Mam najnowszą wersję, czyli 2.053 czy jakoś tak.
Postaram się zrobić screeny, albo nagrać jakoś.
To ten brak zróżnicowania poziomu to jakby nie patrzeć kolejny minus

Ale ogólnie mod na bardzo duży plus, choć jak pisałem mi osobiście brakuje modów bardziej w klimacie Original War, najlepiej rozszerzających fabułę, a konkretnie kampanię amerykańską.
W samym modzie też jak na razie (do 5 misji) brakuje mi chociaż jednej klasycznej misji będącej wręcz esencją OW, czyli udaj się gdzieś, załóż bazę, przetrwaj ataki, rozwijaj technologie, przypuść kontratak i zniszczy bazę wroga.
Te screeny spróbubuję zrobić po pracy.
A propos 4 misji, za pierwszym razem Baggins też po oddaniu strzału w głowę padł zanim doszedł do koszar

Ale w tej kwestii jest wybór tego co chce się zrobić, ze Staszkiem gorzej... Staszek na 4 próby dwa razy padł i dwa razy przeżył z żółtym paskiem.
A tak w ogóle to założenie było takie, że obydwoje mieli mieć pasek na żółto?
Przyznam, że jest to bardzo ciężkie.
Aby zniszczyć oba posterunki, to trzeba było sporo wozem rakietowym na oślep strzelać do czołgów i ludzi (żółty pasek kierowcy robi swoje i można szybko... wypaść)
Dodatkowo, gdybym Staszkiem nie zniszczył oprócz posterunków kilku wieżyczek w głównej bazie (jazda, oddanie strzału i ucieczka przed rakietą i tak w kółko xD), to Bagginsem nie miałbym żadnych szans w koszarach (próbowałem).
I jeszcze taka uwaga, choć ja osobiście lubię misje gdzie ma się mało osób (najlepiej początkowo, a potem niech się pojawiają jakieś posiłki/zrzuty), to jednak w pojedynkę w stylu komandosa i bez możliwości uleczenia się, to przesada

Misja (4) siłą rzeczy trwa długo, podczas gdy powinna to być szybka akcja. Przecież normalnie ruscy wezwali by jakieś posiłki. Do tego np nikt nie naprawia wieżyczek. Wiadomo, że wtedy byłoby to już nie do przejścia.
Natomiast mnie osobiście drażni w większości misji kompletny brak możliwości budowy czegokolwiek.
OW to OW i powinno być tak, że jeśli tylko mam ochotę, to mogę w czasie ataku nawet skład wybudować w środku bazy wroga.
Co do misji 5 (postaram się zrobić nagranie), pomijając ten skrypt w czasie którego nie można nic zrobić, to trochę nie rozumiem idei. Mamy zając magazyn na północy i od razu następuje atak. Wieżyczki północne (a tam się duża część wojsk pojawia) pozbawione są zasilania.
I wg mnie zgodnie z duchem OW powinienem mieć wybór. Przed atakiem na magazyn mógłbym wybudować własny skład, zebrać jakieś skrzynki (albo przejąć fabrykę i rozebrać ze dwa pojazdy) i wybudować elektrownię.
Albo gdyby do ataku było chociaż 10 sekund, albo po prostu była zachowana kontrola, to po przejęciu magazynu mógłbym szybko przejąć elektrownie ruskie i do ruskiego magazynu podpiąć wieżyczki.
Mimo to ciekaw jestem kolejnych misji, bo fabułą super, aczkolwiek czuję się jakbym nie grał w OW, tylko np Komandosów na bazie silnika OW.
Takie moje odczucie, że jak ktoś po tylu latach gra w OW, to z uwagi na specyficzny klimat tej gry i możliwości.
Jakbym chciał zagrać w Komandosów, to bym zagrał w Komandosów

Fabuła, choć bardzo ciekawa, to gdyby nie dotyczyła kontynuacji historii OW, tylko czegoś zupełnie innego, to by mi się nie chciało grać wiedząc np. że nie będzie ani jednej "klasycznej" misii w stylu OW.
Nie wiem czy kojarzysz Gothic, którego uwielbiam za fantastyczny klimat części 1 i 2 (3 też się jesscze broni). Czuję się trochę tak, jak przy grze w Arcanię (Gothic 4). Niby to dalej fabuła gothica, niby ciekawa historia, a jednak zupełnie inna gra, która gdyby się zupełnie inaczej nazywała i nie podszywała się pod Gothica, to byłaby całkiem fajna. A tak to jest rozczarowanie z uwagi na oczekiwania.
Dobra, kończę ten słowotok, bo jak ja się rozgadam/rozpiszę to nie ma końca
P.S. Sądząc po zaawansowaniu moda, musisz się bardzo dobrze znać na modowaniu. Jeżeli to byłby dla Ciebie pikuś, to błagam, zrób coś w stylu klasycznego skirmisha hehe

zarówno do singla, jak i do coop (2 graczy w sojuszu, najlepiej do wyboru, lub US, kontra komputerowi. Najlepiej na mapach nr 15.
Marzy mi się taki scenariusz. Ja gram bazą Powella, kumpel McMillana, albo na odwrót.
Najlepiej by jeszcze było, jakby pewne technologie się odblokowywały dopiero po czasie.
Np. od 20:00 rozbudowa warsztatu w fabrykę oraz lab. bronii.
Od 30:00 laboratorium optyczne i np wykrywanie syberytu. 35:00 kopalnia syberytu oraz lab komputerowe i rozbudowa zbrojowni. 40:00 rozbudowa składu i lab. syberytowe. Do tego świetny pomysł chyba z SoS, że najpierw trzeba rozwinięcia technologii badać.
Chyba nigdy nie doczekam takiego modu, o ile sam się nie nauczę modować xD
Szkoda, że nie powstał jakiś wspólny projekt iluś moderów, w stylu skirmish/coop gdzie każdy kto ma ochotę robiłby mapy z botem do tego konkretnego moda.
Aaa. Przy tym fajnie by było, gdyby taki mod nie dodawał nowych pojazdów, budynków, technologii czy coś zmieniał (po za tą koniecznością badania najpierw rozwinięć). Po prostu klasyczne OW (za co kolejny duży plus dla Twojego moda).