Ostatnia Defensywa BETA 1.0 - by Blashix
Ostatnia Defensywa BETA 1.0 - by Blashix
Original War - Ostatnia Defensywa (Last Defensive)
Moja pierwsza modyfikacja do original war. Jest to BETA, nie zawiera kilka misji, itd. Jeśli znajdziecie jakieś błędy to proszę o wypisanie ich tutaj a w pełnej wersji 1.0 będzie błąd poprawiony.
Trochę informacji:
Amerykańskie dowództwo dowiaduje się że rosjanie znaleźli drugiego EON'a. W obawach o grupy wysłanych ludzi, generał podejmuje wysłać dodatkowy oddział naukowców i dobrze wyszkolonych żołnierzy. Oddziałem żołnierzy dowodzi Porucznik Edd Davids, to on jest głównym bohaterem. Ma tylko jeden wyraźny rozkaz - dotrzeć do głównej amerykańskiej bazy Alfa i wspomóc w obronie.
Oficjalna strona w budowie.
Link do modyfikacji:
http://www.speedyshare.com/229829678.html
http://rapidshare.com/files/52011336/ow ... a.exe.html
UWAGA!
Jeżeli jakiś błąd został już opisany, to nie pisz o nim drugi raz. Wystarczy że raz napiszesz, a każdy przeczyta. Dziękuję za uwagę, lolz.
Moja pierwsza modyfikacja do original war. Jest to BETA, nie zawiera kilka misji, itd. Jeśli znajdziecie jakieś błędy to proszę o wypisanie ich tutaj a w pełnej wersji 1.0 będzie błąd poprawiony.
Trochę informacji:
Amerykańskie dowództwo dowiaduje się że rosjanie znaleźli drugiego EON'a. W obawach o grupy wysłanych ludzi, generał podejmuje wysłać dodatkowy oddział naukowców i dobrze wyszkolonych żołnierzy. Oddziałem żołnierzy dowodzi Porucznik Edd Davids, to on jest głównym bohaterem. Ma tylko jeden wyraźny rozkaz - dotrzeć do głównej amerykańskiej bazy Alfa i wspomóc w obronie.
Oficjalna strona w budowie.
Link do modyfikacji:
http://www.speedyshare.com/229829678.html
http://rapidshare.com/files/52011336/ow ... a.exe.html
UWAGA!
Jeżeli jakiś błąd został już opisany, to nie pisz o nim drugi raz. Wystarczy że raz napiszesz, a każdy przeczyta. Dziękuję za uwagę, lolz.
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black
Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black
-
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Co do BETY xD
Mod fajnie się zaczyna (właśnie gram).
Ciekawa fabuła. Tylko w pierwszej misji zrób coś takiego, żeby było ''Szybkie wznowienie'', bo jak mnie ruscy zabili to od nowa trzeba filmik oglądać xD. A i jedno pytanie jak zrobiłeś coś takiego żeby była instalka?
MOD BARDZO FAJNY xD

MOD BARDZO FAJNY xD

On ma racje. Przecież to taka krótka komenda a tak pomocna...
- To ona^^
A co do fabuły. Ciekawa. Nie długo powiem więcej, ale najpierw muszę sam przejść:)
A oto co zapowiadałem:) Czyli powiem wszystkie zastrzeżenie co do moda:)
Ale najpierw, pytanie. Skąd wziąłeś takie ładne tekstury?
W 2 misji, Rosjanie pojawiali się pod samą obroną. Ciekawe bo nie widziałem w bazie teleportera, więc to średnio realistyczne było...
W 3 misji(tym filmiku, bo misji chyba nie ma) Domyślam się że żołnierze tam leża. No a ja miałem snajperów. Wleźli do środka bazy i przysłuchiwali się rozmowie:)
Na razie to wszystko. CDN^^
Kód: Vybrat vše
SaveForQuickRestart;
A co do fabuły. Ciekawa. Nie długo powiem więcej, ale najpierw muszę sam przejść:)
A oto co zapowiadałem:) Czyli powiem wszystkie zastrzeżenie co do moda:)
Ale najpierw, pytanie. Skąd wziąłeś takie ładne tekstury?
W 2 misji, Rosjanie pojawiali się pod samą obroną. Ciekawe bo nie widziałem w bazie teleportera, więc to średnio realistyczne było...
W 3 misji(tym filmiku, bo misji chyba nie ma) Domyślam się że żołnierze tam leża. No a ja miałem snajperów. Wleźli do środka bazy i przysłuchiwali się rozmowie:)
Na razie to wszystko. CDN^^
Naposledy upravil(a) Anarchy dne stř srp 29, 2007 3:49 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- Site Administrator
Re: Co do BETY xD
Ja tam uzywam NSIS'aMichaeilo píše:A i jedno pytanie jak zrobiłeś coś takiego żeby była instalka?

-
- Soldier level 0
:P
Anarchy tekstury robię ręcznie w photoshopie.
NNPlaya ---> To walnąłbyś kiedyś jakiegoś tutka o tym dla początkujących.
[ Dodano: Sro Sie 29, 2007 4:37 pm ]
Nie widzę problemu, mogę napisać
ale narazie czasu nie mam.
NNPlaya ---> Bardzo chętnie zaczekam
NNPlaya ---> To walnąłbyś kiedyś jakiegoś tutka o tym dla początkujących.

[ Dodano: Sro Sie 29, 2007 4:37 pm ]
Nie widzę problemu, mogę napisać

NNPlaya ---> Bardzo chętnie zaczekam

Naposledy upravil(a) Blashix dne ned zář 02, 2007 9:32 pm, celkem upraveno 2 x.
--> 02.12.2008 PC <--
Nie rozumiem czemu robicie w pliku TxtXX, coś takiego:
zamiast:
1 kod daje efekt, taki że pojawia się cel misji, naciskamy ok, i znowu cel misji. Natomiast 2 kod daje efekt taki że obydwa cele pojawiają sie na raz.
Taka małą pomoc
CDN^^
# identyfikatormisji
Add Main jakiscel
- Uciekaj północny-zachód.
#
# nastepnyidetifikatormisji
Add Alternative XXX
- Zniszcz bazę wroga.
#
zamiast:
# identyfikatormisji
Add Main jakiscel
- Uciekaj północny-zachód.
Add Alternative XXX
- Zniszcz bazę wroga.
#
Taka małą pomoc

CDN^^
Amerykańska kopalnia dostarcza surowce, bazie głównej Alfa, to właśnie tam składują syberyt, Dowodzący z Alfy nie chciał jednak ryzykować i wysłał część syberytu do mikko na badania, testy. Laboratorium w którym prowadzono badania jeszcze istnieje po tych badaniach.Eddy píše:nie jest to ważne ale po co w misji z bazą Mikko laboratorium do syberytu przecież go tam nie ma
I dlatego jest

--> 02.12.2008 PC <--
- Odyseusz
- Community Veteran
No, no Blashix. Mod robi pozytywne wrażenie, dosyć ciekawa fabuła, świetne mapy (jakie za****ste tekstury! xD Też takie chce), no ale jest też trochę błędów, wspomniane pojawianie się z nikąd ruskich pod samą bazą Mikko, takie same staty żołnierzy którzy dołączają do Davids'a w pierwszej misji, trochę drentwe dialogi i kilka innych potknięć napisanych wcześniej. Tak czy siak gra się cakiem przyjemnie, oby tak dalej
Ja też czekam na poradnik do robienia tekstur 

Podczas obrony bazy mikko, widac jak hg sie zacinaja i stoja w miejscu przed wzgorzem, a i w nastepnej misji jednostki stoja w miejscu i nie da sie rozpoczac
Naposledy upravil(a) hydro dne čtv srp 30, 2007 11:26 am, celkem upraveno 1 x.
A i dałeś w drugiej misji IsDying czy jakoś tak. Daje to efekt że jak postać się przewraca to przegrywasz misję. A zamień to na taki kod:
Znajdę jeszcze duuuużo błędów:)
every 0$0.1 trigger IsDead(twojapostac) do
begin
wait(0$1);
YouLost('bo_straciles_glowna_postac');
end;
-
- Site Administrator
W 1 misji niescislosc fabularna: wyglada na to ze Davids prowadzi z dowodca rozmowe miedzyczasowa (ze wzgledu na to, jaka wiedze posiada dowodca). Dalej w 1 misji: 2 sklady widac dopiero jak Davids przechodzi obok nich (dziwnie to wyglada).
1_cont misja: bez wiekszych problemow, uciazliwe dialogi, ktore wylaczaja interfejs, a nie wstrzymuja uplywu czasu (ruscy mnie tak ubili, palant przy wylaczonym interfejsie nie ustal w miejscu i polazl na nich xD)
2 misja: to samo co 1_cont + to, co zauwazyl Anarchy
Dalej 2 misja: absurdalne istnienie technologii czesciowego ukrycia ktorej nie da sie wykorzystac (aby ja opracowac trzeba opracowac zdalne sterownie), tak samo syberytowy lab, mozliwosc syberytowej rozbudowy i opracowanie 2 technologii syberytowych, choc w bazie nie ma syberytu.
3 misja: BARDZO denerwujace ciagle zmiany mapy, po otrzymaniu posilkow gra sie zatrzymuje (wszyscy stoja w miejscu :/)
Dalej 3 misja: blad fabularno-logiczny, amerykanie stoja tak blisko, ze strasznie chamsko to wyglada, jak arabowie wogole nie czaja ich obecnosci (LOL)
1_cont misja: bez wiekszych problemow, uciazliwe dialogi, ktore wylaczaja interfejs, a nie wstrzymuja uplywu czasu (ruscy mnie tak ubili, palant przy wylaczonym interfejsie nie ustal w miejscu i polazl na nich xD)
2 misja: to samo co 1_cont + to, co zauwazyl Anarchy
Dalej 2 misja: absurdalne istnienie technologii czesciowego ukrycia ktorej nie da sie wykorzystac (aby ja opracowac trzeba opracowac zdalne sterownie), tak samo syberytowy lab, mozliwosc syberytowej rozbudowy i opracowanie 2 technologii syberytowych, choc w bazie nie ma syberytu.
3 misja: BARDZO denerwujace ciagle zmiany mapy, po otrzymaniu posilkow gra sie zatrzymuje (wszyscy stoja w miejscu :/)
Dalej 3 misja: blad fabularno-logiczny, amerykanie stoja tak blisko, ze strasznie chamsko to wyglada, jak arabowie wogole nie czaja ich obecnosci (LOL)
Jaka tam nie ścisłość
Po prosty szpiedzy u rosjan zlukali EONa (drugiego) bo amerykanie już mają i stąd dowódca wie że rosjanie też mają Eon'a i zapewne wysłali w chu... jednostek 
Nie rozumiem ?

Dalej w 1 misji: 2 sklady widac dopiero jak Davids przechodzi obok nich (dziwnie to wyglada).
Naposledy upravil(a) Blashix dne ned zář 02, 2007 9:33 pm, celkem upraveno 1 x.
--> 02.12.2008 PC <--