną datę bo wiem że same poprawki mogą trwać tygodniami ale mniej więcej czy do końca października się ukaże ??
Up
Co się głupio pytasz ? Kampania powstaje od paru lat, dopiero od jakiegos czasu prace poszly do przodu. Mozesz sam wykalkulowac, jezeli od niedawna jest tworzona 11 misja (zaokrągle ze tworzona jest od ok 3 tygodni) to zakladam ze kolejne tez beda po ok 3 tygodnie tworzone (optymistyczna wersja). A co ma sie stac w październiku ? Kampania bedzie kiedy skończą.
Co się głupio pytasz ? Kampania powstaje od paru lat, dopiero od jakiegos czasu prace poszly do przodu. Mozesz sam wykalkulowac, jezeli od niedawna jest tworzona 11 misja (zaokrągle ze tworzona jest od ok 3 tygodni) to zakladam ze kolejne tez beda po ok 3 tygodnie tworzone (optymistyczna wersja). A co ma sie stac w październiku ? Kampania bedzie kiedy skończą.
- Serpent
- Soldier level 10
- Kontaktovat uživatele:
Jedna misja tworzona jest półtora miesiąca + czas na poprawki.Ayman píše:Up
Kampania na pewno nie zostanie ukończona do końca roku.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
No to jeszcze lepiej. Tak strzeliłem z tymi 3ma tygodniami taka wersja optymistyczna jak to napisałem. Nie za duzo osob pracuje nad nią więc nikt nie powinien wymagac przyspieszenia prac czy cokolwiek.Serpent píše:Jedna misja tworzona jest półtora miesiąca + czas na poprawki.
Może ktoś wrzucić plik "ini" tego moda ? Bo jak zrobię plik "ini" biorę tego moda i mam kampanie AR i AM i tego moda nie ma , tylko oryginalne kampanie.