Ostatnia Defensywa BETA 1.0 - by Blashix

Tematy zbędne, ale zbyt dobre by je usunąć znajdują się tutaj.

Modyfikacja będzie:

Dobra
9
69%
Średnia
3
23%
Słaba
1
8%

Всего голосов: 13

Blashix
Community Veteran
Community Veteran

Ostatnia Defensywa BETA 1.0 - by Blashix

Сообщение Blashix »

Original War - Ostatnia Defensywa (Last Defensive)

Moja pierwsza modyfikacja do original war. Jest to BETA, nie zawiera kilka misji, itd. Jeśli znajdziecie jakieś błędy to proszę o wypisanie ich tutaj a w pełnej wersji 1.0 będzie błąd poprawiony.

Trochę informacji:
Amerykańskie dowództwo dowiaduje się że rosjanie znaleźli drugiego EON'a. W obawach o grupy wysłanych ludzi, generał podejmuje wysłać dodatkowy oddział naukowców i dobrze wyszkolonych żołnierzy. Oddziałem żołnierzy dowodzi Porucznik Edd Davids, to on jest głównym bohaterem. Ma tylko jeden wyraźny rozkaz - dotrzeć do głównej amerykańskiej bazy Alfa i wspomóc w obronie.

Oficjalna strona w budowie.

Link do modyfikacji:
http://www.speedyshare.com/229829678.html
http://rapidshare.com/files/52011336/ow ... a.exe.html

UWAGA!
Jeżeli jakiś błąd został już opisany, to nie pisz o nim drugi raz. Wystarczy że raz napiszesz, a każdy przeczyta. Dziękuję za uwagę, lolz.
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran
Контактная информация:

Co do BETY xD

Сообщение Michaeilo »

Mod fajnie się zaczyna (właśnie gram). :lol: Ciekawa fabuła. Tylko w pierwszej misji zrób coś takiego, żeby było ''Szybkie wznowienie'', bo jak mnie ruscy zabili to od nowa trzeba filmik oglądać xD. A i jedno pytanie jak zrobiłeś coś takiego żeby była instalka?

MOD BARDZO FAJNY xD :lol:
Anarchy
Site Moderator
Chad

Сообщение Anarchy »

On ma racje. Przecież to taka krótka komenda a tak pomocna...

Код: Выделить всё

SaveForQuickRestart;
- To ona^^

A co do fabuły. Ciekawa. Nie długo powiem więcej, ale najpierw muszę sam przejść:)

A oto co zapowiadałem:) Czyli powiem wszystkie zastrzeżenie co do moda:)

Ale najpierw, pytanie. Skąd wziąłeś takie ładne tekstury?

W 2 misji, Rosjanie pojawiali się pod samą obroną. Ciekawe bo nie widziałem w bazie teleportera, więc to średnio realistyczne było...

W 3 misji(tym filmiku, bo misji chyba nie ma) Domyślam się że żołnierze tam leża. No a ja miałem snajperów. Wleźli do środka bazy i przysłuchiwali się rozmowie:)

Na razie to wszystko. CDN^^
Последний раз редактировалось Anarchy Ср авг 29, 2007 3:49 pm, всего редактировалось 2 раза.
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Re: Co do BETY xD

Сообщение Radzio »

Michaeilo писал(а):A i jedno pytanie jak zrobiłeś coś takiego żeby była instalka?
Ja tam uzywam NSIS'a :P
grabie_kokos
Soldier level 0
Soldier level 0

Сообщение grabie_kokos »

witam, wiec w 3 misji, piekny filmik, ogladam arabska baze, wrcaam zdaje raport, posilki przybywaja, podchodza do mnie i stoja, filmik trwa nadal, dosc powazny blad trzeba recznie OW wylaczyc i wczytac misje od nowa
Blashix
Community Veteran
Community Veteran

:P

Сообщение Blashix »

Anarchy tekstury robię ręcznie w photoshopie.
NNPlaya ---> To walnąłbyś kiedyś jakiegoś tutka o tym dla początkujących. :twisted:
[ Dodano: Sro Sie 29, 2007 4:37 pm ]
Nie widzę problemu, mogę napisać 8) ale narazie czasu nie mam.
NNPlaya ---> Bardzo chętnie zaczekam 8)
Последний раз редактировалось Blashix Вс сен 02, 2007 9:32 pm, всего редактировалось 2 раза.
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Anarchy
Site Moderator
Chad

Сообщение Anarchy »

Nie rozumiem czemu robicie w pliku TxtXX, coś takiego:

# identyfikatormisji

Add Main jakiscel
- Uciekaj północny-zachód.
#

# nastepnyidetifikatormisji

Add Alternative XXX
- Zniszcz bazę wroga.

#

zamiast:

# identyfikatormisji

Add Main jakiscel
- Uciekaj północny-zachód.

Add Alternative XXX
- Zniszcz bazę wroga.

#
1 kod daje efekt, taki że pojawia się cel misji, naciskamy ok, i znowu cel misji. Natomiast 2 kod daje efekt taki że obydwa cele pojawiają sie na raz.

Taka małą pomoc
:P

CDN^^
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Сообщение Radzio »

Hehe, sam chcialem to napisac. xD
Eddy
Soldier level 3
Soldier level 3

Сообщение Eddy »

nie jest to ważne ale po co w misji z bazą Mikko laboratorium do syberytu przecież go tam nie ma :wink:
Blashix
Community Veteran
Community Veteran

Сообщение Blashix »

Eddy писал(а):nie jest to ważne ale po co w misji z bazą Mikko laboratorium do syberytu przecież go tam nie ma :wink:
Amerykańska kopalnia dostarcza surowce, bazie głównej Alfa, to właśnie tam składują syberyt, Dowodzący z Alfy nie chciał jednak ryzykować i wysłał część syberytu do mikko na badania, testy. Laboratorium w którym prowadzono badania jeszcze istnieje po tych badaniach.

I dlatego jest 8)
--> 02.12.2008 PC <--

Odyseusz
Community Veteran
Community Veteran

Сообщение Odyseusz »

No, no Blashix. Mod robi pozytywne wrażenie, dosyć ciekawa fabuła, świetne mapy (jakie za****ste tekstury! xD Też takie chce), no ale jest też trochę błędów, wspomniane pojawianie się z nikąd ruskich pod samą bazą Mikko, takie same staty żołnierzy którzy dołączają do Davids'a w pierwszej misji, trochę drentwe dialogi i kilka innych potknięć napisanych wcześniej. Tak czy siak gra się cakiem przyjemnie, oby tak dalej ;) Ja też czekam na poradnik do robienia tekstur :D
hydro
Community Veteran
Community Veteran

Сообщение hydro »

Podczas obrony bazy mikko, widac jak hg sie zacinaja i stoja w miejscu przed wzgorzem, a i w nastepnej misji jednostki stoja w miejscu i nie da sie rozpoczac
Последний раз редактировалось hydro Чт авг 30, 2007 11:26 am, всего редактировалось 1 раз.
Anarchy
Site Moderator
Chad

Сообщение Anarchy »

A i dałeś w drugiej misji IsDying czy jakoś tak. Daje to efekt że jak postać się przewraca to przegrywasz misję. A zamień to na taki kod:

every 0$0.1 trigger IsDead(twojapostac) do
begin
wait(0$1);
YouLost('bo_straciles_glowna_postac');
end;
Znajdę jeszcze duuuużo błędów:)
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Сообщение Radzio »

W 1 misji niescislosc fabularna: wyglada na to ze Davids prowadzi z dowodca rozmowe miedzyczasowa (ze wzgledu na to, jaka wiedze posiada dowodca). Dalej w 1 misji: 2 sklady widac dopiero jak Davids przechodzi obok nich (dziwnie to wyglada).
1_cont misja: bez wiekszych problemow, uciazliwe dialogi, ktore wylaczaja interfejs, a nie wstrzymuja uplywu czasu (ruscy mnie tak ubili, palant przy wylaczonym interfejsie nie ustal w miejscu i polazl na nich xD)
2 misja: to samo co 1_cont + to, co zauwazyl Anarchy
Dalej 2 misja: absurdalne istnienie technologii czesciowego ukrycia ktorej nie da sie wykorzystac (aby ja opracowac trzeba opracowac zdalne sterownie), tak samo syberytowy lab, mozliwosc syberytowej rozbudowy i opracowanie 2 technologii syberytowych, choc w bazie nie ma syberytu.
3 misja: BARDZO denerwujace ciagle zmiany mapy, po otrzymaniu posilkow gra sie zatrzymuje (wszyscy stoja w miejscu :/)
Dalej 3 misja: blad fabularno-logiczny, amerykanie stoja tak blisko, ze strasznie chamsko to wyglada, jak arabowie wogole nie czaja ich obecnosci (LOL)
Blashix
Community Veteran
Community Veteran

Сообщение Blashix »

Jaka tam nie ścisłość :P Po prosty szpiedzy u rosjan zlukali EONa (drugiego) bo amerykanie już mają i stąd dowódca wie że rosjanie też mają Eon'a i zapewne wysłali w chu... jednostek :D

Dalej w 1 misji: 2 sklady widac dopiero jak Davids przechodzi obok nich (dziwnie to wyglada). 
Nie rozumiem ?
Последний раз редактировалось Blashix Вс сен 02, 2007 9:33 pm, всего редактировалось 1 раз.
--> 02.12.2008 PC <--

Закрыто